Skip links

Hoorn – Het Risdamhuis

Het Risdamhuis in Hoorn biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Risdamhuis ligt te midden van de woonwijk Risdam-Zuid in Hoorn, die haar groene en gezellige sfeer ontleent aan het aangrenzende park. Hier is het lekker wonen, midden in de samenleving. Mensen met geheugenverlies vinden hier hun tweede thuis in een vertrouwde en beschermde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Zij krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en hecht team van zorgprofessionals.

Het Risdamhuis heeft een prachtige ligging, dichtbij het park Risdammerhout. Hier kunnen onze bewoners onder begeleiding een heerlijke wandeling maken over de verharde looppaden. Het Risdammerhout is een park met veel bos, enkele speelweiden, een tuin met bloeiende heesters en een hoogstam fruitboomgaard. Kortom: leven, wonen, genieten en zorg!

Het Risdamhuis

Het Risdamhuis is van alle gemakken voorzien.

De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Hier voelen bewoners zich al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd.

Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Daarnaast heeft Het Risdamhuis een logeerkamer voor respijtzorg. Zo bieden we mantelzorgers een adempauze.

De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Risdamhuis

Plaats: Hoorn
Postcode: 1625 VA
Straat: Scheerder 1
Telefoon: 0229 – 84 01 17
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond