Over deze locatie

Het Risdamhuis in Hoorn maakt wonen met dementie zoals thuis. In Het Risdamhuis bieden we kleinschalige gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Onze bewoners hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels. Er zijn twee mooie, gezellige woonkamers die knus zijn ingericht. Met onze warme en persoonlijke aanpak, zorgen we dat de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk is. Heel anders dan een regulier verzorgingshuis. Het mooiste is; wonen in Het Risdamhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Hoorn

Het Risdamhuis staat midden in de Risdambuurt in Hoorn. Het huis is omgeven door scholen, een dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten, dagopvang voor dak- en thuislozen en het prachtige park Risdammerhout. In dit park kunnen bewoners, samen met familie of naasten, genieten van de groene omgeving en frisse buitenlucht. Het winkelcentrum is vijfhonderd meter lopen, waardoor bewoners zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap kunnen doen.

Het huis werkt samen met een kinderdagverblijf, waarvan de kinderen regelmatig samen met de bewoners activiteiten doen op locatie. Ook is samen met vrijwilligers van Stadslandbouw een prachtige belevingstuin gerealiseerd. De bewoners kunnen hierin contact maken met de omgeving, tot rust komen of juist extra geprikkeld worden. Daarnaast zijn er in de tuin fruitbomen, kippen en een pluk-, sier- en moestuin te vinden. Bewoners met groene vingers kunnen dus heerlijk aan de slag met het verbouwen van groente en fruit.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Risdamhuis worden vele gezellige activiteiten georganiseerd, zoals thema-activiteiten met bijbehorende muziek en maaltijden, gym, bloemsierkunst en andere creatieve activiteiten, muziek maken, koken, bakken, kippen verzorgen, uitjes in de buurt, ritjes op de (elektrische) duofiets en geheugenspelletjes. Zo is er een eigen BrainTrainer aanwezig waarmee het denkvermogen en geheugen gestimuleerd worden van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies

De medewerkers van Het Risdamhuis worden ondersteund door 27 vrijwilligers. Er staan zelfs vrijwilligers op de wachtlijst. Ook is er veel betrokkenheid vanuit de buurt. Het geeft de medewerkers voldoening om een steentje bij te dragen en aan het bieden van een veilige, sfeervolle woonplek voor mensen met dementie, waarbij iedereen er mag zijn, zich welkom voelt en ook gezien wordt. De medewerkers zijn op bezoek en aan het werk in Het Risdamhuis. Het is echt het thuis van de bewoners.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Risdamhuis

Wonen met dementie in Het Risdamhuis

Het Risdamhuis is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Hier voelen bewoners zich al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Daarnaast heeft Het Risdamhuis een logeerkamer voor respijtzorg. Zo bieden we mantelzorgers een adempauze.

De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Hoorn Straat:Scheerder 1
Postcode:1625 VA Telefoon:0229 – 84 01 17

Het Risdamhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Ervaringen van verwanten

Opgebloeid en niet meer eenzaam

Mijn moeder is helemaal opgebloeid en niet meer eenzaam. Ze doet aan van alles mee, wat er georganiseerd wordt aan spelletjes en creatieve dingen, voorlezen en muziek luisteren. Personeel is erg betrokken en zorgzaam, attent en lief. De zorg aan haar besteed is meteen ook zorg aan de verwanten; voor ons dus een stuk "ontzorgen".

Allemaal gelijkvloers met een mooie tuin

Het personeel gaat heel liefdevol om met mijn tante. Het is kleinschalig, gelijkvloers en met een mooie tuin erbij. Er worden leuke, vrijblijvende activiteiten georganiseerd. Mijn tante vindt het bijvoorbeeld leuk om in de keuken te helpen met afwassen of te helpen met aardappels schillen. Ze ziet er altijd erg verzorgd uit. Soms worden haar nagels gelakt.

Zorg met respect

Ze zijn hier gespecialiseerd in dementie. Hier hebben ze de nodige kennis voor in huis. Ik vind dat ze tijd te kort komen om één op één dingen te doen terwijl ze dat wel heel graag willen. Ik ben heel blij met de zorg hier. De medewerkers behandelen mijn moeder met respect. Ze houden zich aan de omgangsvormen die mijn moeder gewend is.