Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Nunspeet – Het Welgelegenhuis

Het Welgelegenhuis in Nunspeet biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen op een van de mooiste plekjes van Nunspeet in de mooie parkachtige omgeving van het Oranjepark, vinden mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies hier hun tweede thuis. Het monumentale pand, waarvan de eerste stenen zijn gelegd in 1910, voldoet na de verbouwing aan alle moderne eisen. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden dragen bij aan het woongenot.

De ligging van het monumentale pand is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in een woonwijk. De ruime tuin sluit aan op de zorgbehoefte van onze bewoners.

De kippen in de tuin zorgen iedere dag weer voor ‘spektakel’. De sfeer in en rondom Het Welgelegenhuis past dan ook helemaal bij de landelijke omgeving van Nunspeet. Het is hier rustig, gezellig en vooral heel huiselijk. Verschillende bewoners en familieleden zijn muzikaal, waardoor we vaak samen zingen en begeleid worden door mondharmonica, gitaar en/of trekharmonica.

Vanuit het huis maken we regelmatig een wandeling met onze bewoners door de wijk naar het nabij gelegen Oranjepark of verder door naar het gezellige dorpscentrum. Onze Veluwse nuchterheid sluit goed aan bij onze bewoners, de doen gewoon en zijn oprecht betrokken. We proberen de momenten te pakken en ons te richten op dingen die ertoe doen.

Het Welgelegenhuis

Het Welgelegenhuis is een monumentaal pand, dat van binnen geheel is verbouwd.

De kernmerken die het pand haar karakter geven zijn grotendeels in ere herstelt, zoals de trappen en raampartijen. In de nieuwe aanbouw bevinden zich de twintig studio’s met een zit-/slaapkamer en een badkamer. De eigen spulletjes en meubels geven al snel een vertrouwd gevoel en de royale raampartijen geven een mooi uitzicht op de prachtige tuin.

Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken en in de keuken tovert onze kok de heerlijkste streekgerechten op tafel, zoals heerlijke snert met roggebrood en spek in de winter. Bewoners die dat leuk vinden mogen een handje helpen.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Welgelegenhuis

Plaats: Nunspeet
Postcode: 8071 AD
Straat: F.A. Molijnlaan 109
Telefoon: 0341 – 84 24 95
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Gisteren een collega uitgezwaaid voor haar verlof en dit gevierd met heel veel  lekkers.  Wat worden we verwend door iedereen🥰

Gisteren een collega uitgezwaaid voor haar verlof en dit gevierd met heel veel lekkers. Wat worden we verwend door iedereen🥰 ... Lees meerToon minder

geplaatst op 28/03/20

Comment on Facebook

Aan de kleuren te zien ????

Geniet van je verlof Petra!

Sterkte Petra.

Fijn verlof en tot ziens

Succes

Fijn verlof geniet ervan.

View more comments

Een aantal bewoners vinden het leuk om een tijdschrift te lezen of te bekijken; 
Heeft u bv Vorsten, Dieren, Landleven, National geografic of een ander leuk tijdschrift met grote afbeeldingen over, mag u het gerust bij ons in de brievenbus doen. (F. A. Molijnlaan 109)

Een aantal bewoners vinden het leuk om een tijdschrift te lezen of te bekijken;
Heeft u bv Vorsten, Dieren, Landleven, National geografic of een ander leuk tijdschrift met grote afbeeldingen over, mag u het gerust bij ons in de brievenbus doen. (F. A. Molijnlaan 109)
... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/03/20

Een hele kleine impressie hoe het er binnen uitziet 🌺💐🌼💐🌸  Zo genieten van al de bloemen, kaarten en tekeningen❤️

Een hele kleine impressie hoe het er binnen uitziet 🌺💐🌼💐🌸 Zo genieten van al de bloemen, kaarten en tekeningen❤️ ... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/03/20

Comment on Facebook

Wouw, wat een gezelligheid in deze moeilijke dagen, ook zeker voor personeel, er wordt ook aan jullie gedacht.

Wat een super mooie bloemen. Daar word je toch blij van in deze tijd.

Daar word wel aan jullie gedacht

Wat een vrolijke boel zo!! Dat doet iedereen vast goed🌸👍

Mooi al die bloemen ❤💐💐

Wat een gezelligheid

Geweldig 😍

Wat gezellig allemaal

Jullie worden niet vergeten!! 💐

View more comments