Skip links

Nunspeet – Het Welgelegenhuis

Het Welgelegenhuis in Nunspeet biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen op een van de mooiste plekjes van Nunspeet in de mooie parkachtige omgeving van het Oranjepark, vinden mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies hier hun tweede thuis. Het monumentale pand, waarvan de eerste stenen zijn gelegd in 1910, voldoet na de verbouwing aan alle moderne eisen. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden dragen bij aan het woongenot.

De ligging van het monumentale pand is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in een woonwijk. De ruime tuin sluit aan op de zorgbehoefte van onze bewoners.

De kippen in de tuin zorgen iedere dag weer voor ‘spektakel’. De sfeer in en rondom Het Welgelegenhuis past dan ook helemaal bij de landelijke omgeving van Nunspeet. Het is hier rustig, gezellig en vooral heel huiselijk. Verschillende bewoners en familieleden zijn muzikaal, waardoor we vaak samen zingen en begeleid worden door mondharmonica, gitaar en/of trekharmonica.

Vanuit het huis maken we regelmatig een wandeling met onze bewoners door de wijk naar het nabij gelegen Oranjepark of verder door naar het gezellige dorpscentrum. Onze Veluwse nuchterheid sluit goed aan bij onze bewoners, de doen gewoon en zijn oprecht betrokken. We proberen de momenten te pakken en ons te richten op dingen die ertoe doen.

Het Welgelegenhuis

Het Welgelegenhuis is een monumentaal pand, dat van binnen geheel is verbouwd.

De kernmerken die het pand haar karakter geven zijn grotendeels in ere herstelt, zoals de trappen en raampartijen. In de nieuwe aanbouw bevinden zich de twintig studio’s met een zit-/slaapkamer en een badkamer. De eigen spulletjes en meubels geven al snel een vertrouwd gevoel en de royale raampartijen geven een mooi uitzicht op de prachtige tuin.

Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken en in de keuken tovert onze kok de heerlijkste streekgerechten op tafel, zoals heerlijke snert met roggebrood en spek in de winter. Bewoners die dat leuk vinden mogen een handje helpen.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Welgelegenhuis

Plaats: Nunspeet
Postcode: 8071 AD
Straat: F.A. Molijnlaan 109
Telefoon: 0341 – 84 24 95
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Oudjaarsdag; heel veel oliebollen en appelbeignets eten✨

Namens alle medewerkers en bewoners van het Welgelegenhuis wensen wij u allen een liefdevol 2021 toe!❤️

Oudjaarsdag; heel veel oliebollen en appelbeignets eten✨

Namens alle medewerkers en bewoners van het Welgelegenhuis wensen wij u allen een liefdevol 2021 toe!❤️
... Lees meerToon minder

geplaatst op 31/12/20

Comment on Facebook

Jullie ook allemaal fijne jaarwisseling tot in 2021.

Allerbeste wensen voor bewoners en personeel

Jullie ook allemaal

Ook voor jullie!

Alle goeds voor 2021.

Lekkere snoeperts zijn jullie!!😋💚

View more comments

Voordat we dit jaar uitgaan, nog even Tafelronde 156 Nunspeet hartelijk danken voor een mooie bijdrage aan de tovertafel, die we afgelopen jaar mochten ontvangen❤️

Voordat we dit jaar uitgaan, nog even Tafelronde 156 Nunspeet hartelijk danken voor een mooie bijdrage aan de tovertafel, die we afgelopen jaar mochten ontvangen❤️Tafelronde 156 Nunspeet heeft weer een mooie bijdrage mogen leveren aan de lokale samenleving. Het schenkt aan Het Welgelegenhuis Nunspeet aan de F.A. Molijnlaan, een tovertafel.

De Tovertafel is innovatieve zorgtechnologie die zorgmedewerkers in staat stelt om op een gebruiksvriendelijke manier de beste zorg aan hun cliënten te geven. Dankzij het ingenieuze klik-en-klaarsysteem is de Tovertafel gemakkelijk te installeren en blijft de vertrouwde leefomgeving intact. De interactieve spellen lokken zowel fysiek als sociale reacties uit en leveren waardevolle momenten op met familieleden en verzorgers.

Het Welgelegenhuis Nunspeet
... Lees meerToon minder

geplaatst op 31/12/20