Over deze locatie

In Het Welgelegenhuis in Nunspeet zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt op onze woonzorglocatie alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Welgelegenhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Nunspeet

Het Welgelegenhuis staat in het Gelderse Nunspeet. Het Oranjepark is vlakbij en in deze prachtige omgeving kunnen bewoners samen met familie en naasten heerlijk wandelen. Aan de achtertuin van Het Welgelegenhuis grenst een weiland met alpaca’s. In de tuin lopen kippen rond, die de bewoners verzorgen met behulp van de buren. Ook het centrum is op loopafstand. Hier kunnen bewoners zelfstandig, als dit mogelijk is, een kleine boodschap doen bij de Boni of Albert Heijn.

In Het Welgelegenhuis worden veel gezellige uitjes georganiseerd zoals een ijsje eten in het dorp of een bezoekje van de ijscokar, wandeling naar het Oranjepark, zingen met vrijwilligers, piano spelen en sjoelen. Kleinkinderen van bewoners en kinderen van een kinderdagverblijf in de buurt verblijden de bewoners regelmatig met een bezoekje. Ook is er een Tovertafel aanwezig in Het Welgelegenhuis, die het geheugen van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies activeert en stimuleert met muziek, spelletjes en herinneringen van vroeger.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Welgelegenhuis hebben een hart voor de zorg en willen een bijdrage leveren aan een waardevol leven van de ouder wordende mens. Ze willen ze een glimlach op hun gezicht bezorgen door kleine dingen voor ze te doen. En de bewoners zich thuis laten voelen, zich geliefd laten voelen. Dit doen ze door complimenten te geven waar ze kunnen en waardering uit te spreken naar elkaar en de bewoners. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het werk juist zo leuk.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Welgelegenhuis

Wonen met dementie in Het Welgelegenhuis

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugen­verlies. Het Welgelegenhui is dan ook van alle gemakken voorzien. De circa twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt.

De bewoners komen hier graag samen voor een kopje koffie, een vers bereide maaltijd, maar ook om een potje te sjoelen, een kaartje te leggen of samen tv te kijken. Uiteraard mag een stukje vlaai op z’n tijd niet ontbreken. Zomers is het heerlijk genieten in de royale tuin. Deze biedt vrijheid maar ook bescherming. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een goede dagbesteding, afgestemd om de wensen en behoeften van onze bewoners. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Nunspeet Straat:F.A. Molijnlaan 109
Postcode:8071 AD Telefoon:0341 – 84 24 95

Het Welgelegenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Invoelende en gemotiveerde mensen

Een fantastisch team van invoelende en gemotiveerde mensen heeft mijn moeder nog bijna 4 jaar een plekje 'zoals thuis' gegeven en ik zal Dagelijks Leven en het team van Het Welgelegenhuis daar altijd dankbaar voor blijven. Nogmaals mijn enorme dank voor alles!

De koffie staat altijd klaar

De zorg voor mijn schoonmoeder was zo liefdevol, dat we als familie erg blij zijn dat ze hier de laatste maanden van haar leven heeft mogen verblijven. Er is altijd een luisterend oor, voor de bewoners en aanverwanten. De kamers zijn ruim en schoon, en het ruikt er altijd lekker fris en de koffie staat altijd klaar.

Eeuwig dankbaar

Mijn vader is hier geweldig verzorgd tijdens zijn laatste jaren. Met heel veel liefde en aandacht, ook voor ons als familie. We zijn de verzorgenden en de manager eeuwig dankbaar!

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Welgelegenhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Welgelegenhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Zo prachtig om te zien wat muziek met mensen doet# daar worden we toch allemaal blij van ❤️😍😘🎶🎼🎵 ... Meer tonenMinder tonen

U kan wel zien waar wij vandaag geweest zijn….🐒🦧 🦍🙊 Apenheul Apeldoorn. ... Meer tonenMinder tonen

U kan wel zien waar wij vandaag geweest zijn….🐒🦧 🦍🙊 Apenheul Apeldoorn.

Afgelopen maandagmiddag genoten van een bijzonder, mooi en lekker optreden. Stroopwafelconcerten ... Meer tonenMinder tonen

Afgelopen maandagmiddag genoten van een  bijzonder, mooi en lekker optreden. Stroopwafelconcerten