Over deze locatie

Het Rijssenbeekhuis in Gennep biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Rijssenbeekhuis is één van de 87 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Rijssenbeekhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Gennep

Het Rijssenbeekhuis staat midden in een nieuwe woonwijk in Gennep, waar in het verleden Papierfabriek PaGe heeft gestaan. Veel mensen uit Gennep hebben in deze fabriek gewerkt en het Rijssenbeekhuis is zelfs vernoemd naar de vroegere directeur.

De contacten tussen de bewoners en het personeel van Het Rijssenbeekhuis en de buurt zijn goed. Zo wordt er bijvoorbeeld fijn samengewerkt met de buren van kinderdagverblijf Madelief. Er worden veel gezellige activiteiten georganiseerd en de kinderen spelen regelmatig in de tuin van Het Rijssenbeekhuis. Ook worden de bewoners betrokken bij activiteiten in de buurt.

Op loopafstand van Het Rijssenbeekhuis staat gezondheidscentrum ESP, waar de bewoners regelmatig bewegen in het medisch sportcentrum. Ook het centrum is niet ver waardoor bewoners (waar mogelijk) zelfstandig of samen met verwanten een kleine boodschap kunnen doen bij de Jumbo. Voor een lekker kopje koffie met een gebakje kunnen ze terecht in het wijkcentrum. Hopelijk kan binnenkort zelfs de omgeving verkend worden op een duofiets! Rondom Het Rijssenbeekhuis ligt een grote tuin met volop mogelijkheden om te bewegen. En natuurlijk om te genieten van alle seizoenen. Zo helpen we de vogels een handje door zelf vetbollen en pindakettingen te maken en op te hangen in de tuin.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

Voor het personeel en de tien vrijwilligers van Het Rijssenbeekhuis is het altijd van belang om dicht bij de bewoners met dementie of een andere vorm van geheugenverlies te staan. Het benutten van ieders kwaliteiten staat voorop en goede communicatie is erg belangrijk. Niet alleen met de bewoners, maar ook met verwanten en samenwerkingspartners. De nadruk ligt hierbij op samenwerken en vertrouwen. Bewoners kunnen in Het Rijssenbeekhuis zoveel mogelijk hun leven blijven leven, met indien nodig, ondersteuning. Dicht bij de omgeving waar ze altijd gewoond hebben, waardoor contacten in stand gehouden worden.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Rijssenbeekhuis

Wonen met dementie in Het Rijssenbeekhuis

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugen­verlies. Het Rijssenbeekhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De circa twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt.

De bewoners komen hier graag samen voor een kopje koffie, een vers bereide maaltijd, maar ook om een potje te sjoelen, een kaartje te leggen of samen tv te kijken. Uiteraard mag een stukje vlaai op z’n tijd niet ontbreken. Zomers is het heerlijk genieten in de royale tuin. Deze biedt vrijheid maar ook bescherming. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een goede dagbesteding, afgestemd om de wensen en behoeften van onze bewoners. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Gennep Straat:Rijssenbeeklaan 5
Postcode:6591 TB Telefoon:0485 - 21 87 60

Het Rijssenbeekhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Ze kan echt zichzelf zijn

Vanaf de rondleiding waren we, bewoner en mantelzorger, verkocht. De sfeer, de hartelijkheid en oprechte betrokkenheid is fantastisch. Binnen korte tijd zagen we als familie de stemming en persoonlijkheid weer opfleuren zoals we gewend waren. Ze kan echt zichzelf zijn. Complimenten aan al het personeel en de persoonsgerichte zorg die gegeven wordt.

Meteen een warm gevoel in Het Rijssenbeekhuis

Binnen Het Rijssenbeekhuis heb je meteen een warm gevoel, zoals thuis. Er wordt alles aan gedaan om het de bewoners naar hun zin te maken. Zij worden dagelijks betrokken bij verschillende activiteiten en er is ook altijd de ruimte om je rust te nemen in je eigen studio. Er is een goede balans en niemand wordt vergeten! Dit geeft je als mantelzorger een heel goed gevoel!

We laten haar met een goed gevoel achter

Als wij na een bezoek naar huis gaan, laten wij onze moeder met een goed gevoel achter, en weet je dat er liefdevol voor haar gezorgt wordt. Er is een luisterend oor, persoonlijke aandacht en niet te vergeten er wordt heerlijk gekookt en gegeten aan een mooi gedekte tafel. Met 10 personen op een verdieping blijft het kleinschalig en krijg je een familiegevoel.