De maatregel voor het sluiten van onze locaties is door de overheid versoepeld. In het belang van onze bewoners hebben wij strikte maatregelen opgesteld voor het bezoek. Zodat we bezoek weer kunnen toelaten, maar onze bewoners ook zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is een bezoekersregeling opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen van onze brancheorganisatie ActiZ. Hierover is gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van onze bewoners. Er wordt 1 vaste bezoeker per bewoner aangewezen. De bewoner kan 1 keer per week 1 vaste bezoeker ontvangen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw locatiemanager.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Sleeuwijk – Het Merwedehuis

Het Merwedehuis in Sleeuwijk biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen aan de mooie rivier de Boven-Merwede ligt de Noord-Brabantse plaats Sleeuwijk, met in de uiterwaarden een prachtig natuurgebied Groesplaat. Centraal in Sleeuwijk ligt Het Merwedehuis. Hier vinden mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, waar het prettig wonen is. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Het voortzetten van het dagelijks leven zoals onze bewoners gewend waren, staat bij ons voorop, dat geeft hen een veilig en prettig gevoel. Dat betekent dat het voor ons belangrijk is dat zij zich zo snel mogelijk thuis voelen en op hun gemak. Dat kan alleen met een klein en compact team van zorgprofessionals, 24 uur per dag. Zo raken zij snel vertrouwd met de gezichten en zijn medewerkers al snel bekend met hun problematiek. Alleen dan werkt de zorg zoals wij die voor ogen hebben: kleinschalig, persoonlijk en professioneel.

Het Merwedehuis

Net als bij de andere huizen van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner van Het Merwedehuis zijn of haar eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht.

Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Ons huis biedt ruimte aan circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. In Het Merwedehuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Dagelijks Leven heeft niet alleen oog voor de zorg van haar bewoners. Het welbevinden van de mantelzorgers vinden we net zo belangrijk. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgprofessionals. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan. Ook voor een mantelzorger gaat vaak een zeer intensief traject vooraf aan de verhuizing van degene die zij verzorgen. Daarom begeleiden wij hen in het verwerkings- en acceptatieproces, zodat ook zij zich snel thuis voelen in Het Merwedehuis. Voor de een zal dat anders zijn dan voor de ander, maar belangrijk is dat onze bewoners en mantelzorgers weer samen kunnen genieten. Gewoon, als thuis!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Merwedehuis

Plaats: Sleeuwijk
Postcode: 4254 AT
Straat: Esdoornlaan 15
Telefoon: 0183 – 85 01 94
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Gister weer van een gezellig optreden genoten georganiseerd door de verwanten.

Gister weer van een gezellig optreden genoten georganiseerd door de verwanten. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 29/05/20

Comment on Facebook

Heerlijk, wat hebben we genoten met elkaar ❤️💛❤️

Het was weer top geregeld. Gezellige sfeer, zonnetje, hapje drankje. Wat wil een mens nog meer🥰👍

Was SUPER om ze allemaal te zien ❤💋

Was idd erg gezellig 👍🌞🎤🎶

Was weer erg gezellig!

Super dat het georganiseerd is. Jammer dat wij niet komen komen. Pa zit heerlijk op de eersterang 🤩

Het was weer erg gezellig en prachtig weer❤️

View more comments

Ook wij zijn verrast met zo.n prachtig pakket!!!

Ook wij zijn verrast met zo.n prachtig pakket!!!In veel woonzorglocaties worden mensen in deze crisistijd extra beperkt in hun sociale contacten. Een afleiding is meer dan welkom. De Rode Kruis Bloesemtocht heeft daarom afgelopen week 100 prachtige spel- en muziekpakketten verzonden naar locaties door heel Nederland! 😍

Bedankt sponsoren en wandelaars voor jullie donaties afgelopen maanden, ook al kon de tocht niet doorgaan. Met jullie donaties hebben we deze pakketten kunnen aanschaffen. Zie: https://rodekruisbloesemtocht.nl/nieuws/…
... Lees meerToon minder

geplaatst op 29/05/20

Zaterdagochtend zijn er 2 zwaaistenen gemaakt bij het Merwedehuis.  
De zwaaistenen zijn een symbool voor verbinding. Hoe fijn is het wanneer er ook na de coronatijd naar ons gezwaaid word door mensen en kinderen uit de buurt.
Gezellig een praatje maken mag natuurlijk ook altijd!
Komt u ook langs voor een zwaaimoment of een praatje??
Na de coronatijd bent u ook van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of wat fris!!
De zwaaisteen bij het Merwedehuis is aangevraagd door Isabelle Buvelot. Dank je wel daarvoor.

Zaterdagochtend zijn er 2 zwaaistenen gemaakt bij het Merwedehuis.
De zwaaistenen zijn een symbool voor verbinding. Hoe fijn is het wanneer er ook na de coronatijd naar ons gezwaaid word door mensen en kinderen uit de buurt.
Gezellig een praatje maken mag natuurlijk ook altijd!
Komt u ook langs voor een zwaaimoment of een praatje??
Na de coronatijd bent u ook van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of wat fris!!
De zwaaisteen bij het Merwedehuis is aangevraagd door Isabelle Buvelot. Dank je wel daarvoor.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 18/05/20

Comment on Facebook

Dank je wel Isabelle Buvelot 🖐

Wat leuk bedacht en gedaan

Bedankt Isabelle Buvelot 😘