Over deze locatie

In Het Merwedehuis in Sleeuwijk bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Merwedehuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen! 

Perfect gelegen in Sleeuwijk

Het Merwedehuis staat midden in een nieuwe wijk in Sleeuwijk. De buurt waarin het Merwedehuis staat is gemoedelijk en behulpzaam. Het huis betrekt de buren bij activiteiten zoals een nieuwjaarsborrel. Het Merwedehuis werkt samen met de basisscholen en de peuterspeelzaal die zich tegenover het huis bevinden. Er komen geregeld kinderen langs bij de bewoners voor het doen van spelletjes. Ook worden de bewoners van Het Merwedehuis vaak uitgenodigd door de scholen als daar activiteiten zijn zoals een musical.

Activiteiten in Het Merwedehuis

In Het Merwedehuis worden verschillende activiteiten georganiseerd door de activiteitenbegeleiding. Er wordt gewerkt met een persoonlijke Leefplezierplan, dat elke bewoner heeft. Hierin staat beschreven wat de bewoner leuk vindt om te doen in het hier en nu. De activiteiten vinden zowel buiten Het Merwedehuis plaats, zoals een boottocht of bezoek naar de markt in Gorinchem, als binnenshuis waarbij gekeken wordt naar de behoefden van de bewoner. Voorbeelden zijn: buiten wandelen, samen gaan zwemmen, gymmen, thema- en streekactiviteiten.


Schrijf u eenvoudig in

Samen op pad

In het dorp zelf is op dinsdag een weekmarkt waar bewoners naartoe gaan. Ook zijn er in Sleeuwijk voldoende mogelijkheden om een kopje koffie te drinken samen met familie of naasten.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Merwedehuis willen de bewoners echt helpen met hun zorgvraag. Elke bewoner heeft een andere benadering nodig en ze vinden het een mooie uitdaging om te zien welke het beste bij de bewoner past. Ook geven ze de bewoners een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, een echt thuis.

Het Merwedehuis beschikt over een grote tuin waar bewoners veel gebruik van maken. In de tuin worden aardbeien en kruiden geweekt in kweekbakken op hoogte. Bij mooi weer kunnen de bewoners in de tuin zitten of door de tuin wandelen. Het Merwedehuis heeft een huishond: Saartje. Ook is er een BrainTrainer aanwezig waarmee het denkvermogen en geheugen gestimuleerd worden van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Merwedehuis

Wonen met dementie in Het Merwedehuis

Het Merwedehuis van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens kunnen inrichten. Zo verhuizen meubels en spulletjes waaraan zij gehecht zijn gewoon mee, en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Sleeuwijk Straat:Esdoornlaan 15
Postcode:4254 AT Telefoon:0183 – 85 01 94

Het Merwedehuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Wonen met zorg zoals je het zelf zou willen

Het Merwedehuis is een plaats waar wonen en leven met zorg geboden wordt zoals je het zelf ook zou willen ervaren. Een plaats waar je met een gerust hart je moeder laat wonen, waar zorg en liefde voor de bewoners op de eerste plaats staat, waar een echte kok met liefde het eten vers bereid samen met de bewoners. Met veel ruimte, midden in de samenleving.

Aandachtvolle medewerkers

Ideale woonomgeving voor onze moeder, hoewel ze zelf aanvankelijk 'met de hakken in het zand' erheen verhuisde. Mooie studio, twee prachtige woonkamers, aandachtvolle medewerkers, grote tuin, dichtbij huis voor naaste familieleden. Moeder is vol lof over en dankbaar jegens de zorgmedewerkers. Grote waardering voor de vers bereide maaltijden.

Een echt “thuis”

Het Merwedehuis is een echt "thuis". Het huis, de omgeving, de sfeer, de vrijwilligers en vooral het team zorgen daarvoor. De zorg is goed georganiseerd, met veel tijd en aandacht voor de bewoners. Ook verwanten worden nauw betrokken bij alles wat er in het huis gebeurt. Vragen worden direct opgepakt. Het Dagelijks Leven-concept is een uitkomst in deze tijd!

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Merwedehuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Merwedehuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

6 dagen geleden

Heerlijk genoten hebben de bewoners van de week van een heerlijke gezichtsbehandeling!
Vandaag de dienst van Daan even afgesloten met een paar heerlijke meezingers. Natuurlijk moest er even gedanst worden!
... Meer tonenMinder tonen

Heerlijk genoten hebben de bewoners van de week van een heerlijke gezichtsbehandeling!
Vandaag de dienst van Daan even afgesloten met een paar heerlijke meezingers. Natuurlijk moest er even gedanst worden!
2 weken geleden

Nationale pannenkoeken dag!!
Wat een feest was het. 9 peuters kwamen gezellig langs om met ons dit feestje te vieren.
We hebben allemaal genoten!!
Pannenkoeken met suiker en stroop en een ijsje na
... Meer tonenMinder tonen

Nationale pannenkoeken dag!!
Wat een feest was het. 9 peuters kwamen gezellig langs om met ons dit feestje te vieren. 
We hebben allemaal genoten!!
Pannenkoeken met suiker en stroop en een ijsje na
2 weken geleden

Merwedehuis Sleeuwijk
Een gezellig huis met max. 21 bewoners. Onze bewoners hebben allemaal een vorm van dementie.
Onze bewoners willen zich thuis én gewaardeerd voelen.
U/jij kunt daar een steentje aan bijdragen!
Want: Wij zijn op zoek naar ontbijtvrijwilligers!
Heb je zin om 1 of meerdere ochtenden in de week van 8.00 tot ongeveer 10.00uur te komen helpen met het ontbijt van onze bewoners, of ken je iemand die dit wel ziet zitten. Bel of kom langs in het Merwedehuis.

De meiden van de zorg en natuurlijk onze bewoners zullen het heel fijn vinden!
Het is prettig wanneer er iemand tijd heeft voor de bewoners om te helpen waar nodig en een gezellig praatje aan tafel.

Lijkt het je wat dan horen we het graag!
Dit bericht delen of kopiëren word zeer op prijs gesteld!!
... Meer tonenMinder tonen