Skip links

Sleeuwijk – Het Merwedehuis

Het Merwedehuis in Sleeuwijk biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen aan de mooie rivier de Boven-Merwede ligt de Noord-Brabantse plaats Sleeuwijk, met in de uiterwaarden een prachtig natuurgebied Groesplaat. Centraal in Sleeuwijk ligt Het Merwedehuis. Hier vinden mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, waar het prettig wonen is. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Het voortzetten van het dagelijks leven zoals onze bewoners gewend waren, staat bij ons voorop, dat geeft hen een veilig en prettig gevoel. Dat betekent dat het voor ons belangrijk is dat zij zich zo snel mogelijk thuis voelen en op hun gemak. Dat kan alleen met een klein en compact team van zorgprofessionals, 24 uur per dag. Zo raken zij snel vertrouwd met de gezichten en zijn medewerkers al snel bekend met hun problematiek. Alleen dan werkt de zorg zoals wij die voor ogen hebben: kleinschalig, persoonlijk en professioneel.

Het Merwedehuis

Net als bij de andere huizen van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner van Het Merwedehuis zijn of haar eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht.

Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Ons huis biedt ruimte aan circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. In Het Merwedehuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Dagelijks Leven heeft niet alleen oog voor de zorg van haar bewoners. Het welbevinden van de mantelzorgers vinden we net zo belangrijk. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgprofessionals. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan. Ook voor een mantelzorger gaat vaak een zeer intensief traject vooraf aan de verhuizing van degene die zij verzorgen. Daarom begeleiden wij hen in het verwerkings- en acceptatieproces, zodat ook zij zich snel thuis voelen in Het Merwedehuis. Voor de een zal dat anders zijn dan voor de ander, maar belangrijk is dat onze bewoners en mantelzorgers weer samen kunnen genieten. Gewoon, als thuis!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Merwedehuis

Plaats: Sleeuwijk
Postcode: 4254 AT
Straat: Esdoornlaan 15
Telefoon: 0183 – 85 01 94
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen