Fijn wonen met dementie

In Het Zevenheuvelenhuis in Groesbeek bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Verhuizen naar een verzorgingshuis of zorglocatie zoals Het Zevenheuvelenhuis is een grote stap. Bij ons voelt iedereen zich dankzij de kleinschaligheid snel thuis. Onze maximaal 22 bewoners leven en wonen zoveel mogelijk zoals zij dat zelf willen en gewend zijn. Ons zorgteam is 24/7 aanwezig om te ondersteunen, maar laat bewoners vooral hun eigen keuzes maken. De eigen kok kookt dagelijks een verse maaltijd, er is een ruime tuin en onze bewoners zijn vrij om te gaan en staan waar zij willen. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Onze woonzorglocatie

24/7 zorg
Kleinschalig
Betaalbaar
Eigen meubels
Eigen kok
Activiteiten
Grote tuin
Open poort

Onze dementiezorg in Groesbeek

Anders dan in een regulier verzorgingshuis bepalen in Het Zevenheuvelenhuis de bewoners het ritme van de dag. Vroeg uit de veren of juist lekker uitslapen? Dat mag de bewoner helemaal zelf weten. Net als wat hij of zij op de boterham smeert en of er hulp nodig is bij het aankleden. Eigen regie speelt een grote rol in onze zorg. We stimuleren bewoners zelf te blijven doen wat nog kan, maar staan 24/7 klaar om te helpen als dat nodig is. Even de ramen lappen, een was opvouwen of de kok helpen in de keuken? Heel graag! Blijft iemand liever in zijn eigen studio om rustig een puzzel te maken, dan mag dat natuurlijk ook. We bieden een uitgebreid activiteitenprogramma, maar bewoners kiezen zelf waar ze aan meedoen.

Dankzij onze open poort zijn bewoners zolang dit nog veilig en verantwoord is, vrij om zelfstandig op pad te gaan. Als particuliere zorgaanbieder kennen wij geen bezoektijden. Familieleden, vrienden en andere naasten zijn altijd welkom om langs te komen voor een kopje koffie of een praatje. Dagelijks Leven heeft een eigen vakgroep Advies, Behandeling en Begeleiding, die bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, physician assistants en psychologen. Zij ondersteunen het zorgteam bij complexe zorgvragen.

Gaby Arians

Locatiemanager

Het Zevenheuvelenhuis

Een rondleiding in een huis van Dagelijks Leven

Een kijkje in Het Zevenheuvelenhuis

Eigen meubels en spullen waaraan u gehecht bent? Die verhuizen gewoon mee naar Het Zevenheuvelenhuis. Elke bewoner richt zijn of haar studio, met badkamer en keukenblokje, helemaal naar eigen wens in. We hebben ook een studio voor een echtpaar. Verder zijn er twee gezamenlijke huiskamers. Bewoners zijn hier altijd welkom, om samen te eten, koffie te drinken of bijvoorbeeld televisie te kijken of een spel te spelen. Ook hebben we een activiteitenruimte en een grote keuken. In onze tuin is het heerlijk vertoeven op mooie dagen. Zelf een kijkje nemen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een rondleiding te bespreken.

Wat moet ik regelen?

Om in Het Zevenheuvelenhuis te kunnen wonen moet er sprake zijn van de diagnose dementie én een Wlz-indicatie met zorgprofiel VV05/ZZP5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg). Bij uitzondering en in overleg kunt u ook met een ander zorgprofiel verhuizen naar onze zorglocatie. Hoe dat precies zit en wat u verder nog moet regelen? Deze informatie vindt u in ons uitgebreide stappenplan. Hieronder leest u de stappen, klik hier voor het uitgebreide stappenplan.

Stap 1: Diagnose dementie
Stap 2: Vraag een Wlz-indicatie aan
Stap 3: Vraag een besluit over opnamestatus aan
Stap 4: Bekijk of Dagelijks Leven bij u/uw verwant past
Stap 5: Bereken de kosten
Stap 6: Bepaal uw voorkeursaanbieder en uw urgentie
Stap 7: Schrijf u in

Naar het uitgebreide stappenplan

Wat kost het?

Wonen bij Dagelijks Leven is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. De kosten van zorg en wonen worden apart berekend.

 • Woonkosten
  De woonkosten betaalt u aan Dagelijks Leven. Iedere bewoner huurt een studio met badkamer en keukenblokje. Dit jaar zijn de woonkosten voor een studio van maximaal 30 m2 € 852,88 per vier weken. Dit bedrag kan enigszins wijzigen. De servicekosten zijn in dit bedrag al meegeteld, zoals energiekosten, onderhoud en het verzorgen van de was. Meer informatie over onze tarieven leest u op onze kostenpagina.
 • Zorgkosten
  Onze zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg(Wlz) op basis van een Volledig Pakket Thuis (VPT). Dagelijks Leven heeft hiervoor een contract met het zorgkantoor. Hiervoor heeft u een zorgindicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Lees hier hoe u een Wlz-indicatie aanvraagt .

U betaalt voor de zorg alleen een eigen bijdrage aan hetCAK . Bij Dagelijks Leven is dit altijd de lage eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw persoonlijke situatie, inkomen en vermogen. Meer informatie over de zorgkosten leest u op onze kostenpagina.

Naar de kostenpagina

De wachttijd

Hoe lang het duurt voordat er een studio vrijkomt? Dat is soms moeilijk te zeggen. De wachttijd is afhankelijk van het aantal wachtenden op de wachtlijst. Wij kunnen op basis van de wachtlijst slechts een inschatting maken van de wachttijd.

Op onze pagina over onze wachtlijst vindt u onze actuele wachtlijst. Op de wachtlijst vindt u ook het aantal wachtenden voor Het Zevenheuvelenhuis. Verder staat op de pagina een uitgebreide uitleg over hoe de wachtlijst werkt. We leggen uit wat de verschillende wachtstatussen betekenen. Ook leest u welke invloed deze status heeft op hoe snel u terechtkunt in Het Zevenheuvelenhuis.

Naar de informatiepagina

 

Inschrijven voor Het Zevenheuvelenhuis

Inschrijven bij Dagelijks Leven kan op drie manieren:

 1. via het online inschrijfformulier. Deze vindt u hier.
 2. via een invulbaar PDF-document. Om dit document te ontvangen, vraagt u een informatiepakket over het huis van uw voorkeur aan via deze pagina. U ontvangt de PDF dan per mail. Na het invullen kunt u de PDF naar ons mailen of printen en per post versturen. Op het document staat waar u dit naartoe stuurt.
 3. via een papieren inschrijfformulier. Neem contact op met onze zorgadministratie (per mail of telefoon); wij sturen u graag een papieren inschrijfformulier toe. U vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.

Plattegrond van het Het Zevenheuvelenhuis

Hieronder vindt u de plattegronden van ons huis. Klik op de afbeelding om deze te vergroten in een nieuw venster.

Begane grond

De plattegrond van de begane grond van Het Zevenheuvelenhuis in Groesbeek voor mensen met dementie

Eerste verdieping

De plattegrond van de eerste verdieping van Het Zevenheuvelenhuis in Groesbeek voor mensen met dementie

 

De rol van de mantelzorger

Bent u mantelzorger van iemand die in Het Zevenheuvelenhuis komt wonen? Dan blijft u een grote rol spelen in het leven van de bewoner. Én in de zorg voor de bewoner. Omdat onze zorg wordt vergoed uit het volledig pakket thuis (vpt) bieden wij in Het Zevenheuvelenhuis een vorm van thuiszorg. Dat is anders dan de zorg in een regulier verzorgingshuis. Het betekent dat de bewoner en zijn of haar mantelzorgers verantwoordelijk blijven voor bijvoorbeeld het vervoer naar een afspraak bij een zorgverlener buiten de deur. Ook het aanvragen van benodigde zorg-hulpmiddelen is een taak voor de mantelzorger, net zoals dat in de thuissituatie het geval is.

Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we hier graag meer over.

Samenwonen in Het Zevenheuvelenhuis

Het Zevenheuvelenhuis heeft een speciale echtparenstudio. Om samen bij ons te komen wonen, is het noodzakelijk dat beide partners de diagnose dementie en een Wlz-indicatie hebben. Zie voor meer informatie ons stappenplan.

Informatie over het huis

Het Zevenheuvelenhuis staat in een fijne buurt vlak bij het centrum van Groesbeek. Met een klein theater, winkels en terrassen een mooie wandelbestemming voor de bewoners.

De betrokken buurtgenoten komen graag langs op de locatie, bijvoorbeeld voor een hapje en een drankje bij een feestelijke gelegenheid. Ook de kinderen van de nabijgelegen kinderopvang komen regelmatig bij Het Zevenheuvelenhuis op bezoek. Dat is niet alleen voor de bewoners een feest: ook de kinderen vragen vaak wanneer ze weer naar “de opa’s en oma’s” mogen.

De bewoners beleven ook veel plezier aan de “huishond” van de locatiemanager die vaak met z’n baasje mee is. De bewoners van Het Zevenheuvelenhuis gaan ook graag op pad. Bijvoorbeeld met de wijntrein door het centrum van Groesbeek, met aansluitend een lekker ijsje of de plaatselijke horeca bezoeken voor een kopje koffie met gebak. Verder zijn er uitstapjes naar de belevenisboerderij en het theater.

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik regelen om te wonen in Het Zevenheuvelenhuis?

  Wat moet ik regelen?

  Om in Het Zevenheuvelenhuis te kunnen wonen moet er sprake zijn van de diagnose dementie én een Wlz-indicatie met zorgprofiel VV05/ZZP5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg). Bij uitzondering en in overleg kunt u ook met een ander zorgprofiel verhuizen naar onze zorglocatie. Hoe dat precies zit en wat u verder nog moet regelen? Deze informatie vindt u in ons uitgebreide stappenplan. Hieronder leest u de stappen, klik hier voor het uitgebreide stappenplan.

  Stap 1: Diagnose dementie
  Stap 2: Vraag een Wlz-indicatie aan
  Stap 3: Vraag een besluit over opnamestatus aan
  Stap 4: Bekijk of Dagelijks Leven bij u/uw verwant past
  Stap 5: Bereken de kosten
  Stap 6: Bepaal uw voorkeursaanbieder en uw urgentie
  Stap 7: Schrijf u in

  Naar het uitgebreide stappenplan
 • Wat kost wonen in Het Zevenheuvelenhuis?

  Wat kost het?

  Wonen bij Dagelijks Leven is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. De kosten van zorg en wonen worden apart berekend.

  • Woonkosten
   De woonkosten betaalt u aan Dagelijks Leven. Iedere bewoner huurt een studio met badkamer en keukenblokje. Dit jaar zijn de woonkosten voor een studio van maximaal 30 m2 € 852,88 per vier weken. Dit bedrag kan enigszins wijzigen. De servicekosten zijn in dit bedrag al meegeteld, zoals energiekosten, onderhoud en het verzorgen van de was. Meer informatie over onze tarieven leest u op onze kostenpagina.
  • Zorgkosten
   Onze zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg(Wlz) op basis van een Volledig Pakket Thuis (VPT). Dagelijks Leven heeft hiervoor een contract met het zorgkantoor. Hiervoor heeft u een zorgindicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Lees hier hoe u een Wlz-indicatie aanvraagt .

  U betaalt voor de zorg alleen een eigen bijdrage aan hetCAK . Bij Dagelijks Leven is dit altijd de lage eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw persoonlijke situatie, inkomen en vermogen. Meer informatie over de zorgkosten leest u op onze kostenpagina.

  Naar de kostenpagina
 • Hoe snel kan ik of mijn verwant terecht?

  De wachttijd

  Hoe lang het duurt voordat er een studio vrijkomt? Dat is soms moeilijk te zeggen. De wachttijd is afhankelijk van het aantal wachtenden op de wachtlijst. Wij kunnen op basis van de wachtlijst slechts een inschatting maken van de wachttijd.

  Op onze pagina over onze wachtlijst vindt u onze actuele wachtlijst. Op de wachtlijst vindt u ook het aantal wachtenden voor Het Zevenheuvelenhuis. Verder staat op de pagina een uitgebreide uitleg over hoe de wachtlijst werkt. We leggen uit wat de verschillende wachtstatussen betekenen. Ook leest u welke invloed deze status heeft op hoe snel u terechtkunt in Het Zevenheuvelenhuis.

  Naar de informatiepagina

   

 • Hoe schrijf ik mijzelf of mijn verwant in?

  Inschrijven voor Het Zevenheuvelenhuis

  Inschrijven bij Dagelijks Leven kan op drie manieren:

  1. via het online inschrijfformulier. Deze vindt u hier.
  2. via een invulbaar PDF-document. Om dit document te ontvangen, vraagt u een informatiepakket over het huis van uw voorkeur aan via deze pagina. U ontvangt de PDF dan per mail. Na het invullen kunt u de PDF naar ons mailen of printen en per post versturen. Op het document staat waar u dit naartoe stuurt.
  3. via een papieren inschrijfformulier. Neem contact op met onze zorgadministratie (per mail of telefoon); wij sturen u graag een papieren inschrijfformulier toe. U vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.
 • Is er een plattegrond van het huis?

  Plattegrond van het Het Zevenheuvelenhuis

  Hieronder vindt u de plattegronden van ons huis. Klik op de afbeelding om deze te vergroten in een nieuw venster.

  Begane grond

  De plattegrond van de begane grond van Het Zevenheuvelenhuis in Groesbeek voor mensen met dementie

  Eerste verdieping

  De plattegrond van de eerste verdieping van Het Zevenheuvelenhuis in Groesbeek voor mensen met dementie

   

 • Wat is de rol van de mantelzorger?

  De rol van de mantelzorger

  Bent u mantelzorger van iemand die in Het Zevenheuvelenhuis komt wonen? Dan blijft u een grote rol spelen in het leven van de bewoner. Én in de zorg voor de bewoner. Omdat onze zorg wordt vergoed uit het volledig pakket thuis (vpt) bieden wij in Het Zevenheuvelenhuis een vorm van thuiszorg. Dat is anders dan de zorg in een regulier verzorgingshuis. Het betekent dat de bewoner en zijn of haar mantelzorgers verantwoordelijk blijven voor bijvoorbeeld het vervoer naar een afspraak bij een zorgverlener buiten de deur. Ook het aanvragen van benodigde zorg-hulpmiddelen is een taak voor de mantelzorger, net zoals dat in de thuissituatie het geval is.

  Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we hier graag meer over.

 • Kan ik samenwonen met mijn partner in Het Zevenheuvelenhuis?

  Samenwonen in Het Zevenheuvelenhuis

  Het Zevenheuvelenhuis heeft een speciale echtparenstudio. Om samen bij ons te komen wonen, is het noodzakelijk dat beide partners de diagnose dementie en een Wlz-indicatie hebben. Zie voor meer informatie ons stappenplan.

 • Is er nog meer informatie over het huis?

  Informatie over het huis

  Het Zevenheuvelenhuis staat in een fijne buurt vlak bij het centrum van Groesbeek. Met een klein theater, winkels en terrassen een mooie wandelbestemming voor de bewoners.

  De betrokken buurtgenoten komen graag langs op de locatie, bijvoorbeeld voor een hapje en een drankje bij een feestelijke gelegenheid. Ook de kinderen van de nabijgelegen kinderopvang komen regelmatig bij Het Zevenheuvelenhuis op bezoek. Dat is niet alleen voor de bewoners een feest: ook de kinderen vragen vaak wanneer ze weer naar “de opa’s en oma’s” mogen.

  De bewoners beleven ook veel plezier aan de “huishond” van de locatiemanager die vaak met z’n baasje mee is. De bewoners van Het Zevenheuvelenhuis gaan ook graag op pad. Bijvoorbeeld met de wijntrein door het centrum van Groesbeek, met aansluitend een lekker ijsje of de plaatselijke horeca bezoeken voor een kopje koffie met gebak. Verder zijn er uitstapjes naar de belevenisboerderij en het theater.

Ervaringen van verwanten

Gevoel van thuis

In Het Zevenheuvelenhuis in Groesbeek wordt de bewoner gezien en gehoord. Hele lieve en zorgzame medewerkers. Een breed scala aan activiteiten en van alle bijzondere momenten wordt een feestje gemaakt. Verse maaltijden met zo nu en dan een extraatje. Veel mogelijkheden om buiten te zijn. Een gevoel van thuis zijn overheerst. Verwanten worden gezien en gehoord.

Helemaal opgebloeid

Zeer vriendelijk personeel dat ook aandacht heeft voor de familie. Mijn opa is hier helemaal opgebloeid. Fantastisch huis, leuke activiteiten. Bewoners worden overal bij betrokken en er word goed gekeken naar de wens van de bewoner.

Zorg afgestemd op wensen

Mijn moeder krijgt veel persoonlijke aandacht en wordt liefdevol bejegend door het personeel. Het personeel doet erg haar best om de zorg af te stemmen op de wensen van mijn moeder. Er is ook oog voor de sfeer in de woonkamers, er wordt bijvoorbeeld soms spontaan even een dansje gedaan met een bewoner. Dit werkt stimulerend, andere bewoners gaan vanzelf meedoen.