Skip links

Raalte – Het Hofstedehuis

Het Hofstedehuis in Raalte biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen naast het gemeentehuis van Raalte ligt het voormalige schoolgebouw uit 1939. Tegenwoordig biedt Dagelijks Leven hier ouderen met dementie en andere vormen van geheugenverlies een veilige en vertrouwde woonomgeving, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Het Hofstedehuis ligt in een mooie groene wijk. Dat betekent dat bewoners midden in de samenleving leven waardoor interactie met de buurt wordt gestimuleerd. Zo brengen we regelmatig een bezoek aan de plaatselijke winkeliers en werken we graag samen met vrijwilligers uit de omgeving. Ook biedt Het Hofstedehuis dagbesteding aan mensen met geheugenverlies uit de directe omgeving. Kortom: leven, wonen en genieten doe je samen!

Het Hofstedehuis

De voormalige huishoudschool ligt in een prachtige parkachtige omgeving midden in de wijk.

De authentieke eigenschappen van het pand zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven, zodat het pand zijn unieke uitstraling heeft behouden. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een ruim opgezette tuin, waar het heerlijk vertoeven is op een zonnige dag.

De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de eisen en het comfort van deze tijd. Zo is er een kleinschalige en huiselijke omgeving ontstaan mét de faciliteiten en voorzieningen van een professionele instelling.

Het Hofstedehuis biedt plaats aan circa twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Ze ontmoeten elkaar in een van de twee sfeervolle woonkamers of voor een activiteit in de dagbestedingsruimte. Hier voelt wonen zoals thuis, gezellig, vertrouwd en aangenaam. In Het Hofstedehuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Zo kunnen mantelzorgers tijdelijk ontlast worden.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hofstedehuis

Plaats: Raalte
Postcode: 8101 AC
Straat: Zwolsestraat 18
Telefoon: 0572 – 85 68 74
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen