De maatregel voor het sluiten van onze locaties is door de overheid versoepeld. In het belang van onze bewoners hebben wij strikte maatregelen opgesteld voor het bezoek. Zodat we bezoek weer kunnen toelaten, maar onze bewoners ook zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is een bezoekersregeling opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen van onze brancheorganisatie ActiZ. Hierover is gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van onze bewoners. Er wordt 1 vaste bezoeker per bewoner aangewezen. De bewoner kan 1 keer per week 1 vaste bezoeker ontvangen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw locatiemanager.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Raalte – Het Hofstedehuis

Het Hofstedehuis in Raalte biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Gelegen naast het gemeentehuis van Raalte ligt het voormalige schoolgebouw uit 1939. Tegenwoordig biedt Dagelijks Leven hier ouderen met dementie en andere vormen van geheugenverlies een veilige en vertrouwde woonomgeving, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Het Hofstedehuis ligt in een mooie groene wijk. Dat betekent dat bewoners midden in de samenleving leven waardoor interactie met de buurt wordt gestimuleerd. Zo brengen we regelmatig een bezoek aan de plaatselijke winkeliers en werken we graag samen met vrijwilligers uit de omgeving. Ook biedt Het Hofstedehuis dagbesteding aan mensen met geheugenverlies uit de directe omgeving. Kortom: leven, wonen en genieten doe je samen!

Het Hofstedehuis

De voormalige huishoudschool ligt in een prachtige parkachtige omgeving midden in de wijk.

De authentieke eigenschappen van het pand zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven, zodat het pand zijn unieke uitstraling heeft behouden. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een ruim opgezette tuin, waar het heerlijk vertoeven is op een zonnige dag.

De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de eisen en het comfort van deze tijd. Zo is er een kleinschalige en huiselijke omgeving ontstaan mét de faciliteiten en voorzieningen van een professionele instelling.

Het Hofstedehuis biedt plaats aan circa twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Ze ontmoeten elkaar in een van de twee sfeervolle woonkamers of voor een activiteit in de dagbestedingsruimte. Hier voelt wonen zoals thuis, gezellig, vertrouwd en aangenaam. In Het Hofstedehuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Zo kunnen mantelzorgers tijdelijk ontlast worden.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hofstedehuis

Plaats: Raalte
Postcode: 8101 AC
Straat: Zwolsestraat 18
Telefoon: 0572 – 85 68 74
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Heerlijke zonnige vrijdag.... Koffie in t zonnetje met vrolijke muziek. Onze dag kan niet meer stuk! Fijn pinksterweekend allemaal groeten vanuit het Hofstedehuis.

Heerlijke zonnige vrijdag.... Koffie in 't zonnetje met vrolijke muziek. Onze dag kan niet meer stuk! Fijn pinksterweekend allemaal groeten vanuit het Hofstedehuis. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 29/05/20

Comment on Facebook

Geniet ze met z'n allen van deze mooie dag...🌞

Ook voor jullie allen,Fijne pinksterdagen!

Mooie Pinksterdagen! Groetjes uit Broekland.

Gezellig ziet het er weer uit. Jullie ook allemaal fijne pinksterdagen 🌹🌹

Fijn dat de bewoners er zo verwend worden. Uniek!

Dat ziet er weer heel gezellig uit.

Groetjes en genieten

View more comments

En? Wat eten we vandaag? Mooi druk samen het eten voorbereiden.

En? Wat eten we vandaag? Mooi druk samen het eten voorbereiden. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/05/20

Comment on Facebook

Kijk mevrouw Van der Vondervoort aan het aardappels schillen 😊

Dat ziet er weer goed en gezellig uit. Mam mooi aan het aardappelen schillen 👍

gezonde kost.🥗🍜

Lekker boontjes. Vele handen maken licht werk😀

Lekker dames

View more comments