Skip links

Raalte – Het Hofstedehuis

Naast het gemeentehuis van Raalte ligt een heel bijzonder huis: Het Hofstedehuis. Dit voormalige schoolgebouw uit 1939 biedt ouderen, maar ook jongeren met dementie, alzheimer en andere vormen van geheugenverlies een veilige en vertrouwde woonomgeving, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Het Hofstedehuis ligt in een mooie groene wijk. Dat betekent dat bewoners midden in de samenleving leven en niet ergens verscholen achteraf. Interactie met de buurt wordt gestimuleerd. Zo brengen we regelmatig een bezoek aan de plaatselijke winkeliers en werken we graag samen met vrijwilligers uit de omgeving. Ook biedt Het Hofstedehuis dagbesteding aan mensen met geheugenverlies uit de directe omgeving. Kortom: leven, wonen en genieten doe je samen!

Het Hofstedehuis

De voormalige huishoudschool ligt in een prachtige parkachtige omgeving te midden van de samenleving.

De authentieke eigenschappen van het pand zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven, zodat het pand zijn unieke uitstraling heeft behouden. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een ruim opgezette tuin, waar het heerlijk vertoeven is op een zonnige dag.

De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de eisen en het comfort van deze tijd. Zo is er een kleinschalige en huiselijke omgeving ontstaan mét de faciliteiten en voorzieningen van een professionele instelling.

Het Hofstedehuis biedt plaats aan twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Ze ontmoeten elkaar in een van de twee sfeervolle woonkamers of voor een activiteit in de dagbestedingsruimte. Hier voelt wonen zoals thuis, gezellig, vertrouwd en aangenaam. In Het Hofstedehuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Zo kunnen mantelzorgers tijdelijk ontlast worden.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hofstedehuis

Plaats: Raalte
Postcode: 8101 AC
Straat: Zwolsestraat 18
Telefoon: 0572 – 85 68 74
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Verrassing!!! Lekker gebak! Ouders van een medewerker van het Hofstedehuis waren gisteren 50 jaar getrouwd. Werden we vandaag verrast. Heerlijk.

Verrassing!!! Lekker gebak! Ouders van een medewerker van het Hofstedehuis waren gisteren 50 jaar getrouwd. Werden we vandaag verrast. Heerlijk. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 20/09/19

Comment on Facebook

Dat ziet er heerlijk uit. Wat een mooi gebaar. 😏

Wat lief van Ingrid en haar ouders👍😘

Gefeliciteerd met deze mijlpaal Ingrid! En super dat je trakteert....lekker smullen !

Heerlijk

Ach wat een lief gebaar👌

Ziet er geweldig 😂😂 uit dat is genieten 😁

🙀 ziet er goed uit

Wat lief van jullie ( je ouders en jij Ingrid)😘

View more comments

We hadden de derde prijs met de Stöppelhaene gewonnen... En vandaag hebben we het geld maar opgemaakt. Heerlijk patat met frikadel of kroket. Iedereen heeft genoten. Wat was dat lekker.

We hadden de derde prijs met de Stöppelhaene gewonnen... En vandaag hebben we het geld maar opgemaakt. Heerlijk patat met frikadel of kroket. Iedereen heeft genoten. Wat was dat lekker. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 13/09/19

Comment on Facebook

Fijn is dat..geniet ervan👍😘

Van harte gefeliciteerd,leuk om jullie even te zien!groetjes

Super leuk

Geweldig en lekker genieten 😁😁😁

Super leuk

Dat ziet er heerlijk en gezellig uit!!!!

Hadden we vroeger op de Hartkamp, patatdag , top

Ik zal binnenkort weer de agria aardappels meenemen...

Ziet er goed uit🍟🍿

Wat genieten

View more comments

Wat was het een geweldig gezellige avond. Eerst een bbq met familie, vrijwilligers bewoners en personeel, daarna een super leuke playbackshow. Met 7 mooie optredens. De Hollandse boerenmeid won de show en de beker. Het was een super leuke avond iedereen genoot!!!

Wat was het een geweldig gezellige avond. Eerst een bbq met familie, vrijwilligers bewoners en personeel, daarna een super leuke playbackshow. Met 7 mooie optredens. De Hollandse boerenmeid won de show en de beker. Het was een super leuke avond iedereen genoot!!! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 05/09/19

Comment on Facebook

Het was super georganiseerd en we hebben genoten van de optredens. Wij mochten ook een bijdrage leveren zeker voor herhaling vatbaar. De Vondervoortjes zijn weer van de partij.

Het was een mooie, muzikale avond. Voor herhaling vatbaar. De bewoners maar ook wij hebben genoten!

En vandaag genoten ze er nog van

Wat was het leuk! Super georganiseerd!

Het was geweldig!

was weer gezellie he Luke Wielandt.....😉

View more comments