Over deze locatie

Midden in Raalte ligt Het Hofstedehuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. Wij maken het wonen in Het Hofstedehuis vertrouwt, gezellig en vol belevenissen. Elke dag opnieuw.

Perfect gelegen in Raalte

Het Hofstedehuis staat in het centrum van Raalte, vlak naast het gemeentehuis. Bij een bruiloft zitten de bewoners dus op de eerste rij. Op loopafstand zijn verschillende winkels te vinden, waar bewoners zelfstandig, als dit mogelijk is, een boodschapje kunnen doen. Een kopje koffie met een gebakje met familie of naasten kan in de vele horecagelegenheden die vlak bij Het Hofstedehuis liggen.

De betrokkenheid van de buurt is groot. Jaarlijks wordt er een burendag georganiseerd om vooral de senioren in de buurt een gezellige middag te bieden. Veel van de buren zijn vrijwilliger bij Het Hofstedehuis.

De bewoners gaan zelfstandig of met familie of naasten naar de Rooms Katholieke kerk. Hiervoor is op woensdagochtend een speciaal moment ingericht. Vrijwilligers, familie en medewerkers begeleiden dan de bewoners. Na de dienst wordt er gezamenlijk koffiegedronken in de pastorie. Eén keer per jaar gaan de bewoners op bezoek bij de burgermeester. Ook het plaatselijke kinderkoor oefent elke week in de activiteitenruimte van Het Hofstedehuis.


Schrijf u eenvoudig in

De tuin van Het Hofstedehuis

Het Hofstedehuis beschikt over een grote tuin met verschillende beweegtoestellen. Bewegen is erg belangrijk voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Ook is er een fietslabyrint, tafeltennistafel en pull fit en wordt er veel om het huis gewandeld. Aan de Zwolsestraat is een terras gemaakt zodat de bewoners goed in de gaten kunnen houden wie er allemaal langsfietsen. Voor het huis is een jeu de boulesbaan aangelegd. Hier kunnen bewoners samen met medewerkers of naasten een balletje gooien.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers en vrijwilligers van Het Hofstedehuis willen er elke dag een mooie dag van maken. De bewoners maken zelf de keuze of ze daar wel of niet aan deelnemen. De bewoner heeft samen met familie en naasten de regie over zijn of haar eigen leven. Samen maakt het team van Het Hofstedehuis van de stenen van het huis een echt thuis.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hofstedehuis

Wonen met dementie in Het Hofstedehuis

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor échte kleinschaligheid, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Al vanaf de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo is de indeling overzichtelijk en hebben de ruimtes veel daglicht. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid, maar is tevens omheind zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Onze bewoners kunnen zo heerlijk, ongedwongen, genieten van het buitenleven.

In Het Hofstedehuis wonen circa twintig bewoners. Iedereen heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Raalte Straat:Zwolsestraat 18
Postcode:8101 AC Telefoon:0572 – 85 68 74

Het Hofstedehuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 dagen geleden

Gezellig en sportief. Prettige zondag allemaal. ... Meer tonenMinder tonen

Gezellig en sportief. Prettige zondag allemaal.
3 weken geleden

Alle goeds voor het nieuwe jaar vanuit het Hofstedehuis! Wij wensen u veel gezondheid en gezelligheid toe.🍾🍾 ... Meer tonenMinder tonen

Alle goeds voor het nieuwe jaar vanuit het Hofstedehuis! Wij wensen u veel gezondheid en gezelligheid toe.🍾🍾
3 weken geleden

Wat een mooie hartewens..... een aantal bewoners vonden het sneu dat er niet zo goed voor de vogeltjes kon worden gezorgd deze winter. Dus contact gezocht met de welkoop Raalte en van hen een mooie sponsoring mogen ontvangen. Samen met de dames opgehaald. Wat een mooie winkel en wat een hoop spulletjes voor die arme vogeltjes. Opgetogen met een auto vol spulletjes vertrokken we richting Het Hofstedehuis. Daar mooi alles neergezet nu kunnen wij mooi genieten van de goed verzorgde vogeltjes. ... Meer tonenMinder tonen

Wat een mooie hartewens..... een aantal bewoners vonden het sneu dat er niet zo goed voor de vogeltjes kon worden gezorgd deze winter. Dus contact gezocht met de welkoop Raalte en van hen een mooie sponsoring mogen ontvangen. Samen met de dames opgehaald. Wat een mooie winkel en wat een hoop spulletjes voor die arme vogeltjes. Opgetogen met een auto vol spulletjes vertrokken we richting Het Hofstedehuis. Daar mooi alles neergezet nu kunnen wij mooi genieten van de goed verzorgde vogeltjes.