Over deze locatie

In Het Hovenhuis in Varsseveld bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Hovenhuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Varsseveld

Het Hovenhuis staat in het gezellige centrum van Varsseveld. Op loopafstand zijn verschillende winkels te vinden, zoals supermarkten, drogisterijen en een Hema. Hier kunnen bewoners dan ook (waar mogelijk) zelfstandig of samen met verwanten een kleine boodschap doen. In het centrum bevinden zich enkele terrassen en een ijssalon, waar genoten kan worden van het mooie weer. Elke week is er op vrijdag een kleine markt, waar bewoners graag naartoe gaan.

Varsseveld is een dorp met een rijk verenigingsleven en een sterk buurtgevoel. Zo doet Het Hovenhuis bijvoorbeeld mee met de straatvereniging die elk jaar een zomerfeest organiseert. Het Hovenhuis staat op een rustige plek waar weinig auto’s rijden. Buiten de poort kunnen bewoners heerlijk een rondje wandelen in de wijk omdat er weinig verkeer aanwezig is.


Schrijf u eenvoudig in

Unieke kenmerken

Het pand waarin Het Hovenhuis gevestigd is was vroeger een school. Hiervan zijn nog enkele kenmerken aanwezig, zoals oude deuren en een mooie hal. Om het gebouw heen is een omheinde tuin waar bewoners volop kunnen genieten van alle seizoenen. Het plan is om de tuin extra leven te geven door kippen te verwelkomen. Dat betekent elke dag verse eieren!

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Hovenhuis is altijd iets te doen. Denk aan bloemschikken, creatieve middagen, sport en spel, samen zingen en beautymiddagen waarin de bewoners verwend worden. Ook wordt er ’s zomers een huifkartocht georganiseerd en geeft de plaatselijke harmonicavereniging een concert in de tuin van Het Hovenhuis. Kortom, in Het Hovenhuis wordt goed gezorgd voor bewoners met dementie of een andere vorm van geheugenverlies.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Hovenhuis

Wonen met dementie in Het Hovenhuis

Het Hovenhuis is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Hier voelen bewoners zich al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd.

Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Daarnaast heeft Het Hovenhuis een logeerkamer voor respijtzorg. Zo bieden we mantelzorgers een adempauze. De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Varsseveld Straat:Hovenstraat 10
Postcode:7051 CV Telefoon:0315 - 84 19 88

Het Hovenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

5 dagen geleden

We zijn weer lekker bezig geweest de afgelopen dagen, o.a mandela's ingekleurd, quizzen , spelletjes en ook nog heerlijke appelflappen gebakken 😋...Wij zeggen weer : een hèèl fijn weekend gewenst. ... Meer tonenMinder tonen

We zijn weer lekker bezig geweest de afgelopen dagen,  o.a mandelas ingekleurd, quizzen , spelletjes en ook nog heerlijke appelflappen gebakken 😋...Wij zeggen weer : een hèèl fijn weekend gewenst.
5 dagen geleden

Deze week hebben we o.a. een spelletjes middag gehad, en we hebben doppinda’s geregen voor de vogels... ... Meer tonenMinder tonen

Deze week hebben we o.a. een spelletjes middag gehad, en we hebben doppinda’s geregen voor de vogels...
1 week geleden

Maandag, werk aan de winkel, de kippetjes hebben weer een schoon hok en leggen voor weer eitjes, hier maken we lekkere gerechten van. Ook de was is weer gedaan... Fijne avond allemaal... ... Meer tonenMinder tonen

Maandag, werk aan de winkel, de kippetjes hebben weer een schoon hok en leggen voor weer eitjes,  hier maken we lekkere gerechten van. Ook de was is weer gedaan... Fijne avond allemaal...

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Hovenhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Hovenhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.