De maatregel voor het sluiten van onze locaties is door de overheid versoepeld. In het belang van onze bewoners hebben wij strikte maatregelen opgesteld voor het bezoek. Zodat we bezoek weer kunnen toelaten, maar onze bewoners ook zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is een bezoekersregeling opgesteld op basis van de landelijke richtlijnen van onze brancheorganisatie ActiZ. Hierover is gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van onze bewoners. Er wordt 1 vaste bezoeker per bewoner aangewezen. De bewoner kan 1 keer per week 1 vaste bezoeker ontvangen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw locatiemanager.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Varsseveld – Het Hovenhuis

Het Hovenhuis in Varsseveld biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt aan de Hovenstraat in het centrum van Varsseveld, op de locatie van de voormalige landbouwschool. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden.

Dagelijks Leven biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Net als bij de andere huizen van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner zijn of haar eigen studio met een zit-/slaapkamer en badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht.

Het Hovenhuis

Een woonzorglocatie van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht.

Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Hovenhuis

Plaats: Varsseveld
Postcode: 7051 CV
Straat: Hovenstraat 10
Telefoon: 0315 - 84 19 88
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Mei de bloemenmaand, vandaag bloementaart gemaakt,  heerlijk gezongen.

Mei de bloemenmaand, vandaag bloementaart gemaakt, heerlijk gezongen. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 28/05/20

Comment on Facebook

Charity Bobbink ideeeeen te over

Leuk Brenda!

Gezellig mooi hoor❤️

Gezellig en wat mooi !!

Wat een vrolijkheid op tafel met al die gezellige kleurtjes.

Heel mooi

Leuk gedaan brenda

Mooi mooi mooi

View more comments

Een rustig en zonnig dagje in het Hovenhuis.

Een rustig en zonnig dagje in het Hovenhuis. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/05/20

Comment on Facebook

Iedereen gezellig bezig!

Buiten bewegen, dammen, creatief bezig zijn, bloemen op de vaas een lekkere boterkoek als traktatie. En als afsluiting een heerlijke sorbet.
Fijn weekend!

Buiten bewegen, dammen, creatief bezig zijn, bloemen op de vaas een lekkere boterkoek als traktatie. En als afsluiting een heerlijke sorbet.
Fijn weekend!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 22/05/20

Comment on Facebook

Wat doen jullie dat toch ontzettend goed en leuk!Zo zorgzaam!Heel fijn om te zien🥰ben blij dat mijn moeder bij jullie woont😊

Mooi om het dagelijks leven bij jullie ook daadwerkelijk te volgen. Maar als ik mag tippen: een beetje betere foto's zou wel fijn zijn en dan bedoel ik niet technisch beter als in scherper of zo maar met t oog op hoe de bewoners er op staan. En dat hoeft niet lachend, maar ten overstaan van heel FB wel op hun best, toch?

Leuk hoor, lekker genieten van het mooie weer.

Actief hoor! Mooi om te zien.

Goed bezig

Dat ziet er weer gezellig uit!

View more comments

Schrijf u eenvoudig in