Over deze locatie

Het Roufshuis in Sittard laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan als in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Roufshuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDagelijks Leven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Het Roufshuis

Wonen met dementie in Het Roufshuis

Het Roufshuis is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Hier voelen bewoners zich al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd.

Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Daarnaast heeft Het Roufshuis een logeerkamer voor respijtzorg. Zo bieden we mantelzorgers een adempauze. De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Sittard Straat:Breitnerstraat 4
Postcode:6137 XH Telefoon:046 - 208 10 81

Het Roufshuis

Bereikbaarheid

Locatie

Let op: wilt u Het Roufshuis bezoeken en gebruikt u daarvoor een navigatiesysteem? Vul dan als bestemming het adres ‘Breitnerstraat Sittard’ in, zonder huisnummer.

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

1 dag geleden

Even een "keek op de week"... nadat we de beestenboel weer binnen hebben gezet, hebben we ons bezig gehouden met o.a. bewegingsactiviteiten. Sfeer creëeren voor de paasdagen en het zorgen voor de innerlijke mens hoort er ook bij. En verder was er een lekker knuffelmomentje en er werd geholpen bij de was.... een "never ending story". ... Meer tonenMinder tonen

Even een keek op de week... nadat we de beestenboel weer binnen hebben gezet, hebben we ons bezig gehouden met o.a. bewegingsactiviteiten. Sfeer creëeren voor de paasdagen en het zorgen voor de innerlijke mens hoort er ook bij.  En verder was er een lekker knuffelmomentje en er werd geholpen bij de was.... een never ending story.
5 dagen geleden

Project tuin, take 1... alles naar buiten gehaald, bleek het gras erg drassig te zijn. Op de tegels ging wel, maar die wind... alles viel om. Uiteindelijk weer alles naar binnen gebracht.
Op naar take 2!
... Meer tonenMinder tonen

Project tuin, take 1... alles naar buiten gehaald, bleek het gras erg drassig te zijn. Op de tegels ging wel, maar die wind... alles viel om. Uiteindelijk weer alles naar binnen gebracht.
Op naar take 2!

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Roufshuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Roufshuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.