Over deze locatie

Midden in Ridderkerk ligt Het Anjerhuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. Wij maken het wonen in Het Anjerhuis vertrouwt, gezellig en vol belevenissen. Elke dag opnieuw.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Anjerhuis

Wonen met dementie in Het Anjerhuis

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor échte kleinschaligheid, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Al vanaf de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo is de indeling overzichtelijk en hebben de ruimtes veel daglicht. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid, maar is tevens omheind zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Onze bewoners kunnen zo heerlijk, ongedwongen, genieten van het buitenleven.

In Het Anjerhuis wonen circa twintig bewoners. Iedereen heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Ridderkerk Straat:Bloemenstraat 66
Postcode:2981 BE Telefoon:0180 - 84 68 43

Het Anjerhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

1 week geleden

Bewegen is erg belangrijk voor mensen met dementie💚 daarom proberen we dat ook zoveel mogelijk te doen met ochtendgymnastiek⚽️ of door een frisse neus🚶‍♀️🚶te halen.

Na het bewegen vinden de bewoners het fijn 🥰 om met elkaar te zingen🎶
... Meer tonenMinder tonen

Bewegen is erg belangrijk voor mensen met dementie💚 daarom proberen we dat ook zoveel mogelijk te doen met ochtendgymnastiek⚽️ of door een frisse neus🚶‍♀️🚶te halen.

Na het bewegen vinden de bewoners het fijn 🥰 om met elkaar te zingen🎶
3 weken geleden

💚Met lekker eten en gezellig samen zijn 🥰 sluiten we 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣ met elkaar af…💚 ... Meer tonenMinder tonen

💚Met lekker eten en gezellig samen zijn 🥰 sluiten we 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣ met elkaar af…💚
4 weken geleden

🍾🥂🕕De bewoners en medewerkers van het Anjerhuis wensen u een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2022🕕🥂🍾 ... Meer tonenMinder tonen

🍾🥂🕕De bewoners en medewerkers van het Anjerhuis wensen u een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2022🕕🥂🍾

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Anjerhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Anjerhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.