Skip links

Oisterwijk – Het Poirtershuis

Het Poirtershuis in Oisterwijk biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen!
Gelegen naast de Sint Petruskerk ligt het monumentale pand uit 1957 van de voormalige huishoudschool. Het pand voldoet aan alle moderne eisen, zodat de bewoners voorzien zijn van alle comfort. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding.

Het Poirtershuis ligt geheel vrij, maar ligt tevens te midden van de samenleving. Door de centrale ligging kunnen onze bewoners eenvoudig (onder begeleiding) naar de bakker lopen of boodschappen doen bij de plaatselijke supermarkt. De ligging aan het Kerkplein biedt ook afwisseling aan de thuisblijvers, want er is altijd wel iets te zien op het plein, van voorbijgaande fietsers tot spelende kinderen.

Het Poirtershuis

De authentieke eigenschappen van het voormalige schoolgebouw zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven, zodat het pand zijn unieke uitstraling heeft behouden.

Zo herkent u bij binnenkomst meteen de prachtige trappartijen en andere interieur bepalende elementen. De voormalige leslokalen zijn omgetoverd tot ruime studio’s. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, die aansluit op de zorgbehoefte van mensen met dementie. Kortom, Het Poirtershuis biedt ‘Leven, Wonen, Genieten, Zorg’.

In Het Poirtershuis voelen de bewoners, ouderen maar ook jongeren met dementie, zich al snel thuis. Mede omdat zij zoveel mogelijk naar eigen wens hun studio kunnen inrichten. Zo verhuizen spullen waar zij aan gehecht zijn gewoon mee en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer én een eigen badkamer. De circa twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de tuin. Het Poirtershuis heeft de mogelijkheid tot het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Poirtershuis

Plaats: Oisterwijk
Postcode: 5061 EB
Straat: Kerkplein 28
Telefoon: 013 – 850 21 45
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons