Het Poirtershuis

Oisterwijk

Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Poirtershuis in Oisterwijk. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Poirtershuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Oisterwijk

Het Poirtershuis staat aan de rand van het centrum van Oisterwijk. Het huis was vroeger een huishoudschool en heeft nog vele unieke oude elementen. Het huis beschikt over een eigen tuin met een moestuin waar bewoners met groene vingers groente en fruit kunnen verbouwen. Ook is er een plek om jeu de boules te spelen en lopen er kippen rond die elke dag voor verse eieren zorgen. Vanuit de woonkamer kijken de bewoners zo het Kerkplein op.

Naast het huis ligt nog een prachtige tuin. Deze tuin is van een andere zorginstelling, maar van de gemeente mogen bewoners van Het Poirtershuis en hun verwanten gebruik maken van deze tuin. Dicht bij Het Poirtershuis zijn verschillende winkels te vinden. Bewoners kunnen dus zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap doen. Voor een kopje koffie met een gebakje liggen er verschillende terrassen op loopafstand.

Gespecialiseerde dementiezorg

Oisterwijk is een dementievriendelijke gemeente, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. De gemeente beschikt over een treintje waarmee de bewoners twee keer per week worden opgehaald om naar een activiteit te gaan. Kinderen van een kinderdagverblijf in de buurt komen zo nu en dan langs om de bewoners een fijne dag te bezorgen. Ook komt er regelmatig een muzikant op bezoek om muziek te maken voor de bewoner en heeft het huis sinds kort een eigen duofiets, waarop bewoners de prachtige omgeving kunnen verkennen.

De medewerkers van Het Poirtershuis willen graag iets betekenen voor kwetsbare ouderen. Kwaliteit van leven en maatwerk staan bij hen hoog in het vaandel. Ze geven ze graag een thuis waar ze zichzelf kunnen zijn.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Poirtershuis

Wonen met dementie in Het Poirtershuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Oisterwijk Straat:Kerkplein 28
Postcode:5061 EB Telefoon:013 – 850 21 45

Het Poirtershuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Echt “Dagelijks Leven”

Betrokkenheid en liefdevolle zorg: er is altijd voldoende personeel om de bewoners aandacht te geven. De naam Dagelijks Leven is zeker van toepassing, de bewoners kunnen als ze willen meehelpen bij huishoudelijke taken zoals de afwas, was opvouwen, aardappelen schillen e.d. Wij hebben het verblijf als heel positief ervaren en raden dit huis zeker aan!

Ik zag hoe liefdevol ze met bewoners omgaan

Als zoon van een dementerende moeder heb ik de zorg in Het Poirtershuis als zeer goed ervaren. Ik werd overal bij betrokken en er werd goed geluisterd naar wat mijn wensen ten opzichte van mijn moeder waren en die werden ook nageleefd. Ik was dagelijks aanwezig en zag hoe liefdevol ze met mijn moeder en medebewoners omgaan.

Nooit meer alleen

Mijn moeder kan er alles doen waar ze vroeger ook haar dag mee vulde: was ophangen, vouwen, afwassen, afdrogen enz. Zitten niet echt opgesloten, kunnen zo naar buiten wandelen tot ze bij het hek komen. Ze kan heel moeilijk alleen zijn en dat is ze hier niet.