Het Poirtershuis

Oisterwijk

Over deze locatie

Betaalbare en persoonlijke zorg worden samengebracht in Het Poirtershuis in Oisterwijk. Hier hebben wij plek voor 20 bewoners met dementie. In Het Poirtershuis bieden wij specialistische zorg door een team van professionals. Elke bewoner heeft een eigen studio en er wordt dagelijks vers gekookt door onze kok. Het mooiste is; wonen in ons mooie huis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Oisterwijk

Het Poirtershuis staat aan de rand van het centrum van Oisterwijk. Het huis was vroeger een huishoudschool en heeft nog vele unieke oude elementen. Het huis beschikt over een eigen tuin met een moestuin waar bewoners met groene vingers groente en fruit kunnen verbouwen. Ook is er een plek om jeu de boules te spelen en lopen er kippen rond die elke dag voor verse eieren zorgen. Vanuit de woonkamer kijken de bewoners zo het kerkplein op.

Naast het huis ligt nog een prachtige tuin. Deze tuin is van een andere zorginstelling, maar van de gemeente mogen bewoners van Het Poirtershuis en hun verwanten gebruik maken van deze tuin. Dicht bij Het Poirtershuis zijn verschillende winkels te vinden. Bewoners kunnen dus zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap doen. Voor een kopje koffie met een gebakje liggen er verschillende terrassen op loopafstand.

Gespecialiseerde dementiezorg

Oisterwijk is een dementievriendelijke gemeente, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. De gemeente beschikt over een treintje waarmee de bewoners twee keer per week worden opgehaald om naar een activiteit te gaan. Kinderen van een kinderdagverblijf in de buurt komen zo nu en dan langs om de bewoners een fijne dag te bezorgen. Ook komt er regelmatig een muzikant op bezoek om muziek te maken voor de bewoner en heeft het huis sinds kort een eigen duofiets, waarop bewoners de prachtige omgeving kunnen verkennen.

De medewerkers van Het Poirtershuis willen graag iets betekenen voor kwetsbare ouderen. Kwaliteit van leven en maatwerk staan bij hen hoog in het vaandel. Ze geven ze graag een thuis waar ze zichzelf kunnen zijn.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Poirtershuis

Wonen met dementie in Het Poirtershuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Oisterwijk Straat:Kerkplein 28
Postcode:5061 EB Telefoon:013 – 850 21 45

Het Poirtershuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Vandaag stond onze creatieve ochtend in het teken van presentjes. We vouwden prachtige doosjes. ... Meer tonenMinder tonen

Vandaag stond onze creatieve ochtend in het teken van presentjes. We vouwden prachtige doosjes.

Op donderdagochtend laten wij onze creativiteit de vrije loop.
Samen maakten we een kunstwerk. Onze inspiratie was kunstenares Esther Steijntjes, zij schildert o.a. felgekleurde zebrakontjes.
Er werd geconcentreerd en met aandacht gewerkt. Maar vooral ook met plezier!
Het mooie resultaat ziet u in de gang tegenover de ruimte van de activiteitenbegeleiding, in de vorm van een gezamelijk kunstwerk.
... Meer tonenMinder tonen

Op donderdagochtend laten wij onze creativiteit de vrije loop.
Samen maakten we een kunstwerk. Onze inspiratie was kunstenares Esther Steijntjes, zij schildert o.a. felgekleurde zebrakontjes.
Er werd geconcentreerd en met aandacht gewerkt. Maar vooral ook met plezier!
Het mooie resultaat ziet u in de gang tegenover de ruimte van de activiteitenbegeleiding, in de vorm van een gezamelijk kunstwerk.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Poirtershuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Poirtershuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.