Over deze locatie

Het Breeakkerhuis in ‘s-Hertogenbosch biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Het Breeakkerhuis maakt van wonen genieten. Net als bij alle andere locaties van Dagelijks Leven is er alles aan gedaan om mensen met dementie zo fijn en zo gewoon mogelijk te laten verder leven.

Perfect gelegen in ‘s-Hertogenbosch

Het Breeakkerhuis staat in Empel net buiten het oude centrum van ’s-Hertogenbosch. Zowel een deel van de bewoners als medewerkers en vrijwilligers zijn afkomstig uit deze wijk. Dit geeft een grote betrokkenheid bij het huis. Vlak bij Het Breeakkerhuis ligt een natuurgebied dat naar de Maas loopt, waar bewoners met familie of naasten kunnen genieten van frisse lucht en een prachtige wandeling.

De kinderen van een kinderopvang in de buurt komen regelmatig op bezoek. Ook wandelen de medewerkers weleens met de bewoners naar een dierenparkje in de buurt. De activiteiten worden altijd zoveel mogelijk aangepast aan de behoefte van de bewoner. Bij Het Breeakkerhuis zijn de vrijwilligers hierin een onmisbare schakel. Zo gingen ze samen met de bewoners naar de dierentuin en het tuincentrum. Met carnaval komt de plaatselijke jeugdprins langs en recentelijk is er een kermis op locatie georganiseerd.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

In de tuin van Het Breeakkerhuis zijn veel bloemen, fruitbomen en struiken te vinden. Daarnaast is er een moestuin en staan er een aantal plantenbakken op hoogte zodat bewoners met groene vingers hier veilig in kunnen werken. Het huis heeft de beschikking over een BrainTrainer waarmee het denkvermogen en geheugen gestimuleerd worden van mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Op de duofiets worden mooie ritjes gemaakt door de prachtige omgeving. Ook is er een hometrainer aanwezig om de conditie op peil te houden.

Volgens de medewerkers van Het Breeakkerhuis is thuis waar je op je gemak bent en tot rust kunt komen. De medewerkers proberen dit te bewerkstelligen door te luisteren naar de bewoners en hun verwanten. Ze spelen zoveel mogelijk in op de persoonlijke behoeften en zorgen ervoor dat bewoners elke dag een fijne dag hebben.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Breeakkerhuis

Wonen met dementie in Het Breeakkerhuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:s-Hertogenbosch Straat:Breeakkers 111
Postcode:5236 VB Telefoon:073 – 822 27 26

Het Breeakkerhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1
Grote afbeelding plattegrond 2

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Lekker genoten van een Bossche Bol vanmiddag.. 🍰🍫

Bedankt voor de mooie (bijna) 3 jaar lieve bewoners!

Veel liefs, Rachel
... Meer tonenMinder tonen

Lekker genoten van een Bossche Bol vanmiddag.. 🍰🍫

Bedankt voor de mooie (bijna) 3 jaar lieve bewoners! 

Veel liefs, Rachel

Be-we-gen in de stoel.. vandaag een beetje anders als anders, maar wat hebben we een plezier gehad! 🔮🏸 ... Meer tonenMinder tonen

Be-we-gen in de stoel.. vandaag een beetje anders als anders, maar wat hebben we een plezier gehad! 🔮🏸

Door onze inval kok Noud gemaakt ... Meer tonenMinder tonen

Door onze inval kok Noud gemaakt