Fijn wonen met dementie

In Het Tryneshuis in Venray zijn bewoners met dementie 24/7 verzekerd van gespecialiseerde dementiezorg. Onze kleinschalige woonzorglocatie met grote tuin brengt persoongerichte en betaalbare zorg samen. Er wordt dagelijks vers gekookt door de eigen kok en er zijn veel verschillende activiteiten, passend bij de wensen en behoeften van de maximaal 22 bewoners. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis maakt Het Tryneshuis de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk. En het mooiste is; wonen in Het Tryneshuis is betaalbaar voor iedereen!

Onze woonzorglocatie

24/7 zorg
Kleinschalig
Betaalbaar
Eigen meubels
Eigen kok
Activiteiten
Grote tuin
Open poort

Onze dementiezorg in Venray

Ons professionele team zorgmedewerkers biedt 24 uur per dag ondersteuning aan de ongeveer 20 bewoners van Het Tryneshuis. Op een manier die bij elke individuele bewoner past. Doordat wij bewoners kennen, zien en horen weten we waar zij behoefte aan hebben. Maar in ons particuliere verzorgingshuis laten we bewoners vooral hun eigen keuzes maken. Eigen regie vinden wij namelijk erg belangrijk. Daarom gaan bewoners bij ons naar bed wanneer zij dat zelf willen. En als een bewoner zich in de ochtend nog prima redt, waarom zouden wij daar dan bij helpen? Maar we zijn er wél, voor als het nodig is. Ook als de zorgzwaarte verandert. Een behandelaar van onze vakgroep Advies, Behandeling en Begeleiding ondersteunt bij complexe, ouderengeneeskundige zorgvragen.

Met een uitgebreid activiteitenprogramma en dagelijkse bezigheden zorgen we voor ritme en structuur. De kok helpen met het bereiden van de verse maaltijd, afwassen, de planten water geven, een wasje opvouwen of in de tuin aan de slag? Alles mag, niets moet. Dus als iemand liever in zijn eigen studio blijft om een puzzel te maken, is dat ook geen probleem. Ons hek heeft een open poort. Het staat bewoners dus vrij om zelfstandig op pad te gaan, zolang dit nog veilig kan. Om even een boodschap te halen of een bezoek te brengen aan de kapper, bijvoorbeeld. Bij ons leven en wonen bewoners zoveel mogelijk zoals zij zelf willen en gewend zijn. Dat betekent ook dat wij geen bezoektijden hebben: familieleden en andere leden zijn altijd welkom.

Babet van den Einden

Locatiemanager

Het Tryneshuis

Een rondleiding in een huis van Dagelijks Leven

Zo ziet Het Tryneshuis eruit

Hoe een studio in Het Tryneshuis eruitziet? Dat verschilt nogal! Elke bewoner richt zijn of haar studio in met vertrouwde meubels en spullen van thuis. Zo wordt het echt een eigen plek. Elke studio heeft een badkamer en een keukenblokje. Eén studio is speciaal voor een echtpaar. Bewoners kunnen samenkomen in onze twee huiselijk ingerichte huiskamers. In de activiteitenruimte is altijd wat te beleven en bij mooi weer is het genieten in onze ruime tuin. Zou u graag zelf een kijkje bij ons in huis nemen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een rondleiding te bespreken.

Wat moet ik regelen?

Om in Het Tryneshuis te kunnen wonen moet er sprake zijn van de diagnose dementie én een Wlz-indicatie met zorgprofiel VV05/ZZP5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg). Bij uitzondering en in overleg kunt u ook met een ander zorgprofiel verhuizen naar onze zorglocatie. Hoe dat precies zit en wat u verder nog moet regelen? Deze informatie vindt u in ons uitgebreide stappenplan. Hieronder leest u de stappen, klik hier voor het uitgebreide stappenplan.

Stap 1: Diagnose dementie
Stap 2: Vraag een Wlz-indicatie aan
Stap 3: Vraag een besluit over opnamestatus aan
Stap 4: Bekijk of Dagelijks Leven bij u/uw verwant past
Stap 5: Bereken de kosten
Stap 6: Bepaal uw voorkeursaanbieder en uw urgentie
Stap 7: Schrijf u in

Naar het uitgebreide stappenplan

Wat kost het?

Wonen bij Dagelijks Leven is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. De kosten van zorg en wonen worden apart berekend.

 • Woonkosten
  De woonkosten betaalt u aan Dagelijks Leven. Iedere bewoner huurt een studio met badkamer en keukenblokje. Dit jaar zijn de woonkosten voor een studio van maximaal 30 m2 € 852,88 per vier weken. Dit bedrag kan enigszins wijzigen. De servicekosten zijn in dit bedrag al meegeteld, zoals energiekosten, onderhoud en het verzorgen van de was. Meer informatie over onze tarieven leest u op onze kostenpagina.
 • Zorgkosten
  Onze zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg(Wlz) op basis van een Volledig Pakket Thuis (VPT). Dagelijks Leven heeft hiervoor een contract met het zorgkantoor. Hiervoor heeft u een zorgindicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Lees hier hoe u een Wlz-indicatie aanvraagt .

U betaalt voor de zorg alleen een eigen bijdrage aan hetCAK . Bij Dagelijks Leven is dit altijd de lage eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw persoonlijke situatie, inkomen en vermogen. Meer informatie over de zorgkosten leest u op onze kostenpagina.

Naar de kostenpagina

De wachttijd

Hoe lang het duurt voordat er een studio vrijkomt? Dat is soms moeilijk te zeggen. De wachttijd is afhankelijk van het aantal wachtenden op de wachtlijst. Wij kunnen op basis van de wachtlijst slechts een inschatting maken van de wachttijd.

Op onze pagina over onze wachtlijst vindt u onze actuele wachtlijst. Op de wachtlijst vindt u ook het aantal wachtenden voor Het Tryneshuis. Verder staat op de pagina een uitgebreide uitleg over hoe de wachtlijst werkt. We leggen uit wat de verschillende wachtstatussen betekenen. Ook leest u welke invloed deze status heeft op hoe snel u terechtkunt in Het Tryneshuis.

Naar de informatiepagina

 

Inschrijven voor Het Tryneshuis

Inschrijven bij Dagelijks Leven kan op drie manieren:

 1. via het online inschrijfformulier. Deze vindt u hier.
 2. via een invulbaar PDF-document. Om dit document te ontvangen, vraagt u een informatiepakket over het huis van uw voorkeur aan via deze pagina. U ontvangt de PDF dan per mail. Na het invullen kunt u de PDF naar ons mailen of printen en per post versturen. Op het document staat waar u dit naartoe stuurt.
 3. via een papieren inschrijfformulier. Neem contact op met onze zorgadministratie (per mail of telefoon); wij sturen u graag een papieren inschrijfformulier toe. U vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.

Plattegrond van het Het Tryneshuis

Hieronder vindt u de plattegronden van ons huis. Klik op de afbeelding om deze te vergroten in een nieuw venster.

Begane grond

De plattegrond van de begane grond van Het Tryneshuis in Venray voor mensen met dementie

Eerste verdieping

De plattegrond van de tweede verdieping van Het Tryneshuis in Venray voor mensen met dementie

 

De rol van de mantelzorger

Bent u mantelzorger van iemand die in Het Tryneshuis komt wonen? Dan blijft u een grote rol spelen in het leven van de bewoner. Én in de zorg voor de bewoner. Omdat onze zorg wordt vergoed uit het volledig pakket thuis (vpt) bieden wij in Het Tryneshuis een vorm van thuiszorg. Dat is anders dan de zorg in een regulier verzorgingshuis. Het betekent dat de bewoner en zijn of haar mantelzorgers verantwoordelijk blijven voor bijvoorbeeld het vervoer naar een afspraak bij een zorgverlener buiten de deur. Ook het aanvragen van benodigde zorg-hulpmiddelen is een taak voor de mantelzorger, net zoals dat in de thuissituatie het geval is.

Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we hier graag meer over.

Samenwonen in Het Tryneshuis

Het Tryneshuis heeft een speciale echtparenstudio. Om samen bij ons te komen wonen, is het noodzakelijk dat beide partners de diagnose dementie en een Wlz-indicatie hebben. Zie voor meer informatie ons stappenplan.

Informatie over het huis

Het Tryneshuis staat op het Servaasterrein in Venray. Naast het huis staat GGZ-instelling Vincent van Gogh. Rondom Het Tryneshuis ligt een mooie bloementuin, die wordt onderhouden door cliënten van de GGZ-instelling. Vlakbij ligt een dierenweide, die de medewerkers regelmatig met de bewoners bezoeken. In de buurt zijn twee supermarkten te vinden, waar bewoners zelfstandig of met een beetje hulp een boodschap kunnen doen. Om de hoek zit de bekendste groenteboer van Venray: Claessens Groente en Fruit. Vlakbij zit zusterlocatie Het Antoniushuis.

Er wordt veel aan beweging gedaan, zoals gym of buiten wandelen. In de middag is er tijd voor individuele activiteiten of activiteiten met kleine groepjes. Er vinden verschillende activiteiten plaats met betrekking tot muziek zoals samen zingen en optredens van koren of muzikanten. De gezamenlijke uitstapjes worden gepland in samenspraak met de bewoners en met ondersteuning van verwanten.

 

 

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik regelen om te wonen in Het Tryneshuis?

  Wat moet ik regelen?

  Om in Het Tryneshuis te kunnen wonen moet er sprake zijn van de diagnose dementie én een Wlz-indicatie met zorgprofiel VV05/ZZP5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg). Bij uitzondering en in overleg kunt u ook met een ander zorgprofiel verhuizen naar onze zorglocatie. Hoe dat precies zit en wat u verder nog moet regelen? Deze informatie vindt u in ons uitgebreide stappenplan. Hieronder leest u de stappen, klik hier voor het uitgebreide stappenplan.

  Stap 1: Diagnose dementie
  Stap 2: Vraag een Wlz-indicatie aan
  Stap 3: Vraag een besluit over opnamestatus aan
  Stap 4: Bekijk of Dagelijks Leven bij u/uw verwant past
  Stap 5: Bereken de kosten
  Stap 6: Bepaal uw voorkeursaanbieder en uw urgentie
  Stap 7: Schrijf u in

  Naar het uitgebreide stappenplan
 • Wat kost wonen in Het Tryneshuis?

  Wat kost het?

  Wonen bij Dagelijks Leven is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. De kosten van zorg en wonen worden apart berekend.

  • Woonkosten
   De woonkosten betaalt u aan Dagelijks Leven. Iedere bewoner huurt een studio met badkamer en keukenblokje. Dit jaar zijn de woonkosten voor een studio van maximaal 30 m2 € 852,88 per vier weken. Dit bedrag kan enigszins wijzigen. De servicekosten zijn in dit bedrag al meegeteld, zoals energiekosten, onderhoud en het verzorgen van de was. Meer informatie over onze tarieven leest u op onze kostenpagina.
  • Zorgkosten
   Onze zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg(Wlz) op basis van een Volledig Pakket Thuis (VPT). Dagelijks Leven heeft hiervoor een contract met het zorgkantoor. Hiervoor heeft u een zorgindicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Lees hier hoe u een Wlz-indicatie aanvraagt .

  U betaalt voor de zorg alleen een eigen bijdrage aan hetCAK . Bij Dagelijks Leven is dit altijd de lage eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw persoonlijke situatie, inkomen en vermogen. Meer informatie over de zorgkosten leest u op onze kostenpagina.

  Naar de kostenpagina
 • Hoe snel kan ik of mijn verwant terecht?

  De wachttijd

  Hoe lang het duurt voordat er een studio vrijkomt? Dat is soms moeilijk te zeggen. De wachttijd is afhankelijk van het aantal wachtenden op de wachtlijst. Wij kunnen op basis van de wachtlijst slechts een inschatting maken van de wachttijd.

  Op onze pagina over onze wachtlijst vindt u onze actuele wachtlijst. Op de wachtlijst vindt u ook het aantal wachtenden voor Het Tryneshuis. Verder staat op de pagina een uitgebreide uitleg over hoe de wachtlijst werkt. We leggen uit wat de verschillende wachtstatussen betekenen. Ook leest u welke invloed deze status heeft op hoe snel u terechtkunt in Het Tryneshuis.

  Naar de informatiepagina

   

 • Hoe schrijf ik mijzelf of mijn verwant in?

  Inschrijven voor Het Tryneshuis

  Inschrijven bij Dagelijks Leven kan op drie manieren:

  1. via het online inschrijfformulier. Deze vindt u hier.
  2. via een invulbaar PDF-document. Om dit document te ontvangen, vraagt u een informatiepakket over het huis van uw voorkeur aan via deze pagina. U ontvangt de PDF dan per mail. Na het invullen kunt u de PDF naar ons mailen of printen en per post versturen. Op het document staat waar u dit naartoe stuurt.
  3. via een papieren inschrijfformulier. Neem contact op met onze zorgadministratie (per mail of telefoon); wij sturen u graag een papieren inschrijfformulier toe. U vindt onze contactgegevens op onze contactpagina.
 • Is er een plattegrond van het huis?

  Plattegrond van het Het Tryneshuis

  Hieronder vindt u de plattegronden van ons huis. Klik op de afbeelding om deze te vergroten in een nieuw venster.

  Begane grond

  De plattegrond van de begane grond van Het Tryneshuis in Venray voor mensen met dementie

  Eerste verdieping

  De plattegrond van de tweede verdieping van Het Tryneshuis in Venray voor mensen met dementie

   

 • Wat is de rol van de mantelzorger?

  De rol van de mantelzorger

  Bent u mantelzorger van iemand die in Het Tryneshuis komt wonen? Dan blijft u een grote rol spelen in het leven van de bewoner. Én in de zorg voor de bewoner. Omdat onze zorg wordt vergoed uit het volledig pakket thuis (vpt) bieden wij in Het Tryneshuis een vorm van thuiszorg. Dat is anders dan de zorg in een regulier verzorgingshuis. Het betekent dat de bewoner en zijn of haar mantelzorgers verantwoordelijk blijven voor bijvoorbeeld het vervoer naar een afspraak bij een zorgverlener buiten de deur. Ook het aanvragen van benodigde zorg-hulpmiddelen is een taak voor de mantelzorger, net zoals dat in de thuissituatie het geval is.

  Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we hier graag meer over.

 • Kan ik samenwonen met mijn partner in Het Tryneshuis?

  Samenwonen in Het Tryneshuis

  Het Tryneshuis heeft een speciale echtparenstudio. Om samen bij ons te komen wonen, is het noodzakelijk dat beide partners de diagnose dementie en een Wlz-indicatie hebben. Zie voor meer informatie ons stappenplan.

 • Is er nog meer informatie over het huis?

  Informatie over het huis

  Het Tryneshuis staat op het Servaasterrein in Venray. Naast het huis staat GGZ-instelling Vincent van Gogh. Rondom Het Tryneshuis ligt een mooie bloementuin, die wordt onderhouden door cliënten van de GGZ-instelling. Vlakbij ligt een dierenweide, die de medewerkers regelmatig met de bewoners bezoeken. In de buurt zijn twee supermarkten te vinden, waar bewoners zelfstandig of met een beetje hulp een boodschap kunnen doen. Om de hoek zit de bekendste groenteboer van Venray: Claessens Groente en Fruit. Vlakbij zit zusterlocatie Het Antoniushuis.

  Er wordt veel aan beweging gedaan, zoals gym of buiten wandelen. In de middag is er tijd voor individuele activiteiten of activiteiten met kleine groepjes. Er vinden verschillende activiteiten plaats met betrekking tot muziek zoals samen zingen en optredens van koren of muzikanten. De gezamenlijke uitstapjes worden gepland in samenspraak met de bewoners en met ondersteuning van verwanten.

   

   

Ervaringen van verwanten

Veel gezelligheid in de huiskamer

Fijne ruimte met eigen douche/wc en keukenblokje maakt dat er veel aandacht voor privacy is. Veel aandacht voor gezelligheid in huiskamer en elke dag verse warme maaltijden, waarbij ook de bewoner mee kan helpen. Verder is er professionele en persoonlijke aandacht voor de complexe zorg van dementie. Ook worden familie en verwanten nauw betrokken bij het leven van de bewoner.

Ook wel eens een patatje of Chinees

Wij zijn zeer tevreden, onze moeder heeft ruim een jaar vertoefd in Het Tryneshuis. Elke dag werd er vers eten bereidt door een kok maar ook werden de bewoners weleens verrast met frietjes en snacks of Chinees. Men keek vooral naar de persoon en wat er mogelijk was om ze het zo aangenaam mogelijk te maken. Ze is van de eerste tot de laatste dag liefdevol verzorgd. Het personeel is super zorgzaam niets is teveel alles kan.

Medewerkers zijn fantastisch

Ik ben zeer tevreden over Het Tryneshuis, de medewerkers zijn fantastisch en gaan met liefde en zorg om met de bewoners.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Tryneshuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Tryneshuis‘ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Bekijk onze activiteiten

Op Facebook plaatsen wij regelmatig foto's van onze zorg en activiteiten. Neem gerust een kijkje!

1 dag geleden

Wat zouden onze bewoners blij zijn met een vrijwillig(st)er als jij!Wil jij het verschil maken...
Dan is dit je kans!
Als vrijwilliger bent u onmisbaar voor onze bewoners.
Zou je in een van de 3 huizen van Dagelijks Leven in Venray vrijwilliger willen worden neem dan contact op met:
Suzan Jeuken (0478-201010) of Linda de Kleijn (0478-855265)

Zaterdag 15 juni staan we ook op de vrijwilligersmarkt in Venray. (schouwburgplein) van 10.00 tot 14.30 uur.
Kom daar onze stand bezoeken voor meer informatie!
... Meer tonenMinder tonen

Wat zouden onze bewoners blij zijn met een vrijwillig(st)er als jij!
1 dag geleden

Samen bewegen!
En alvast in oranje sfeer komen met "oranje-(voet)bal"
... Meer tonenMinder tonen

Samen bewegen!
En alvast in oranje sfeer komen met oranje-(voet)bal
2 dagen geleden

Tip; Vanavond op tv. ... Meer tonenMinder tonen