Over deze locatie

In Het Markiezaathuis in Bergen op Zoom bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Markiezaathuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Bergen op Zoom

Het Markiezaathuis staat in een levendige buurt in Bergen op Zoom. Nieuwbouwwijk Markizaten is erg groen en waterrijk, wat het fijn maakt om naar buiten te gaan. Bewoners kunnen samen met familie of vrienden een stukje wandelen, er is altijd wel wat te zien! Doordat het huis dicht bij het centrum ligt, is een boodschapje zo gedaan. Ook het Bravisziekenhuis en Het Warandehuis zijn vlakbij.

Tegenover Het Markizaathuis zijn de sportvelden van S.V. M.O.C. ’17 te vinden. De bewoners zelf maken liever gebruik van de duofiets voor ritten door de prachtige omgeving. Zit het weer een keertje tegen? Niet erg, dan gebruiken ze de Silver Fit. Fietsend op deze hometrainer zien de bewoners bewegende beelden van bijvoorbeeld Bergen op Zoom of Halsteren. Ook beschikt Het Markiezaathuis over een BrainTrainer waarmee het denkvermogen en geheugen gestimuleerd worden van mensen met dementie of ander geheugenverlies.


Schrijf u eenvoudig in

Het dagelijkse leven van Het Markiezaathuis

Het dagelijks leven in Het Markiezaathuis begint al vroeg. Na het ontbijt is het tijd voor de huishoudelijke klusjes. De afwas moet gedaan worden en het serviesgoed wordt in de vaatwasser gezet. “Is de vaatwasser al klaar?” “Ja!” Het openen van de servieskast, gerinkel van de glazen en tikken van de borden die weer netjes worden teruggezet door een bewoner. Daarna de aardappels schillen, de kok voorzien van advies en de krant lezen. “Ook nog stofzuigen vandaag?” “Nee, dat doen we morgen wel.” Meehelpen, aanwijzingen geven of alles vanaf een afstand bekijken, dat bepalen de bewoners helemaal zelf.

Naast de huishoudelijke taken worden er leuke activiteiten georganiseerd in de Markiesoos, zoals schilderen en handwerken. Bewoners bingoën samen, eten mosselen tijdens de Mosseldagen en genieten van optredens van koren en muzikanten. Ook komen de Markiezaatclowns regelmatig langs om de bewoners een speciale dag te geven. Jaarlijks is er zelfs een kermis!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Markiezaathuis

Wonen met dementie in Het Markiezaathuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Bergen op Zoom Straat:Antwerpsestraatweg 322
Postcode:4624 JL Telefoon:0164 - 31 5 9 91

Het Markiezaathuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Wat aten wij deze week??
Maandag: wortelstamp met vissticks
Dinsdag: Tiroolse middag. Dus zuurkool met rookworst.
Woensdag: sperziebonen met slavink en aardappelen
Donderdag: pasta carbonara
Vrijdag: prei schotel met lekkerbek
Zaterdag: doperwten met worteltjes, aardappel kroketten en hamburgers
Zondag: spaghetti bolognese.
Als extra's hadden wij verse soepen, heerlijke wafels en een borrelplank.
Week vliegt weer om! 🥰👍
... Meer tonenMinder tonen

Wat aten wij deze week??
Maandag: wortelstamp met vissticks
Dinsdag: Tiroolse middag. Dus zuurkool met rookworst.
Woensdag: sperziebonen met slavink en aardappelen 
Donderdag: pasta carbonara
Vrijdag: prei schotel met lekkerbek
Zaterdag: doperwten met worteltjes, aardappel kroketten en hamburgers
Zondag: spaghetti bolognese.
Als extras hadden wij verse soepen, heerlijke wafels en een borrelplank. 
Week vliegt weer om! 🥰👍

Een middag vol gezelligheid in Oostenrijkse sferen.
Anton liet mooie klanken horen met zijn Alpenhoorn, accordeon en de koeienbellengong.
De dames zetten hun keeltjes op scherp al klonk het soms niet altijd even zuiver, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook de lekkere hapjes en de radler's gingen er goed in. En natuurlijk was er als de rode draad, reclame tussen de liedjes en sketches door. Mmmmmmhhh alle lof voor.....
... Meer tonenMinder tonen

Een middag vol gezelligheid in Oostenrijkse sferen. 
Anton liet mooie klanken horen met zijn Alpenhoorn, accordeon en de koeienbellengong. 
De dames zetten hun keeltjes op scherp al klonk het soms niet altijd even zuiver, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook de lekkere hapjes en de radlers gingen er goed in. En natuurlijk was er als de rode draad, reclame tussen de liedjes en sketches door. Mmmmmmhhh alle lof voor.....

Maandag bakdag!
Nou het was feest. Gisteren verjaarde 1 van onze bewoners, en dat hebben wij vandaag even flink gevierd! Er werden heerlijke groffe koeken getrakteerd, en natuurlijk hebben wij gezongen! Daarna moesten wij echt aan de bak! Alles klaar maken voor morgen, de Tiroolse middag! Apfelstrudel hebben wij gemaakt! Met zo'n sterk bakkers team, was het een fluitje van een cent! Smiddags hebben wij nog eekhoorntjes beplakt voor thema herfst, en Rummikub gespeeld. Onze maandag was weer top!
... Meer tonenMinder tonen

Maandag bakdag!
Nou het was feest. Gisteren verjaarde 1 van onze bewoners, en dat hebben wij vandaag even flink gevierd! Er werden heerlijke groffe koeken getrakteerd, en natuurlijk hebben wij gezongen! Daarna moesten wij echt aan de bak! Alles klaar maken voor morgen, de Tiroolse middag!  Apfelstrudel  hebben wij gemaakt! Met zon sterk bakkers team, was het een fluitje van een cent! Smiddags hebben wij nog eekhoorntjes beplakt voor thema herfst,  en Rummikub gespeeld. Onze maandag was weer top!