Over deze locatie

In Het Markiezaathuis in Bergen op Zoom bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Markiezaathuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Bergen op Zoom

Het Markiezaathuis staat in een levendige buurt in Bergen op Zoom. Nieuwbouwwijk Markizaten is erg groen en waterrijk, wat het fijn maakt om naar buiten te gaan. Bewoners kunnen samen met familie of vrienden een stukje wandelen, er is altijd wel wat te zien! Doordat het huis dicht bij het centrum ligt, is een boodschapje zo gedaan. Ook het Bravisziekenhuis en Het Warandehuis zijn vlakbij.

Tegenover Het Markizaathuis zijn de sportvelden van S.V. M.O.C. ’17 te vinden. De bewoners zelf maken liever gebruik van de duofiets voor ritten door de prachtige omgeving. Zit het weer een keertje tegen? Niet erg, dan gebruiken ze de Silver Fit. Fietsend op deze hometrainer zien de bewoners bewegende beelden van bijvoorbeeld Bergen op Zoom of Halsteren. Ook beschikt Het Markiezaathuis over een BrainTrainer waarmee het denkvermogen en geheugen gestimuleerd worden van mensen met dementie of ander geheugenverlies.


Schrijf u eenvoudig in

Het dagelijkse leven van Het Markiezaathuis

Het dagelijks leven in Het Markiezaathuis begint al vroeg. Na het ontbijt is het tijd voor de huishoudelijke klusjes. De afwas moet gedaan worden en het serviesgoed wordt in de vaatwasser gezet. “Is de vaatwasser al klaar?” “Ja!” Het openen van de servieskast, gerinkel van de glazen en tikken van de borden die weer netjes worden teruggezet door een bewoner. Daarna de aardappels schillen, de kok voorzien van advies en de krant lezen. “Ook nog stofzuigen vandaag?” “Nee, dat doen we morgen wel.” Meehelpen, aanwijzingen geven of alles vanaf een afstand bekijken, dat bepalen de bewoners helemaal zelf.

Naast de huishoudelijke taken worden er leuke activiteiten georganiseerd in de Markiesoos, zoals schilderen en handwerken. Bewoners bingoën samen, eten mosselen tijdens de Mosseldagen en genieten van optredens van koren en muzikanten. Ook komen de Markiezaatclowns regelmatig langs om de bewoners een speciale dag te geven. Jaarlijks is er zelfs een kermis!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Markiezaathuis

Wonen met dementie in Het Markiezaathuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Bergen op Zoom Straat:Antwerpsestraatweg 322
Postcode:4624 JL Telefoon:0164 - 31 5 9 91

Het Markiezaathuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Vandaag Hemelvaartsdag.
Lekker veel wandelen met dit prachtige weer.
Rondje borgvliet!
🥰
... Meer tonenMinder tonen

Vandaag Hemelvaartsdag.
Lekker veel wandelen met dit prachtige weer. 
Rondje borgvliet! 
🥰

Maandag bakdag!
Marjorie liet ons weer hard werken! Appels schillen en klein snijden.
Alles werd gemengd met rozijnen, suiker en kaneel om na het bakken, te smullen van ons eigen gemaakte appelflapjes!
Fijne maandag! 🥰
... Meer tonenMinder tonen

Maandag bakdag!
Marjorie liet ons weer hard werken! Appels schillen en klein snijden.
Alles werd gemengd met rozijnen, suiker en kaneel om na het bakken,  te smullen van ons eigen gemaakte appelflapjes! 
Fijne maandag! 🥰

Paar foto's van het weekend. Heerlijke appeltaart met vanille ijs van Collega Jolanda, genieten in het zonnetje met een sapje, nog even helpen de stoelen schoonmaken om daarna te smullen van een fruitsalade.
Was weer een fijn weekend! 🥰
... Meer tonenMinder tonen

Paar fotos van het weekend. Heerlijke appeltaart met vanille ijs van Collega Jolanda, genieten in het zonnetje met een sapje, nog even helpen de stoelen schoonmaken om daarna te smullen van een fruitsalade. 
Was weer een fijn weekend! 🥰

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Markiezaathuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Markiezaathuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.