Over deze locatie

Het Zanddonkhuis in Beuningen biedt zorg aan mensen met dementie. Kleinschalig en voorzien van 24/7 specialistische zorg. Het Zanddonkhuis is één van de 90 locaties in Nederland waar Dagelijks Leven gespecialiseerde dementiezorg biedt. Wij gaan uit van wat onze bewoners wél kunnen en stimuleren ze mee te doen in de dagelijkse bezigheden. Het mooiste is; wonen in Het Zanddonkhuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Beuningen

In een rustige wijk van Beuningen staat Het Zanddonkhuis. Ertegenover is een lagere school, waardoor bewoners elke dag kunnen genieten van de gezellige drukte die een bassischool met zich meebrengt. Ook werkt Het Zanddonkhuis samen met de school en komen de kinderen eens in zoveel tijd op bezoek om de bewoners een lach op hun gezicht te bezorgen.

Samen op pad

Het Zanddonkhuis ligt aan de rand van het centrum van Beuningen. Het doen van een kleine boodschap kan dus vrij eenvoudig. Samen met een vriend, vriendin of familielid naar de supermarkt of een vers broodje halen bij de bakker. Ook is er een dierenweitje vlakbij waar de bewoners met medewerkers regelmatig naartoe wandelen. Het huis zelf beschikt over een fijne tuin waar de bewoners kunnen genieten van alle seizoenen.


Schrijf u eenvoudig in

Wekelijkse activiteiten

Elke maandag worden de bewoners opgefleurd met een bos bloemen van de Albert Heijn. Ook beschikt Het Zanddonkhuis over een heuse riksja! De bewoners gaan voorin zitten zodat iemand ze rond kan fietsen. Hier maken ook familieleden veel gebruik van. Samen ontdekken ze de prachtige omgeving van Beuningen en het Gelderse landschap. Andere activiteiten die met veel plezier worden gegeven en gedaan zijn bloemschikken, samen fietsen en muziek maken.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers vinden werken in de zorg het allermooiste om te doen. Ze zorgen er samen voor dat de bewoners het naar hun zin hebben. Dat ze een fijn en aangenaam leven hebben. Met ups en downs, want die horen er nou eenmaal bij. En dat ze zich prettig voelen in de omgeving waarin ze zijn. Dat ze durven te zijn wie ze zijn. Door mensen in hun waarde te laten. En door dicht bij het dagelijks leven te blijven kun je mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies duidelijke handvatten geven. Ieder mens is uniek en dat is een prachtig gegeven!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Zanddonkhuis

Wonen met dementie in Het Zanddonkhuis

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Het Zanddonkhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De circa twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt.

De bewoners komen hier graag samen voor een kopje koffie, een vers bereide maaltijd, maar ook om een potje te sjoelen, een kaartje te leggen of samen tv te kijken. Uiteraard mag een stukje vlaai op z’n tijd niet ontbreken. Zomers is het heerlijk genieten in de royale tuin. Deze biedt vrijheid maar ook bescherming. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een goede dagbesteding, afgestemd om de wensen en behoeften van onze bewoners. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Beuningen Straat:Zanddonk 1
Postcode:6641 LT Telefoon:0248 - 48 58 02

Het Zanddonkhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0

Ervaringen van verwanten

Je voelt je helemaal thuis

Een locatie waar je jezelf helemaal thuis voelt. Heerlijk dat mijn moeder hier haar laatste levensfase door mag maken.

Een thuis als thuis niet meer gaat

Professionele en betrokken zorg, aansluitend bij mogelijkheden en interesses van bewoners in een gezonde, ruime en rustige leefomgeving. Maakt de belofte meer dan waar; een thuis als thuis niet meer gaat!

Tussen thuis en een “goed pension”

Een heerlijk klein huis met veel aandacht voor de individuele bewoner. Een prettige leefomgeving, met de uitstraling tussen “thuis” en een “goed pension” - zo één waar mijn opa en oma vroeger vakantie vierden. Heel veel aandacht met veel vrijheid je dag zó in te delen als je zelf wilt. Geen opgelegde opsta-tijden of bedtijden.