Over deze locatie

Midden in Doetinchem ligt Het Vijverberghuis. Hier bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Midden in de wijk en betaalbaar voor iedereen. Persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. Wij maken het wonen in Het Vijverberghuis vertrouwd, gezellig en vol belevenissen. Elke dag opnieuw.

Perfect gelegen in Doetinchem

Het Vijverberghuis is een moderne woonzorglocatie in de rustige, groene omgeving van de Vijverberg in Doetinchem. Met natuurpark de Koekendaal op loopafstand en een klein winkelcentrum, een supermarkt, restaurants, tennisbanen en het stadion van voetbalclub De Graafschap in de buurt valt er voor de bewoners met dementie tijdens een wandeling genoeg te zien en te ontdekken.

Wonen in zo’n sportieve buurt heeft zo z’n voordelen voor de bewoners van Het Vijverberghuis. Zo mag er eens in de zoveel tijd getennist worden op een van de banen en krijgen voetballiefhebbers de kans een wedstrijd in het stadion te bezoeken. Zelf krijgen de bewoners één keer per maand bezoek van de kinderen van het kinderdagverblijf.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten bij Het Vijverberghuis

Met behulp van de vele vrijwilligers en betrokken verwanten organiseert het team veel activiteiten voor de bewoners van Het Vijverberghuis. Van dagelijkse bezigheden zoals de kok helpen in de keuken, de was opvouwen, knutselen, gymmen of bingo spelen tot gezellige muzikale middagen, bijzondere uitstapjes en samen barbecueën of genieten van een high tea. Ook zijn er veel activiteiten op maat.

De onmisbare vrijwilligers worden regelmatig in het zonnetje gezet. Zo is er elk jaar een vrijwilligersborrel.

Gespecialiseerde dementiezorg

Volgens verwanten zijn het de medewerkers, “de groentjes”, die Het Vijverberghuis uniek maken. Het team biedt echt persoonlijke zorg en zorgt er samen met verwanten en vrijwilligers voor dat de bewoners zich écht thuis voelen.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Vijverberghuis

Wonen met dementie in Het Vijverberghuis

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor échte kleinschaligheid, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Al vanaf de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo is de indeling overzichtelijk en hebben de ruimtes veel daglicht. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid, maar is tevens omheind zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Onze bewoners kunnen zo heerlijk, ongedwongen, genieten van het buitenleven.

In Het Vijverberghuis wonen circa twintig bewoners. Iedereen heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Doetinchem Straat:Acacialaan 73
Postcode:7004 AN Telefoon:0314 – 84 67 28

Het Vijverberghuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Heel betrokken en alert

De zorg is er heel goed, alle verzorgers zijn heel erg betrokken bij iedereen individueel, ze zijn heel alert en doen wat ze kunnen om iedereen zo goed mogelijk te helpen, aandacht te geven en te verzorgen. De verse maaltijden zijn ook heerlijk. Het is gezellig in de huiskamer bij de andere bewoners. Het geeft ons een veilig gevoel en onze moeder is heel erg tevreden.

Een welkom (t)huis

Wij zijn tevreden omdat “Het Vijverberghuis” een welkom huis is voor de cliënten die er wonen. Het personeel is erg zorgzaam voor alle mensen die er wonen. Wij kunnen ons geen betere plek bedenken waar we onze (schoon)vader liever zouden overdragen aan de zorg. Iedereen is even geduldig en attent.

Het Vijverberghuis geeft ons veel rust

Ontzettend lieve verzorgers. Goede duidelijke communicatie met verwanten. Veel aandacht voor de bewoners. Een echt warm thuis. Geeft ons als familie heel veel rust.