Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Doetinchem – Het Vijverberghuis

Het Vijverberghuis in Doetinchem biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen!
De Achterhoek staat voor rust, ruimte, een karakteristiek landschap en kleinschaligheid. Waar je ook komt, het onthaal is altijd warm en gastvrij. Het Vijverberghuis sluit hier naadloos op aan.

Midden in de wijk Vijverberg in Doetinchem biedt Dagelijks Leven mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een tweede thuis, een plek waar ze zich écht thuis kunnen voelen. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, dichtbij familie en vrienden. De bewoners genieten hier van hun vrijheid, maar vinden ook geborgenheid en veiligheid. Ons zorgteam is 24 uur per dag aanwezig om hen de helpende hand te bieden. Gewoon, als thuis!

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor écht kleinschalige zorg, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Het Vijverberghuis

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor échte kleinschaligheid, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Al vanaf de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo is de indeling overzichtelijk en hebben de ruimtes veel daglicht. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid, maar is tevens omheind zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Onze bewoners kunnen zo heerlijk, ongedwongen, genieten van het buitenleven.

In Het Vijverberghuis wonen circa twintig bewoners. Iedereen heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Vijverberghuis

Plaats: Doetinchem
Postcode: 7004 AN
Straat: Acacialaan 73
Telefoon: 0314 – 84 67 28
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Even een pauze inlassen tijdens de dagelijkse wandeling☀️☀️ vanmorgen koffie in de tuin met het krantje erbij,het eerste bezoek weer  gepast mogen ontvangen, wat fijn dat het weer kan en vanmiddag rustig aan gedaan met het lezen van mooie tijdschriften

Even een "pauze" inlassen tijdens de dagelijkse wandeling☀️☀️ vanmorgen koffie in de tuin met het krantje erbij,het eerste bezoek weer " gepast" mogen ontvangen, wat fijn dat het weer kan en vanmiddag rustig aan gedaan met het lezen van mooie tijdschriften ... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/05/20

Gelukkig worden de maatregelen iets versoepeld en hopen we elkaar gauw weer te mogen zien. Wij willen iedereen bedanken voor alle attenties, bloemen,kaarten, lieve woorden, dat heeft ons goed gedaan. Bedankt namens alle bewoners en personeel❤

Gelukkig worden de maatregelen iets versoepeld en hopen we elkaar gauw weer te mogen zien. Wij willen iedereen bedanken voor alle attenties, bloemen,kaarten, lieve woorden, dat heeft ons goed gedaan. Bedankt namens alle bewoners en personeel❤ ... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/05/20

Comment on Facebook

Heel lief allemaal, Karin, je bent een kanjer, fijn dat je zo creatief bezig bent met alle bewoners

Vandaag gaan we  virtueel op vakantie naar Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Friesland: de bioscoop is geopend, velen zijn er geweest en herinneringen worden opgehaald.

Vandaag gaan we " virtueel" op vakantie naar Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Friesland: de bioscoop is geopend, velen zijn er geweest en herinneringen worden opgehaald. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 26/05/20

Comment on Facebook

Heel leuk, benieuwd of moeders nog weet dat ze er is geweest. Prachtige herinneringen aan Terschelling

Geweldig tis er zo mooi Terschelling is ons vakantie eiland

Simone Van Strien en jij maar klagen 😂😜😎

Margo de Raat-Woutersen; leuk om met de Qwiek te doen

View more comments