Over deze locatie

In Het Gofferthuis in Nijmegen bieden wij gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting. Niet meer thuis kunnen wonen is een lastige stap. Door de kleinschalige en knusse inrichting van Het Gofferthuis maken we deze stap zo klein mogelijk. Een plek waar mensen met dementie zich thuis voelen, net als thuis. Anders dan in een regulier verzorgingshuis. En betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Nijmegen

Het Gofferthuis staat in de wijk Haterste Hei in Nijmegen. Het prachtige Goffertpark ligt op loopafstand. Hier kunnen bewoners met familie of naasten genieten van de mooie natuur, een kinderboerderij en kopje koffie met een gebakje in de eetgelegenheden. Tegenover Het Gofferthuis staat Fatih Camii, een islamitisch ontmoetingscentrum. Er is een supermarkt vlakbij, net als verschillende winkels. Bewoners kunnen dus zelfstandig, als dat mogelijk is, een kleine boodschap doen.

De tuin van Het Gofferthuis

Het Gofferthuis beschikt over een tuin die helemaal rondom het huis ligt en afgeschermd is met laag hekwerk zodat bewoners eroverheen kunnen kijken. Hierdoor hebben de bewoners de mogelijkheid om zelfstandig in de tuin te wandelen. Er zijn hoge tuinbakken aanwezig waar de bewoners zelf planten kunnen planten en verzorgen.

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Gofferthuis worden veel gezellige activiteiten georganiseerd zoals een maandelijks optreden van Sander, bloemschikken met bloemen van bloembinderij in de Roos en gym met de fysiotherapeut. Elke dag worden er centrale activiteiten aangeboden: van samen een (denk)spel doen tot het maken van zoete pizza’s en ijskoffie op de warme dagen. Ook kunnen bewoners fietsen op de duofiets of een van de twee hometrainers, piano spelen en genieten van De BeleefTV.

Naast vaste medewerkers zijn er in Het Gofferthuis stagiaires werkzaam van ROC Nijmegen, Koning Willem College Den Bosch en voortgezet speciaal onderwijs Kristallis. Samen volgen ze zoveel mogelijk de wensen en behoeftes van de bewoners. Ze vinden het belangrijk dat de individuele kwaliteit van leven bij mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies voorop staat. Voor elk uniek persoon betekent goede kwaliteit van leven iets anders en zal daar op een andere manier invulling aan willen geven. De medewerkers accepteren wie de bewoner is en laten hem of haar zichzelf zijn.

 

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Gofferthuis

Wonen met dementie in Het Gofferthuis

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig ingericht. Bewoners voelen zich gauw thuis en op hun gemak, mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk met eigen meubels inrichten. Spulletjes waaraan men gehecht is verhuizen gewoon mee. Zo voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Nijmegen Straat:Libellenstraat 14
Postcode:6533 RN Telefoon:024 – 206 66 13

Het Gofferthuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 dagen geleden

Weer een leuke week in het Gofferthuis. Creatief bezig geweest, foto's en filmpjes van vierdaagse bekeken, bewogen en een optreden van Sander. ... Meer tonenMinder tonen

Weer een leuke week in het Gofferthuis. Creatief bezig geweest, fotos en filmpjes van vierdaagse bekeken, bewogen en een optreden van Sander.
5 dagen geleden

Optreden van Heidi afgelopen zaterdag in het Opt Optreden va Het Goff ... Meer tonenMinder tonen

2 weken geleden

De vierdaagse was een succes
Gisteren werden de lopers ingehaald op onze 'Via Gladiola', door burgemeester Bruls, die alle lopers een gladiool overhandigde. Ook familie was gekomen en aan het hek stonden buurtbewoners om aan te moedigen. Iedereen heeft heel goed gelopen. Er is wel 400 euro opgehaald voor een uitje met de pannenkoekenboot. De Heistal heeft een reportage gemaakt die in het augustusnummer van het wijkblad te lezen is.
... Meer tonenMinder tonen

De vierdaagse was een succes
Gisteren werden de lopers ingehaald op onze Via Gladiola, door burgemeester Bruls, die alle lopers een gladiool overhandigde. Ook familie was gekomen en aan het hek stonden buurtbewoners om aan te moedigen. Iedereen heeft heel goed gelopen. Er is wel 400 euro opgehaald voor een uitje met de pannenkoekenboot. De Heistal heeft een reportage gemaakt die in het augustusnummer van het wijkblad te lezen is.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Gofferthuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Gofferthuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.