Over deze locatie

In Het Beemdhuis in Breda zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt op onze woonzorglocatie alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Beemdhuis is betaalbaar voor iedereen!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Beemdhuis

Wonen met dementie in Het Beemdhuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Breda Straat:Julie Claeysstraat 27
Postcode:4822 VZ Telefoon:076 – 850 86 43

Het Beemdhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Volop aandacht en échte interesse

Mijn moeder woont nu 5 weken in Het Beemdhuis en voelt zich thuis. Dat ze zo snel gewend is, is echt te danken aan het personeel. Volop aandacht, zeeën van tijd voor de dagelijkse verzorging, echte interesse en een mooie eigen studio met ruime badkamer. Niet alleen mijn moeder voelt zich er thuis, dat doen wij ook! Een betere plek hadden we niet kunnen wensen.

Verse ingrediënten, zelfs uit eigen moestuin

Als ik een aanvulling of aanpassing heb voor het zorgplan van mijn schoonmoeder, kan ik dit eenvoudig persoonlijk of via ‘Caren’ melden en wordt dit direct opgepakt. Iedere dag wordt er gekookt met verse ingrediënten (zelfs uit de eigen moestuin) door de kok. Elke dag zijn er activiteiten, zowel in de ochtend als in de middag. De studio is ruim en ingericht met eigen meubels.

Het is dat ik geen plekje kan reserveren…

De bewoners worden hier behandeld als gewone volwaardige mensen, en niet als 'demente' mensen. Als wij vragen hebben kunnen we die altijd stellen, en als de medewerksters het niet weten komen er later op terug. Het is dat ik niet alvast een plekje kan reserveren, maar anders zou ik hier graag komen wonen als het thuis niet meer zou gaan.

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Beemdhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Beemdhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

6 dagen geleden

15 december is het kerstmarkt bij zorgboerderij Ostara. Wij het Beemdhuis hebben ook een stand met doir de bewoners zelf gemaakte spullen. Samen zeepjes aan het maken ... Meer tonenMinder tonen

15 december is het kerstmarkt bij zorgboerderij Ostara. Wij het Beemdhuis hebben ook een stand met doir de bewoners zelf gemaakte spullen. Samen zeepjes aan het maken
6 dagen geleden

Afgelopen zaterdag Sinterklaas versiering aangebracht door de bewoners ... Meer tonenMinder tonen

Afgelopen zaterdag Sinterklaas versiering aangebracht door de bewoners
2 weken geleden

Foto's uit het bericht van Het Beemdhuis Breda ... Meer tonenMinder tonen