Over deze locatie

Het Rietveldhuis in Emmen geeft bewoners met dementie een nieuw thuis. Het Rietveldhuis is onderdeel van Dagelijks Leven en is één van de 75 woonzorglocaties door heel Nederland voor mensen met dementie. Hier ontvangen bewoners persoonlijke en gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Wonen in Het Rietveldhuis is betaalbaar voor iedereen. Dagelijks worden er activiteiten aangeboden, en regelmatig worden er uitstapjes gemaakt. Bewoners die willen helpen in keuken of in de tuin, mogen dat. Alles mag, niets moet.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Rietveldhuis

Wonen met dementie in Het Rietveldhuis

Bij Het Rietveldhuis wonen mensen met dementie of een vorm van geheugenverlies. De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en vast team van zorgprofessionals. We laten de bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. Vanzelfsprekend wordt de zorg geleverd volgens de geldende wet- en regelgeving. Maar wij streven naar een zo normaal mogelijk dagelijks leven.

Wij kiezen bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samenzijn en samen dingen doen. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer.

In Het Rietveldhuis wonen circa twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken. Ook het onderhouden van sociale contacten en het stimuleren van onderlinge interactie speelt bij ons een belangrijke rol. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mozaïek. Waarbij altijd geldt: alles mag, niets moet! Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW als inkomen.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Emmen Straat:Kuifleeuwerik 1
Postcode:7827 DV Telefoon:0591 – 20 26 10

Het Rietveldhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

3 weken geleden

Namens de bewoners en het team wensen we u allemaal een heel gelukkig en vooral gezond 2022!

#gelukkignieuwjaar #debestewensen
... Meer tonenMinder tonen

Namens de bewoners en het team wensen we u allemaal een heel gelukkig en vooral gezond 2022!

#gelukkignieuwjaar #debestewensen
4 weken geleden

Wij wensen iedereen fijne feestdagen ✨🎄✨ ... Meer tonenMinder tonen

4 weken geleden

Wij wensen iedereen fijne feestdagen ✨🎄✨ ... Meer tonenMinder tonen

Wij wensen iedereen fijne feestdagen ✨🎄✨

Ja, ik word vrijwilliger.

 

Aanmelden

Vrijwilliger worden in Het Rietveldhuis

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen het dagelijkse leven vorm te geven. Een spelletje doen met onze bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, eens per week een wandelingetje maken of helpen als wij een uitje organiseren. Het kan allemaal! Om je aan te melden als vrijwilliger ga je naar onze pagina vrijwilliger worden, selecteer hier ‘Het Rietveldhuis’ en laat jouw gegevens achter. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.