Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Emmen – Het Rietveldhuis

Het Rietveldhuis in Emmen biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis staat op een van de mooiste plekken in Emmen. Hier vinden mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De voormalige basisschool ligt op een prominente plaats midden in de groene woonwijk Rietlanden, dichtbij de Kleine Rietplas. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een ruim opgezette tuin en de binnenzijde van de school is volledig opnieuw opgebouwd, zodat het voldoet aan de eisen en het comfort van deze tijd. De omgeving nodigt uit voor een heerlijke wandeling langs waterpartijen. Kortom, Het Rietveldhuis ligt niet verscholen op een afgelegen terrein, maar midden in het leven!

Het Rietveldhuis

Het Rietveldhuis heeft een ware metamorfose ondergaan.

De oude leslokalen hebben plaatsgemaakt voor moderne studio’s, met een zit-/slaapkamer én een badkamer. In de nieuwe aanbouw bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de twee woonkamers, de dagbestedingsruimte en de keuken. Met veel zorg en aandacht is het interieur samengesteld, zodat onze bewoners zich snel thuisvoelen en op hun gemak.

Iedere bewoner mag voor zover mogelijk zijn of haar studio naar eigen wens inrichten. De meegebrachte meubels en spulletjes geven al snel een vertrouwd gevoel. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd, van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor structuur en welbevinden. Wees welkom in Het Rietveldhuis!

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Rietveldhuis

Plaats: Emmen
Postcode: 7827 DV
Straat: Kuifleeuwerik 1
Telefoon: 0591 – 20 26 10
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond