Over deze locatie

Het Kulckhuis in Hellevoetsluis laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan als in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Kulckhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Kulckhuis

Wonen met dementie in Het Kulckhuis

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor échte kleinschaligheid, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Al vanaf de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners. Zo is de indeling overzichtelijk en hebben de ruimtes veel daglicht. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid, maar is tevens omheind zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Onze bewoners kunnen zo heerlijk, ongedwongen, genieten van het buitenleven.

In Het Kulckhuis wonen circa twintig bewoners. Iedereen heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Hellevoetsluis Straat:Mauritsplaats 4
Postcode:3223 XS Telefoon:0181 – 85 81 89

Het Kulckhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

2 weken geleden

Sinds 13 januari woont mijn moeder in het Kulckhuis. Eigenlijk wilde ze helemaal niet weg uit haar eigen huis. Het was ook best een grote stap, maar het ging thuis niet meer. Toch hebben we doorgezet. We hebben een mooie kamer voor haar uitgezocht. En nu woont ze er met zoveel plezier. We hebben veel van haar eigen spulletjes neergezet zodat het vertrouwd is voor haar. Maar ze zit ook erg vaak in de algemene huiskamer. Ze zegt zelf ook regelmatig dat ze er zo goed heeft en dat het zo gezellig is. Het eten is goed, ze hebben een eigen kok, de medewerkers zijn vriedenlijk en er is een activiteiten begeleidster die leuke dingen met de bewoners doet. Kortom, onze moeder heeft het naar haar zin en het is voor ons een grote geruststelling dat zij 24 uur per dag goed verzorgd wordt. Hulde en ga zo door. Marina de Jong ... Meer tonenMinder tonen

2 weken geleden

... Meer tonenMinder tonen