Over deze locatie

Het Kulckhuis in Hellevoetsluis laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Kulckhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Kulckhuis

Wonen met dementie in Het Kulckhuis

Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs zorg, met de aandacht en begeleiding die ze verdienen. We werken met compacte en vaste teams van zorgprofessionals, zodat we onze bewoners snel leren kennen en weten wat zij prettig vinden. Wij kiezen bewust voor échte kleinschaligheid, voor huiselijkheid, sfeer en samen dingen doen. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag!

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en eisen van onze bewoners met dementie. Zo is de indeling overzichtelijk en hebben de ruimtes veel daglicht. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid, maar is tevens omheind zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. Onze bewoners kunnen zo heerlijk, ongedwongen, genieten van het buitenleven.

In Het Kulckhuis wonen circa twintig bewoners. Iedereen heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Hellevoetsluis Straat:Mauritsplaats 4
Postcode:3223 XS Telefoon:0181 – 85 81 89

Het Kulckhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Ook ruimte voor een broodje kroket

Een half jaar nu woont mijn moeder in Het Kulckhuis. De zorg is sowieso professioneel en ik merk dat de zorg de bewoners al heel goed kent en dat ze alles doen om iedereen in hun waarde te laten. Complimenten voor de keuken. Het eten is gezond, afwisselend en vooral smakelijk. Toch is er af en toe ook plaats voor een lekker broodje kroket. 

Mijn moeder vindt haar kamer erg fijn

Wat mij meteen opviel was de warme huiselijk sfeer in de huiskamer en de gang. Mijn moeder voelt zich er op haar gemak en doet mee aan activiteiten en de gezamenlijke maaltijden. Verder vindt ze haar kamer erg fijn. Ze is blij met de medewerkers, die trekken voldoende tijd voor haar uit. Wij hebben het gevoel dat ze in goede handen is en dat geeft ons rust.

Volgens mijn moeder ‘net een hotel’.

Fijne open en veilige omgeving ,vriendelijk betrokken personeel , korte lijnen, volgens mijn moeder net een hotel.