Over deze locatie

Het Ussenhuis in Oss laat zien dat begeleid leven met dementie ook anders kan. Kleinschalige en professionele zorg, 24/7. Hier staat eigen regie centraal. Bewoners worden gestimuleerd deel uit te maken van ons huishouden en helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of de was. Onze zorg is anders dan als in een regulier verzorgingshuis. Bewoners voelen zich al snel ‘als thuis’ en genieten van onze gezellige woonkamers en hun studio ingericht met eigen spullen. Wonen in Het Ussenhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Oss

Het Ussenhuis staat op een prachtige plek in Oss. Er is een park naast de deur waar bewoners heerlijk kunnen wandelen met familie of naasten. Ook is er een winkelcentrum om de hoek, bewoners kunnen hier zelfstandig, als dit mogelijk is, een kleine boodschap doen. Om Het Ussenhuis ligt een grote vrije tuin, waar de bewoners met groene vingers groente en fruit kunnen verbouwen in de verhoogde moestuinbakken.

Ook wordt er een belevingstuin aangelegd. Onze bewoners met dementie kunnen hierin contact maken met de omgeving, tot rust komen of juist extra geprikkeld worden. De tuin is ruim opgezet en er is altijd een plekje om heerlijk in de zon te zitten. De bewoners van Het Ussenhuis zijn dan ook graag buiten en als het even kan wordt er zelfs buiten gegeten. Ook lopen er kippen rond die elke dag voor verse eieren zorgen.

Samenwerkingen in de buurt

Er zijn twee basisscholen vlakbij waarmee Het Ussenhuis samenwerkt. Dit betekent dat de kinderen meerdere keren per week in kleine groepjes bij de bewoners op bezoek komen om te gymmen, spelletjes te doen, te lunchen en op te treden. De bewoners gaan ook weleens op bezoek bij de school om een optreden te bewonderen. Met het voortgezet onderwijs is een project gestart waarbij oudere kinderen komen voorlezen aan de bewoners.


Schrijf u eenvoudig in

Activiteiten in Het Ussenhuis

De kinderboerderij komt regelmatig naar Het Ussenhuis om de bewoners met meegebrachte dieren te laten knuffelen. Het streekarchief laat diavoorstellingen van oud Oss zien en vertelt de daarbij behorende verhalen. Ook worden er iedere week gezellige activiteiten georganiseerd zoals gym, wandelen, beautymiddagen, bakken, muziekvoorstellingen, uitstapjes naar de kinderboerderij en verschillende sfeershows. Daarnaast beschikt Het Ussenhuis over een braintrainer, duofiets, Tovertafel, interactieve katten en honden en dementiepoppen.

Gespecialiseerde dementiezorg

De medewerkers van Het Ussenhuis laten de bewoners zoveel mogelijk bepalen hoe hun dag eruitziet en passen de benodigde zorg aan op dit ritme. Het team kijkt altijd naar de mogelijkheden!

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Ussenhuis

Wonen met dementie in Het Ussenhuis

Het Ussenhuis biedt gespecialiseerde zorg in een kleinschalige setting. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding, van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Oss Straat:Schoutstraat 1A
Postcode:5345 MT Telefoon:0412 – 85 44 47

Het Ussenhuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Creatief, alert en begripvol

Uitblinkend in creativiteit, investeren in contacten tussen bewoners, zeer alert op gedragswijzigingen, houden aan afspraken. In coronatijd tonen van begrip richting familie en maximale doen om bewoners/familie gerust te stellen en mee te werken aan maximaal haalbare binnen alle beperkingen, goed management. Kortom: als familie zeer content.

Oprechte aandacht

Er heerst in huis een warme sfeer. Er is oprechte aandacht voor de bewoners. Er wordt iedere dag vers gekookt door de kok, bewoners worden betrokken bij de bereiding. Dagelijks worden er passende activiteiten georganiseerd. Het huis is mooi en rustig ingericht, kamers zijn ruim en licht. Om het huis ligt een mooi aangelegde tuin, waar bewoners regelmatig in wandelen. Er is een jeu de boules-baan en er lopen kippen.

Een fijne sfeer

Onze moeder woont hier met plezier. Het is een warm, mooi ingericht, verzorgd en gezellig huis. Mijn moeder kan zich vrij bewegen in het huis en de tuin. Er heerst een fijne sfeer ondanks het feit dat het natuurlijk met 21 bewoners met een vorm van dementie weleens kan bosten. Wij zijn heel tevreden met de zorg en aandacht en kunnen voor nu geen betere plek bedenken.