Over deze locatie

Het Antoniushuis in Venray maakt wonen met dementie zoals thuis. In Het Antoniushuis bieden we kleinschalige gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Onze bewoners hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels. Er zijn twee mooie, gezellige woonkamers die knus zijn ingericht. Met onze warme en persoonlijke aanpak, zorgen we dat de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk is. Heel anders dan een regulier verzorgingshuis. Het mooiste is; wonen in Het Antoniushuis is betaalbaar voor iedereen!

Perfect gelegen in Venray

Het Antoniushuis staat in een mooie groene omgeving op het Servaasterrein in Venray. Op dit terrein zijn meerdere zorginstellingen te vinden, waaronder Het Tryneshuis en Het Rooyhuis. Ook zijn er verschillende bloemenperken, wandelpaden en parkjes aangelegd zodat de bewoners kunnen genieten van de prachtige natuur. De dierenweide is vlakbij en wordt dan ook veel bezocht. Tot slot is de supermarkt op loopafstand, iets lekker is dus snel gehaald.

De tuin is aangekleed met bewegingsapparatuur waarop bewoners hun conditie op peil kunnen houden. Ook is er een moestuin waar bewoners met groene vingers aan de slag kunnen met het verbouwen van groente en fruit. Om de zomer in te luiden wordt elk jaar een heus zomerfeest georganiseerd. De bewoners genieten dan van muziek, samen dansen en als afsluiting een lekker frietje.


Schrijf u eenvoudig in

Gespecialiseerde dementiezorg

In Het Antoniushuis is veel aandacht voor het dagelijks leven. Wanneer je binnenkomt proef je meteen de huiselijke sfeer: in de huiskamer wordt de was opgevouwen, in de keuken schilt een bewoner de aardappelen en verderop wordt een spelletje gespeeld. De meeste bewoners doen daarnaast actief mee aan de gymactiviteiten. Ook is er een duofiets waarop bewoners met familie, naasten of medewerkers heerlijke ritjes kunnen maken door de omgeving van Venray. De activiteitenbegeleiders volgen momenteel tai chi scholing zodat ze dit in de toekomst kunnen aanbieden aan de bewoners.

De medewerkers van het Antoniushuis bieden graag een helpende hand en zetten zich in voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Ze laten de bewoners zoveel mogelijk vrij zodat ze zelf kunnen bepalen hoe laat ze op willen staan, wanneer ze koffie willen drinken, een spelletje spelen of zich juist terug willen trekken in de eigen comfortabele studio. Het Antoniushuis voelt voor de medewerkers als thuis als de bewoners meedoen met de huishoudelijke taken en samen de bloemen en planten in de tuin watergeven.

Impressies

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Antoniushuis

Wonen met dementie in Het Antoniushuis

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Net als bij de andere locaties van Dagelijks Leven, zoals Het Tryneshuis en Het Rooyhuis die ook op Het Servaasterrein in Venray te vinden zijn, heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Het nieuwe huis biedt ruimte aan twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten zal dagelijks vers bereid worden en bewoners die dat leuk vinden, kunnen helpen met koken. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Leven
Wonen
Genieten
Zorg
Plaats:Venray Straat:Oostsingel 3A
Postcode:5802 AM Telefoon:0478 - 85 52 65

Het Antoniushuis

Bereikbaarheid

Locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegronden

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Grote afbeelding plattegrond 0
Grote afbeelding plattegrond 1

Ervaringen van verwanten

Goede en liefdevolle zorg

Mijn moeder krijgt goede en liefdevolle zorg van betrokken medewerkers. Er is veel persoonlijke aandacht. Het is een mooi huis, met veel activiteiten en een mooie tuin waar de bewoners vaak zitten of wandelen. Goede communicatie met de familie. Fijn dat onze moeder hier zo goed wordt verzorgd en zoveel positieve aandacht krijgt.