Een echtpaar met dementie samen met een helpende medewerkster praten over hoe het is om te wonen in de echtparenstudio van Dagelijks Leven

Studio voor echtpaar met dementie

Wonen als echtpaar bij Dagelijks Leven

Stel: uw beide ouders krijgen dementie. Ook als u en uw partner lijden aan een vorm van geheugenverlies is het ongetwijfeld uw wens om samen te blijven als echtpaar. Dagelijks Leven heeft hiervoor de speciale echtparenstudio. In elk huis van Dagelijks Leven is zo’n ruime studio aanwezig, met een kleine keuken, een eigen badkamer, een zitkamer en een aparte slaapkamer.

Wonen bij Dagelijks Leven? Dat is wonen, gewoon als thuis. Onze huizen staan midden in de wijk en vormen een veilige, sociale en vertrouwde omgeving. Bewoners zijn 24 uur per dag verzekerd van zorg op maat. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden, niet vanuit beperkingen. Wij vinden eigen regie erg belangrijk, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Wonen bij Dagelijks Leven is bovendien betaalbaar voor iedereen, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft. 

Rondleiding door een locatie van Dagelijks Leven

Alle huizen van Dagelijks Leven zijn huiselijk, knus ingericht en voorzien van een grote tuin. Wij doen het nét even anders dan een regulier verzorgingshuis of verpleeghuis. Om een indruk te krijgen hoe ons huis is ingericht en hoe het wonen in onze woonzorglocatie met gespecialiseerde dementiezorg is, kunt u hier de video kijken van de rondleiding door een locatie. Bewoonster Hillie vertelt u meer over hoe het is om te wonen bij Dagelijks Leven.

Wilt u meer informatie over wonen bij Dagelijks Leven? Lees dan onze pagina’s over ‘Wonen bij‘.

Meer informatie

“We hebben hier alles dichtbij, eigenlijk is het perfect.” 

“We hebben hier alles dichtbij, eigenlijk is het perfect.” 

Interview met familie Nuhn

De ouders van Susanne en Katrien lijden beiden aan dementie en wonen in de echtparenstudio in Delft.

Susanne: “Onze broer was hier wezen kijken en had er gelijk een goed gevoel over. En voor ons is het natuurlijk heel fijn dat een plekje samen hebben. Dat vind je niet zo snel, terwijl dat toch wel het belangrijkste was. Wij hebben zelf nooit iets anders gezien, maar al wel van anderen gehoord dat dit een walhalla is vergeleken met andere verzorgingshuizen. Dat zit hem vooral in het kleinschalige. Iedereen kent elkaar, de zorgmedewerkers zijn heel open en het is gewoon heel laagdrempelig. ‘Je mag altijd bellen’, zeggen ze en dat is ook echt zo.

Lees het hele interview

Huizen met beschikbaarheid voor een echtpaar

Inschrijven

Wilt u als echtpaar wonen bij Dagelijks Leven? Of regelt u de zorg voor een echtpaar dat perfect past op een van onze zorglocaties? Bel dan geheel vrijblijvend onze zorgadministratie via 055 – 576 66 76 of stuur een mail naar zorg@dagelijks-leven.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Wilt u een informatiepakket ontvangen of u direct inschrijven? Via de huizenpagina van uw voorkeur kunt u via de knop ‘informatiepakket aanvragen’ meer informatie opvragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Bekijk de huizen