Kleinschalig wonen met dementie in Limburg

Betaalbaar voor iedereen

Kleinschalige woonzorglocaties, waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies 24/7 verzekerd zijn van gespecialiseerde zorg. Betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW als inkomen. Dat is Dagelijks Leven in een notendop. In Limburg wonen met dementie? In Sittard, Kerkrade, Roermond, Tegelen, Horst, Venray en Gennep zijn huizen van Dagelijks Leven te vinden.

Elk huis voor maximaal 22 bewoners staat midden in de wijk en heeft een ruime tuin. Wij creëren een vertrouwde omgeving waarin de bewoners zich gekend voelen. Een plek waar ze gehoord en gezien worden en ze hun eigen keuzes mogen maken. Een plek waar het fijn wonen is. Gewoon, als thuis.

Bekijk de huizen

Twee bewoonsters zitten tegenover elkaar aan tafel in een woonzorglocatie van Dagelijks Leven. Een zien we op de rug, de ander lacht in de camera. Dagelijks Leven bouwt twee huizen voor mensen met dementie in Sittard.

Anders dan een regulier verzorgingshuis in Limburg

Wonen in een zorglocatie van Dagelijks Leven is anders dan wonen in een regulier verpleeghuis in Limburg. Wij denken vanuit mogelijkheden, niet vanuit beperkingen. Dat iemand dementie heeft, betekent niet dat hij of zij niet meer van betekenis kan én wil zijn. Wil een bewoner de kok helpen met het bereiden van de dagelijkse verse maaltijd? Graag! Meehelpen in de ruime  tuin? Liever alleen in de eigen studio een kruiswoordpuzzel maken? Alles mag, niets moet.

Onze huizen

Pagina Links

Neem een kijkje in een van onze huizen voor mensen met dementie

Bewoners aan het woord

Wat onze zorgmedewerkers betekenen voor onze bewoners met dementie? Dat hebben we aan een aantal bewoners van onze huizen in Limburg gevraagd.

Door gebruik te maken van een camera met een spiegel keken de bewoners direct in de lens, maar tegelijkertijd ook recht in de ogen van een zorgmedewerker. Vervolgens gingen zij met elkaar in gesprek. “Ik kan jou niet missen en jij mij niet, hè?”

Bekijk op YouTube

Inschrijven

Regelt u de zorg voor een naaste of een familielid en denkt u dat wonen bij Dagelijks Leven goed bij hem of haar past? Of weet u zeker dat u zich zelf helemaal thuis zou voelen in een van onze huizen voor dementie in Limburg? Bel dan geheel vrijblijvend onze zorgadministratie via 055 – 576 66 76. U kunt ook een mail sturen naar zorg@dagelijks-leven.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Een informatiepakket ontvangen of direct inschrijven? Ga daarvoor naar onze huizenpagina en kies de locatie van uw voorkeur. Klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Bekijk de huizen