Deel op:

Klaar voor het voorjaar dankzij verwanten en vrijwilligers

De tijdens de februaristorm gesneuvelde schutting opknappen, planten poten en de tuinbankjes poetsen: op vrijdag 11 maart werd in Het Annahuis in Tegelen meegedaan met de landelijke ‘opschoondag’ NLdoet. Samen met onze vrijwilligers en de verwanten van onze bewoners zijn in de tuin de handen flink uit de mouwen gestoken.

We merken dat heel veel verwanten het prettig vinden om betrokken te worden bij zaken rondom ons huis. Toen we bij de familieleden aankondigden dat we in onze tuin zaken wilden aanpakken en hierbij hulp nodig hadden, werd er massaal gereageerd. Ook de vrijwilligers van Het Annahuis zijn gekomen om te helpen. Naast de schutting, de planten en de bankjes zijn de bladeren opgeruimd en is het tuinhuisje weer netjes gemaakt, zodat alles weer klaar is voor het voorjaar. Het konijnenhok, dat voor de winterperiode onder de overkapping van het tuinhuisje was geplaatst, kreeg een nieuwe plek in de tuin.

Verwanten en vrijwilligers samen met bewoners aan de slag in de tuin van Het Annahuis in Tegelen, tijdens NLdoet.

Een rijke, onmisbare aanvulling

Als je het resultaat ziet, kun wel stellen dat er hier kanjers aan het werk zijn geweest. We sloten de dag af met een sfeervolle lunch om alle harde werkers te bedanken. Dat we onze verwanten en vrijwilligers niet alleen op zo’n dag, maar altijd hoog in het vaandel hebben, laten we binnenkort ook zien. Volgende maand vieren we met hen het 4-jarige bestaan van Het Annahuis.

Want wat zijn wij blij met hun hulp. Het is nu zo fijn dat de inzet van vrijwilligers binnen ons huis weer is opgepakt. Dagelijks ondersteunen zij bij leuke activiteiten voor onze bewoners. Een rijke, onmisbare aanvulling!

In actie voor een elektrische duofiets

Een van die leuke activiteiten is samen een eindje fietsen. Een recent gestart project is de crowdfundingactie om een elektrische duofiets aan te kunnen schaffen. Twee jaar geleden hebben we tweedehands een “gewone” duofiets gekocht. We wilden bekijken of dit voor onze bewoners een relevante investering zou zijn. Je ziet dat er bij mooi weer goed gebruik wordt gemaakt van onze fiets. Maar doordat deze geen elektrische hulpmotor heeft, trappen onze vrijwilligers zich vaak de longen uit hun lijf.

Meteen na carnaval is gestart met de actie voor een elektrische duofiets. Via sociale media verspreiden we een kort filmpje waarin onze vrijwilliger Twan laat zien dat het rijden met een bewoner op de huidige fiets erg zwaar is. Wanneer bezoek binnen komt zien ze meteen dat er een thermometer hangt waarop te zien is hoeveel geld er al is opgehaald voor de duofiets. Het is een grote investering. Er is al wat geld opgehaald maar we zijn er nog niet, vertelt mijn collega Christine Vink, activiteitenbegeleider bij Het Annahuis en kartrekker van deze actie in de video hieronder.

 

Naast de online crowdfunding organiseren we ook een fysieke actie. Op vrijdag 22 april bakken onze bewoners wafels die we verkopen en er komen nog meer zaken aan bod. We hopen dat we nog dit voorjaar met onze bewoners door Tegelen kunnen fietsen.

Geschreven door:

Pieter Janssen

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en trainer onbegrepen gedrag en omgaan met dementie bij Het Annahuis TegelenMeer verhalen van Pieter