Bewoonster met dementie zit tegenover een andere bewoner aan tafel in een woonkamer van Dagelijks Leven

Kleinschalig wonen met dementie in Friesland

Een kleinschalige woonzorglocatie, waar maximaal 22 mensen met dementie (zoals de ziekte van Alzheimer) verzekerd zijn van persoonlijke en gespecialiseerde zorg. Een echt thuis, waar zij mogen doen en laten wat zij zelf willen en zoveel mogelijk leven zoals zij dat gewend waren. Dat is Dagelijks Leven in een notendop. In Friesland wonen met dementie? Dat kan bij Het Oosterhuis in Oosterwolde, Het Wikenhuis in Drachten, Het Blaauwhofhuis in Joure en Het Greidenhuis in Heerenveen.

Veilig, vertrouwd en betaalbaar wonen met zorg

Wonen in een zorglocatie van Dagelijks Leven is anders dan wonen in een regulier verpleeghuis. Wij denken vanuit mogelijkheden, niet vanuit beperkingen. Eigen regie vinden we erg belangrijk, evenals zelfredzaamheid en eigenwaarde. Dat iemand lijdt aan Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies, betekent niet dat hij/zij niet meer van betekenis kan én wil zijn. Wil een bewoner de kok helpen met het bereiden van de dagelijkse verse maaltijd? Graag! Meehelpen in de tuin? Fijn uitslapen of juist vroeg uit de veren? Alles mag, niets moet. Onze huizen staan midden in de wijk en vormen een veilige, sociale en vertrouwde omgeving. Wonen bij Dagelijks Leven is bovendien betaalbaar, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.

Rondleiding door kleinschalige woonzorglocatie

Al onze woonzorglocaties in Friesland zijn huiselijk, knus ingericht en voorzien van een grote tuin. Nieuwsgierig naar hoe een locatie er van binnen uitziet? In deze video wordt u rondgeleid door een van onze Friese huizen en hoort u meer over onze gespecialiseerde dementiezorg. U zult zien dat wij het nét even anders doen dan een regulier verzorgingshuis of verpleeghuis. Een bewoner van het Greidenhuis in Heerenveen vertelt hier in de video meer over. Wilt u de video liever in het Fries bekijken? Dat kan via YouTube.

Wilt u meer informatie over wonen bij Dagelijks Leven? Lees dan onze pagina’s over ‘Wonen bij‘.

Meer informatie

Het Oosterhuis 

Het Oosterhuis 

Woonzorglocatie Oosterwolde

In Oosterwolde staat Het Oosterhuis, waar maximaal 22 bewoners met dementie wonen met gespecialiseerde zorg. Lees hier een interview met locatiemanager Gerja Zomer uit de Leeuwarder Courant of ga direct naar de website van Het Oosterhuis. Klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Meer informatie

Het Wikenhuis

Het Wikenhuis

Woonzorglocatie Drachten

In Drachten vindt u Het Wikenhuis, een spiksplinternieuw thuis voor maximaal 22 bewoners met dementie. Locatiemanager Andrea Larooi-Slot vertelt in een interview in de Drachtster Courant meer over de zorg. Heeft u interesse in wonen bij Het Wikenhuis? Ga naar de website van het huis en klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Meer informatie

Het Blaauwhofhuis

Het Blaauwhofhuis

Woonzorglocatie Joure

Bent u op zoek naar een woonzorglocatie voor mensen met dementie in Joure? Dagelijks Leven opent hier de deuren van Het Blaauwhofhuis. Locatiemanager Clausia Maat-Pel vertelt in een interview in de Jouster Courant meer over dit spiksplinternieuwe huis. Wilt u meer informatie over wonen bij Het Blaauwhofhuis? Ga naar de website van het huis en klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Meer informatie

Het Greidenhuis

Het Greidenhuis

Woonzorglocatie Heerenveen

Aan de Wulpstraat in Heerenveen staat het Greidenhuis. De Heerenveense Courant schreef al eens over het huis, waar mensen met dementie betaalbaar en kleinschalig kunnen wonen. Bezoek de website van Het Greidenhuis en klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Meer informatie

Pagina Links

Inschrijven

Regelt u de zorg voor een naaste of een familielid en denkt u dat wonen bij Dagelijks Leven goed bij hem of haar past? Of weet u zeker dat u zich zelf helemaal thuis zou voelen in een van onze huizen in Friesland? Bel dan geheel vrijblijvend onze zorgadministratie via 055 – 576 66 76 of stuur een mail naar zorg@dagelijks-leven.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Een informatiepakket ontvangen of direct inschrijven? Ga daarvoor naar onze huizenpagina en kies de locatie van uw voorkeur. Klik op de knop ‘informatiepakket aanvragen’ om meer informatie op te vragen. Via de knop ‘schrijf u eenvoudig in’ kunt u zich direct aanmelden.

Bekijk de huizen