Verpleegkundig specialist bij Dagelijks Leven

De beste dementiezorg

Als verpleegkundig specialist bij Dagelijks Leven vorm je samen met jouw collega-verpleegkundig specialisten, de physician assistents, specialisten ouderengeneeskunde en psychologen de vakgroep Advies, Behandeling en Begeleiding. Jij hebt een belangrijke rol in de specialistische ondersteuning van de zorgteams op onze woonzorglocaties voor mensen met dementie. Samen met hen zorg je dat de bewoners verzekerd zijn van de beste dementiezorg, passend bij het levensverhaal van elke individuele bewoner.

De bewoners van Dagelijks Leven hebben een volledig pakket thuis (VPT) zonder verblijf en behandeling op basis van een zorgprofiel VV05, beschermd wonen met intensieve dementiezorg. Dit betekent dat de huisarts, net als in de thuissituatie, als hoofdbehandelaar primair verantwoordelijk is voor de medische behandeling. Gaat het om complexe ouderengeneeskundige problematiek? Dan worden jij en jouw collega’s van de vakgroep Advies, Behandeling en Begeleiding ingeschakeld.

 

Waarom werken bij Dagelijks Leven?

Onze zorg

Kleinschalige woonzorglocaties, waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies 24 uur per dag verzekerd zijn van gespecialiseerde zorg. Betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW als inkomen. Dat is Dagelijks Leven in een notendop. Onze huizen zijn te vinden in heel Nederland, staan altijd midden in de wijk en worden omgeven door een ruime tuin. We creëren een vertrouwde omgeving waarin bewoners zich gekend voelen. Een plek waar ze gehoord en gezien worden en ze hun eigen keuzes mogen maken.

 

Onze visie

Willy Erdhuizen
Verpleegkundig specialist en behandelaar SI bij Dagelijks Leven

Willy Erdhuizen
Verpleegkundig specialist en behandelaar SI bij Dagelijks Leven

Wat doet een verpleegkundig specialist bij Dagelijks Leven?

Als verpleegkundig specialist (VS) bij Dagelijks Leven ben je zelfstandig regiebehandelaar op de locaties waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je bezoekt jouw locaties regelmatig om de bewoners met het team te bespreken. Ook houd je MDO’s en voer je gesprekken met verwanten. Elk huis werkt volgens dezelfde visie, maar heeft een geheel eigen sfeer en karakter. Je leert de locatiemanagers, de teams, de verwanten en natuurlijk de bewoners van “jouw” locaties goed kennen. Je werkt vanuit het levensverhaal van elke individuele bewoner. Jij weet wie de bewoner als mens is, blijft goed luisteren naar wat hij of zij zegt en laat de bewoner eigen keuzes maken. Je kijkt naar mogelijkheden, in plaats van beperkingen.

In zijn blogs vertelt Willy Erdhuizen, verpleegkundig specialist AGZ en behandelaar Sensorische Informatieverwerking over zijn werk bij Dagelijks Leven. Lees de blogs hier.

Lees de blogs van Willy

Onze teams

In elk huis wonen maximaal 22 bewoners die ondersteund worden door een vast en professioneel zorgteam met een eindverantwoordelijke locatiemanager. Het team bestaat onder meer uit verpleegkundigen, gespecialiseerd verzorgenden psychogeriatrie, verzorgenden IG en helpenden (plus). Verder werken er op elke woonzorglocatie onder meer een kok en een activiteitenbegeleider, die dagelijks zorgen voor een verse maaltijd en leuke activiteiten.

Ons zorgteam

Jouw collega's vertellen

In de vakgroep Advies, Behandeling en Begeleiding van Dagelijks Leven heeft elke verpleegkundig specialist, physician assistent, specialist ouderengeneeskunde en psycholoog zijn of haar eigen specialismen en aandachtsgebieden, zoals de ziekte van Parkinson, Sensorische Informatieverwerking (SI), Video Interventie Ouderenzorg (VIO), mondzorg, palliatieve zorg of seksualiteit. Een aantal van hen blogt hier graag over. Lees je mee?

Pagina Links

Verpleegkundig specialist, word jij onze nieuwe collega?

Wil jij als verpleegkundig specialist bij Dagelijks Leven aan de slag? Bekijk snel onze vacatures en solliciteer! Op dit moment niet jouw gewenste vacature beschikbaar? Schrijf je in voor een Job Alert. Dan sturen wij jou een bericht als wij een nieuwe vacature hebben.

Aanmelden Job Alert