Deel op:

Mijn eerste jaar als verzorgende IG bij Dagelijks Leven

Mijn naam is Kelly en ik werk sinds 1 januari 2020 in Het Houwinghuis in Den Helder. Na 15 jaar bij een andere werkgever gewerkt te hebben, was ik op zoek naar een meer uitdagende en inspirerende werkomgeving.

Starten op een nieuwe locatie

In januari 2019 kwam ik een krantenberichtje tegen over Dagelijks Leven en verdiepte ik mij meer in het bedrijf. De frisse optimistische stijl sprak me erg aan. Ik hield de vacatures in de gaten en in april waagde ik de sprong en werd aangenomen in Het Houwinghuis.

De opening en inhuizing van 21 bewoners was een intensieve tijd, waarin ik ook weleens aan mijzelf twijfelde. Iedereen moest aan elkaar wennen; bewoners, verwanten en personeel. Maar wat er groeide is zo mooi, een gezellig huis voor onze bewoners die zichzelf mogen zijn. Is de bewoner gewend uit te slapen? Dan kan dat. Heeft hij/zij moeite met opstaan? Dan beginnen we met een kopje koffie. Bewoners helpen met dagelijkse activiteit zoals: samen de was wegbrengen en opvouwen, knutselen, zingen en… kilo’s aardappels schillen.

Helemaal jezelf zijn

Ook wij als personeel mogen onszelf zijn. Van goede ideeën maken we samen plannen en leuke activiteiten. Fijn om gedragen te worden door je werkgever!
Alle huizen van Dagelijks Leven werken volgens eenzelfde werkwijze en zijn opgebouwd en ingericht volgens eenzelfde indeling. Voor mij is dit zeer overzichtelijk, want alle werkwijzen zijn centraal vastgelegd en dat is erg prettig werken.

Een overzicht van dingen die Kelly heeft meegemaakt als verzorgende IG bij Dagelijks Leven in Den Helder

Corona

Coronatijd is zwaar. Het gemis aan lichtpuntjes en spontaniteit van het bezoek van de verwanten. Gelukkig hebben we veel wél kunnen doen: een beauty-dag voor de bewoners georganiseerd door het personeel, verjaardagsfeesten en feestdagen vieren binnen onze eigen kring, kaartjes sturen naar verwanten en nog véél meer.

Een opleiding volgen

Al langere tijd wilde ik een opleiding tot verpleegkundige volgen om nog beter te worden in het ondersteunen van mensen met dementie. In februari trok ik de stoute schoenen aan en ben ik gestart!

Naar school gaan in coronatijd is erg uitdagend. Alles gaat digitaal. We hebben zelfs  twee lesdagen nodig gehad om alle systemen onder de knie te krijgen. De theorielessen zijn nu gestart en we beginnen bij de basis: wie ben ik als zorgprofessional, wat is mijn leerstijl en mijn werkhouding? Ik ontdek meer en meer dat ik hou van het werken met mensen met dementie en vooral; de mens los te zien van zijn dementie. Om op hun niveau contact te maken en ze een fijne dag te bezorgen.

Mevrouw Jansen

Afgelopen week bijvoorbeeld: mevrouw Janssen (fictief) heeft moeite om hulp te accepteren in de ochtend om te gaan wassen of douchen. We hebben samen met verwanten en het team ontdekt dat mw van muziek en voorlezen houdt. Als ik haar studio betreed, zing ik mee met de radio. Naar de badkamer gaan vind zij dan nog geen goed idee, dus lezen wij samen een boekje. Dan is het ijs gebroken en ik mag haar helpen in de badkamer. Al wassend en aankledend zingen wij de tegels van de muur! Dit geeft mw vertrouwen voor de rest van de dag.

Kortom; ik heb het fantastisch naar mijn zin bij Dagelijks Leven en hoop mijn opleiding, ondanks corona, goed af te kunnen ronden.

Geschreven door:

Kelly Noors – Gomes

Verpleegkundige bij Het Houwinghuis Den HelderMeer verhalen van Kelly