Deel op:

Onderzoek Willy Erdhuizen in vaktijdschrift Dé Verpleegkundig Specialist

Wat als een bewoner geen interesse lijkt te hebben in eten, daardoor afvalt en onder haar streefgewicht zit? Willy Erdhuizen, verpleegkundig specialist bij Dagelijks Leven, deed tijdens zijn masteropleiding onderzoek naar de maaltijdbeleving in het verpleeghuis waar hij op dat moment werkte.

Vrijheid en sfeer

Na gedegen literatuuronderzoek werkte hij een plan uit voor een nieuwe manier om met de maaltijd om te gaan. Met succes! Door bewoners meer keuzevrijheid te geven en te zorgen voor een huiselijke sfeer verbeterde de het welbevinden van de verpleeghuisbewoners.

De precieze bevindingen van Willy Erdhuizen en het effect van de door hem ontworpen maaltijdinterventie zijn onlangs verschenen in het vaktijdschrift van V&VN VS; Dé Verpleegkundig Specialist. Nieuwsgierig? Lees het artikel hier!

Maaltijdbeleving bij Dagelijks Leven

Voor Dagelijks Leven is het mooi om te lezen dat hoe er in onze huizen geleefd en gewoond wordt, bijdraagt aan het welbevinden van bewoners. Zij mogen altijd helpen bij het bereiden van de maaltijd en hebben de keuze om samen aan tafel of in hun eigen studio te eten.

Ondanks het feit dat onze huizen daardoor in cliënttevredenheidsonderzoeken al hoog scoren op het gebied van maaltijdbeleving, maakt Dagelijks Leven graag gebruik van de expertise van verpleegkundig specialist Willy Erdhuizen. Hoe kunnen we op dit gebied nog meer stappen maken? Samen blijven we in ontwikkeling om altijd de beste zorg op maat te bieden. Houd de blogs van Willy in de gaten voor meer informatie.