Deel op:

Kleinschalig én betaalbaar wonen met dementie? Het kan in Oosterwolde

Met nog maar een paar weken te gaan tot de opening is het bij Het Oosterhuis in Oosterwolde tijd voor de puntjes op de i. Locatiemanager Gerja Zomer vertelt in de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden meer over wat deze puntjes zijn. Verder legt ze uit waarom de visie van Dagelijks Leven zo goed bij haar past en hoe zij de toekomst van Het Oosterhuis voor zich ziet.

“Ik wil dat familieleden het gevoel hebben dat ze altijd binnen kunnen stappen. Maar dat we ook toegankelijk zijn voor de rest van Oosterwolde. Dat de buurman die zijn hond gaat uitlaten komt vragen of de bewoner die dol is op wandelen een stukje meeloopt. Of dat de basisschool ons uitnodigt voor de generale repetitie van het jaarlijkse toneelstuk. Als Het Oosterhuis straks zo’n rol vervult in de gemeenschap, dan ben ik geslaagd.”

Maar bovenal hoopt ze dat bewoners zich straks écht thuis voelen. “Dat Het Oosterhuis, ondanks die ziekte dementie, toch zorgt voor een mooi verlengstuk van iemands leven.”

Lees het hele artikel hier.

Studio’s beschikbaar

Het Oosterhuis, kleinschalige zorglocatie voor mensen met dementie in Oosterwolde,  opent eind juni de deuren. Er zijn nog studio’s beschikbaar. Bezoek de pagina van het huis voor meer informatie.