We zien vier bewoners met dementie op een rij voor een zwarte achtergrond. Zij gingen met onze helpende in gesprek om de vraag te beantwoorden wat wij als zorgmedewerkers van Dagelijks Leven voor hen betekenen.

Weet waar je het voor doet, helpende

Meer dan zorg

Als helpende ben jij belangrijk voor onze bewoners met dementie. Maar eigenlijk vragen we nooit naar wat jij precies voor hen betekent. Tot nu. Door gebruik te maken van een camera met een spiegel keken de bewoners direct in de lens, maar tegelijkertijd ook recht in de ogen van de zorgmedewerker. Vervolgens gingen ze met elkaar in gesprek. Wat blijkt? Jouw zorg is veel meer dan alleen maar zorg!

Bekijk de video die wij achter de schermen tijdens de opnames maakten.

Over Dagelijks Leven

Onze zorg

Dagelijks Leven heeft door heel Nederland kleinschalige woonzorglocaties voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Op elke locatie biedt het team 24/7 gespecialiseerde zorg aan maximaal 22 bewoners met dementie. We stimuleren bewoners om door te leven zoals zij zelf willen en gewend zijn. Vindt een bewoner het leuk om de was op te vouwen, in de tuin te helpen of de aardappels te schillen voor de kok? Graag! Blijft iemand juist liever op de eigen studio om een boek te lezen? Ook geen probleem. Uitslapen of juist vroeg uit de veren? Alles mag, niets moet.

Ons team

Als helpende (plus) in een huis van Dagelijks Leven werk je in een klein en vast zorgteam dat verder bestaat uit verpleegkundigen, gespecialiseerd verzorgenden psychogeriatrie en verzorgenden IG. Verder is er een kok, die dagelijks de verse maaltijd bereidt, en zorgen gediplomeerde activiteitenbegeleiders voor een zinvolle invulling van de dag.

Ook bij jou in de buurt, helpende

Wij hebben huizen door heel Nederland. Ook bij jou in de buurt! Klik hier om te ontdekken waar jij onze bewoners blij kunt maken.

Jouw mogelijkheden