Deel op:

Sandra en Yvonne over komst gespecialiseerde dementiezorg naar Sittard

De bouw van twee kleinschalige woonzorglocaties aan de Breitnerstraat in Sittard verloopt voorspoedig. Naar verwachting opent Het Siterhuis in oktober de deuren voor de eerste bewoners, Het Roufshuis in november. Aan De Limburger vertelden locatiemanagers Yvonne Baadjou en Sandra van der Loo alvast meer over hoe zij van de huizen een echt thuis gaan maken voor de bewoners. 

“We willen dat mensen zoveel mogelijk doorleven zoals zij dat zelf willen en gewend zijn”, legt Sandra van der Loo van Het Roufshuis uit. “Dus niet opleggen wat wij willen, niet uit handen nemen wat zij zelf graag doen. De bewoners in hun waarde laten.” 

Leven met een gouden randje

Kijken naar mogelijkheden, in plaats van beperkingen, vult Yvonne Baadjou aan. De locatiemanager van Het Siterhuis vertelt over haar moeder, gediagnostiseerd met dementie. “Zij heeft altijd een druk leven gehad, is altijd zo zorgzaam geweest, ik vind dat ze verdient dat er aan dat leven ook in deze periode een gouden randje blijft zitten. Ik kan niet wachten om daarin voor de bewoners van Het Siterhuis iets te mogen betekenen, samen met het team.”

Lees hier het hele artikel of lees hier meer over onze huizen voor mensen met dementie in Sittard.

Sfeerimpressie van Het Roufshuis in Sittard