Deel op:

Bakken, smullen en zingen op Nationale Pannenkoekdag

Op Nationale Pannenkoekdag eten we…. pannenkoeken natuurlijk! Ook in veel huizen van Dagelijks Leven werden op vrijdag 18 maart de pannen uit de kast gehaald om een stapel pannenkoeken te bakken. 

Basisschoolleerlingen die voor, of samen met ouderen pannenkoeken bakken. Dat is het idee achter Nationale Pannenkoekdag, de smakelijke feestdag die elk jaar op een vrijdag in maart plaatsvindt. Dit jaar vanwege de laatste coronamaatregelen nog net even wat voorzichtiger dan normaal gesproken, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat kwam ook doordat het weer heerlijk meewerkte. Pannenkoeken in een fijn lentezonnetje: die smaken natuurlijk extra lekker.

Pannenkoeklied

Zo konden leerlingen van de vlakbij gelegen basisschool in de tuin hun Pannenkoekenlied zingen voor de bewoners van Het Warandehuis in Bergen op Zoom.

Pannenkoekdag bij Het Warandehuis. Leerlingen zingen in de tuin voor de bewoners en de kok bakt pannenkoeken in de keuken.

Honderd stuks

Bij Het Verkeerstorenhuis in Nootdorp kwamen leerlingen van de basisschool honderd pannenkoeken bakken. Honderd! Natuurlijk werd ook hier eerst het Pannenkoekenlied opgevoerd voor de bewoners en was er tijd voor spellen in de tuin.

Op Nationale Pannenkoekdag kwamen leerlingen van de basisschool pannenkoeken bakken bij Het Verkeerstorenhuis. Samen met de bewoners met dementie aan tafel en springtouwen in de tuin.

Smullen in de zon

Ook Het Boomgaardhuis in Geldermalsen bakte ze bruin, in de tuin!

Smullen in de tuin van Het Boomgaardhuis in Geldermalsen.

Even checken

Bij Het Venenhuis in Deventer werden de pannenkoeken eerst aan een strenge controle onderworpen, voor ze geserveerd werden.

In de keuken van Het Venenhuis in Deventer bakken medewerkers pannenkoeken. Een bewoner komt even controleren.