Deel op:

Het Beatrixhuis viert 5 jaar in spiksplinternieuwe tuin

Dubbel feest! Het Beatrixhuis vierde onlangs het 5-jarig bestaan in de compleet vernieuwde tuin van de woonzorglocatie voor mensen met dementie in Roosendaal. Met muziek, een loterij en een frietkraam werd het een mooie dag voor de bewoners, verwanten en medewerkers. 

Een prachtige dag op een al even mooie locatie. De tuin van Het Beatrixhuis is in een paar weken tijd namelijk helemaal opgeknapt.  “Een medewerker vertelde me vijf weken geleden dat ze de tuin saai vond”, vertelt locatiemanager Hugo Visser aan de verslaggever van de Roosendaalse Bode. “Ik zei: ‘ga je gang’ en al snel lag er een plan. Samen met medewerkers, vrijwilligers en een paar bewoners werden in korte tijd een pluktuin, een moestuin en een groter terras gerealiseerd met veel kleurrijke planten en beelden. Het is mooi en toegankelijk en we merken dat de bewoners er plezier van hebben.”

“Iedereen is lief voor mijn tante”

In het artikel in de Bode komt ook verwant Elly aan het woord, wiens tante vanwege haar dementie in Het Beatrixhuis woont. “Iedereen is lief voor haar, ze was zelf ook altijd zorgzaam. Het Beatrixhuis past daarom bij haar. Ze maakt een blije indruk als we haar bezoeken, voor ons is het ook fijn.”

Lees hier het hele artikel in de Roosendaalse Bode en geniet hieronder van de fotoreportage van het feest.

Verschillende foto's van het feest in de vernieuwde tuin van Het Beatrixhuis in Roosendaal, voor mensen met dementie. Foto's van de tuin zelf, van de medewerkers in polonaise, van het team en van bewoners die samen met hun verwanten in een gouden lijst gefotografeerd zijn.