De 90-jarige Peter op zijn driewieler op de heenweg naar Het Socrateshuis in Apeldoorn, waar zijn vrouw vanwege dementie woont. Zeventien kilometer heen en zeventien kilometer terug, en dat elke dag.
Deel op:

Peter (90) fietst elke dag 34 kilometer om zijn vrouw te bezoeken én geld in te zamelen voor Alzheimer-onderzoek

Zeventien kilometer heen, zeventien kilometer terug. Peter Burkhardt uit Diepenveen fietst deze afstand elke dag om zijn vrouw te bezoeken, die vanwege dementie in Het Socrateshuis in Apeldoorn woont. Niet niets, zeker niet op 90-jarige leeftijd. In de maand april zamelt hij met zijn dagelijkse fietstocht geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Burkhardt doet deze maand mee aan de Alzheimer Challenge. Het doel? In april 300 kilometer bewegen. In één weekend op een racefiets, verspreid over de maand stukjes wandelen of, zoals Burkhardt doet, elke dag fietsen: het maakt niet uit hoe deelnemers dat bereiken. Met zijn actie hoopt hij via donaties 2.000 euro in te zamelen.

Bezoek de website actie.alzheimerchallenge.nl om te doneren of de fietstochten van Peter Burkhardt te volgen.

“Ik wil haar zien, haar stemmetje horen”

Een verslaggever van dagblad De Stentor stapte onlangs met Burkhardt op de fiets om de dagelijkse tocht naar Apeldoorn te maken. Klik hier om het artikel te lezen, waarin hij meer vertelt over zijn drijfveren. ,,Ik wil haar zien, haar stemmetje horen. Als ik binnenkom in het verzorgingstehuis weet ik meteen waar ze zit. Ze is niet meer hetzelfde als ze was. Maar ik ben nog steeds verliefd op haar. Iedere keer als ik weer naar huis ga, vind ik dat een verdrietig moment.’’