Bewoners van Dagelijks Leven kijken samen met een zorgmedewerker naar de CAO VVT 2023 op een laptop

De CAO VVT 2024

Download de CAO VVT 2023/2024

CAO VVT 2023/2024

Krijg ik salarisverhoging in 2024?  

In augustus 2023 hebben de vakbonden en werkgeversorganisaties onderhandeld over de toen geldende CAO. Een belangrijk onderdeel was het salaris in de zorg. Door de inflatie van het vorige jaar, vonden de vakbonden de salarissen te laag. Hierover is een akkoord bereikt. Dit betekent dat als jij werkt in het verpleeghuis, verzorgingshuis, de thuiszorg of de jeugdgezondheidszorg, jij ook in 2024 salarisverhogingen krijgt. Natuurlijk zijn meer afspraken gemaakt voor de CAO in 2024. De afspraken:

 • Vanaf 1 maart 2024 stijgt het loon met 2,5% en per 1 oktober 2024 opnieuw met 2,5%. (In oktober 2023 kreeg iedereen in de CAO VVT ook een verhoging van 5%).
 • De reiskostenvergoeding gaat met 70% omhoog naar €0,17 per kilometer. 
 • Geen maximale onregelmatigheidstoeslag meer. Deze wordt voortaan gekoppeld aan het loon van de werknemer. 
 • Zorgmedewerkers krijgen meer regie en zeggenschap over werktijden en roosters. 

Alle informatie over de CAO VVT 2024

In 2024 geldt de CAO VVT die in 2022 is uitgebracht. De CAO wordt verlengd tot en met 2024. De CAO wordt wel iets aangepast na de onderhandelingen van 2023. In de CAO is een loonsverhoging opgenomen. Verder staat in deze versie van de CAO de medewerker centraal. Je vindt onder andere maatregelen om de werkdruk te verlagen en een betere reiskostenvergoeding in vergelijking met de vorige CAO. Alle afspraken zijn terug te vinden in de CAO. 

De huidige CAO wordt op dit moment vernieuwd. De afspraken zijn inmiddels definitief, maar nog niet uitgewerkt. Daarom vind je op deze pagina de CAO van 2023. Nieuwsgierig geworden? Download hier deCAO van 2023.  

Wat is de CAO VVT?

CAO staat voor Collectieve Arbeidsovereenkomst. VVT staat voor Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Werk jij bij een organisatie of instelling die hieronder valt of in de jeugdgezondheidszorg, dan gelden voor jou deze collectieve arbeidsafspraken. In de CAO vind je alle landelijk vastgestelde afspraken over salaris, werktijden, vakantie, pensioen, overwerk, reiskosten en meer. De CAO is doorgaans geldig voor 2 jaar, daarna wordt er opnieuw naar gekeken en worden er nieuwe afspraken gemaakt. Dit wordt gedaan door cao-partijen, waarbij het FNV de stem is van de medewerkers.

Waar moet je op letten naast de CAO?

Ga jij werken bij een werkgever die binnen de CAO VVT valt? Let dan naast de collectieve afspraken uit de CAO ook op de aanvullende arbeidsvoorwaarden die een werkgever zelf ter beschikking stelt. Denk hierbij aan opleidingsmogelijkheden, collectieve verzekeringen, een fietsplan, bruto/netto uitruil van niet gedekte reiskosten, bruto/netto voordeel door inkopen via je werkgever etc. Dit zijn allemaal extra’s die jou mooie voordeeltjes opleveren.

Onze aanvullende arbeidsvoorwaarden

Bij Dagelijks Leven vinden wij aanvullende arbeidsvoorwaarden erg belangrijk en breiden we dit pakket continu uit. Zo bieden wij aan onze medewerkers:

 • Een eigen academie met onbeperkte leermogelijkheden
 • Korting op de aanschaf van een computer/laptop of telefoon
 • Korting op aankopen van Bol.com of Coolblue
 • Korting op jouw fitnessabonnement of sportcontributie
 • Korting bij HelloFresh
 • Korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets
 • Een collectieve zorg- en schadeverzekering
 • Mogelijkheid voor extra reiskostenvergoeding (bruto/netto uitruil)

Vacatures bij Dagelijks Leven

Dagelijks Leven biedt verpleeghuiszorg in kleinschalige setting aan mensen met dementie. Onze huizen tellen maximaal 22 bewoners, hebben allemaal een grote tuin, twee woonkamers en een activiteitenruimte. Met 100 woonzorglocaties in Nederland, is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Werken bij Dagelijks Leven kan als locatiemanager, verpleegkundige, verzorgende IG, helpende, activiteitenbegeleider, gastvrouw of gastheer, kok en huishoudelijk medewerker. Bekijk al onze vacatures op onze vacaturepagina of meld je aan voor een Job Alert. 

Bekijk alle vacatures van Dagelijks Leven.