CAO VVT 2023

Download de CAO VVT 2022/2023

CAO VVT 2023

Is de CAO VVT 2023 al bekend?

Ja! In 2023 geldt de CAO die vorig jaar is uitgebracht. Deze CAO VVT is namelijk voor twee jaar, zowel voor 2022 als voor 2023. In de CAO is een loonsverhoging opgenomen. Per 1 maart 2023 (periode 3) zal iedereen in de CAO een verhoging ontvangen. Verder staat in deze versie van de CAO de medewerker centraal. Je vindt onder andere maatregelen om de werkdruk te verlagen en een betere reiskostenvergoeding in vergelijking met de vorige CAO. Alle afspraken zijn terug te vinden in de CAO.

De huidige CAO is van kracht tot en met december 2023. Voor het jaar daarna, is nog geen nieuwe CAO bekend. Nieuwsgierig geworden? Download hier de CAO van 2023

De belangrijkste wijzigingen

Tijdens de onderhandelingen over de CAO zijn de volgende afspraken gemaakt:

 • Structurele loonsverhoging tot 6,25%.
 • Zorgmedewerkers krijgen meer regie en zeggenschap over werktijden en roosters.
 • Er bestaan nu nog verschillende regelingen voor medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en medewerkers in de thuiszorg. Deze verschillen worden gelijkgetrokken, waardoor onder meer de reiskostenvergoeding verbeterd wordt.

Wat is de CAO VVT?

CAO staat voor Collectieve Arbeidsovereenkomst. VVT staat voor Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Werk jij bij een organisatie of instelling die hieronder valt of in de jeugdgezondheidszorg, dan gelden voor jou deze collectieve arbeidsafspraken. In de CAO vind je alle landelijk vastgestelde afspraken over salaris, werktijden, vakantie, pensioen, overwerk, reiskosten en meer. De CAO is doorgaans geldig voor 2 jaar, daarna wordt er opnieuw naar gekeken en worden er nieuwe afspraken gemaakt. Dit wordt gedaan door cao-partijen, waarbij het FNV de stem is van de medewerkers.

Waar moet je op letten naast de CAO?

Ga jij werken bij een werkgever die binnen de CAO VVT valt? Let dan naast de collectieve afspraken uit de CAO ook op de aanvullende arbeidsvoorwaarden die een werkgever zelf ter beschikking stelt. Denk hierbij aan opleidingsmogelijkheden, collectieve verzekeringen, een fietsplan, bruto/netto uitruil van niet gedekte reiskosten, bruto/netto voordeel door inkopen via je werkgever etc. Dit zijn allemaal extra’s die jou mooie voordeeltjes opleveren.

Onze aanvullende arbeidsvoorwaarden

Bij Dagelijks Leven vinden wij aanvullende arbeidsvoorwaarden erg belangrijk en breiden we dit pakket continu uit. Zo bieden wij aan onze medewerkers:

 • Een eigen academie met onbeperkte leermogelijkheden
 • Korting op de aanschaf van een computer/laptop of telefoon
 • Korting op aankopen van Bol.com of Coolblue
 • Korting op jouw fitnessabonnement of sportcontributie
 • Korting bij HelloFresh
 • Korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets
 • Een collectieve zorg- en schadeverzekering
 • Mogelijkheid voor extra reiskostenvergoeding (bruto/netto uitruil)

Vacatures bij Dagelijks Leven

Dagelijks Leven biedt verpleeghuiszorg in kleinschalige setting aan mensen met dementie. Onze huizen tellen maximaal 22 bewoners, hebben allemaal een grote tuin, twee woonkamers en een activiteitenruimte. Met 84 woonzorglocaties in Nederland, is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Werken bij Dagelijks Leven kan als locatiemanager, verpleegkundige, verzorgende IG, helpende, activiteitenbegeleider, gastvrouw of gastheer, kok en huishoudelijk medewerker. Bekijk al onze vacatures op onze vacaturepagina of meld je aan voor een Job Alert. 

Bekijk alle vacatures van Dagelijks Leven.