CAO VVT 2022

Download de CAO VVT 2022

CAO VVT 2022

Is de CAO VVT 2022 al bekend?

Ja! Vakbonden en werkgevers hebben een akkoord bereikt over de CAO VVT 2022. Een structurele loonsverhoging, maatregelen om de werkdruk te verlagen en betere reiskostenvergoeding: dat zijn de belangrijkste afspraken die gemaakt zijn.

Nu ook de leden van de zorgbonden akkoord zijn, gaat de CAO VVT 2022 met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022 gelden, tot en met december 2023. Nieuwsgierig? Download hier de CAO van 2022

De belangrijkste wijzigingen

Tijdens de onderhandelingen over de CAO zijn de volgende afspraken gemaakt:

 • Structurele loonsverhoging tot 6,25%.
 • Zorgmedewerkers krijgen meer regie en zeggenschap over werktijden en roosters.
 • Er bestaan nu nog verschillende regelingen voor medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en medewerkers in de thuiszorg. Deze verschillen worden gelijkgetrokken, waardoor onder meer de reiskostenvergoeding verbeterd wordt.

Wat is de CAO VVT?

CAO staat voor Collectieve Arbeidsovereenkomst. VVT staat voor Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Werk jij bij een organisatie of instelling die hieronder valt of in de jeugdgezondheidszorg, dan gelden voor jou deze collectieve arbeidsafspraken. In de CAO vind je alle landelijk vastgestelde afspraken over salaris, werktijden, vakantie, pensioen, overwerk, reiskosten en meer. De CAO is doorgaans geldig voor 2 jaar, daarna wordt er opnieuw naar gekeken en worden er nieuwe afspraken gemaakt. Dit wordt gedaan door cao-partijen, waarbij het FNV de stem is van de medewerkers.

Waar moet je op letten naast de CAO?

Ga jij werken bij een werkgever die binnen de CAO VVT valt? Let dan naast de collectieve afspraken uit de CAO ook op de aanvullende arbeidsvoorwaarden die een werkgever zelf ter beschikking stelt. Denk hierbij aan opleidingsmogelijkheden, collectieve verzekeringen, een fietsplan, bruto/netto uitruil van niet gedekte reiskosten, bruto/netto voordeel door inkopen via je werkgever etc. Dit zijn allemaal extra’s die jou mooie voordeeltjes opleveren.

Onze aanvullende arbeidsvoorwaarden

Bij Dagelijks Leven vinden wij aanvullende arbeidsvoorwaarden erg belangrijk en breiden we dit pakket continu uit. Zo bieden wij aan onze medewerkers:

 • Een eigen academie met onbeperkte leermogelijkheden
 • Korting op de aanschaf van een computer/laptop of telefoon
 • Korting op aankopen van Bol.com of Coolblue
 • Korting op jouw fitnessabonnement of sportcontributie
 • Korting bij HelloFresh
 • Korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets
 • Een collectieve zorg- en schadeverzekering
 • Mogelijkheid voor extra reiskostenvergoeding (bruto/netto uitruil)

Vacatures bij Dagelijks Leven

Dagelijks Leven biedt verpleeghuiszorg in kleinschalige setting aan mensen met dementie. Onze huizen tellen maximaal 22 bewoners, hebben allemaal een grote tuin, twee woonkamers en een activiteitenruimte. Met 100 woonzorglocaties in Nederland, is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Werken bij Dagelijks Leven kan als locatiemanager, verpleegkundige, verzorgende IG, helpende, activiteitenbegeleider, gastvrouw of gastheer, kok en huishoudelijk medewerker. Bekijk al onze vacatures op onze vacaturepagina of meld je aan voor een Job Alert. 

Bekijk alle vacatures van Dagelijks Leven.