Beleid rondom het coronavirus

Het leven in tijden van corona ziet er ineens anders uit. Dagelijks Leven probeert voor haar bewoners en hun verwanten een zo gepast mogelijke regelgeving te hanteren, waarin toch de veiligheid van bewoners en medewerkers gewaarborgd kan worden. Op deze pagina vindt u de laatste informatie over het beleid rondom corona.

Bezoekregeling

In verband met het coronavirus geldt in onze huizen een aangepaste bezoekregeling. De locatiemanager kan u informeren over deze bezoekregeling. Wij houden de ontwikkelingen en de adviezen van organisaties zoals het RIVM nauwlettend in de gaten. Op basis hiervan passen we ons beleid regelmatig aan.

 

Contact via beeldbellen

Naast bezoek bieden we natuurlijk ook de mogelijkheid tot beeldbellen. We zien dat veel bewoners en hun families dit ervaren als fijne aanvulling. Vanzelfsprekend bieden wij bewoners assistentie bij het beeldbellen.

 

De videobezorger

Wilt u, als verwant, even laten weten dat u aan uw moeder denkt? Uw oma een digitale kus geven? Uw broer vertellen dat hij niet alleen is? Eén van onze medewerkers een hart onder de riem steken of een compliment geven aan al het personeel? Het kan! Gebruik de Videobezorger om uw videoboodschap van maximaal 1,5 minuut (100 mb) achter te laten

Bij ziekte met coronaverschijnselen

Wij doen ons uiterste best om het coronavirus buiten te houden. Daarom hebben we een reeks extra (hygiëne)maatregelen genomen. Maar wij testen bijvoorbeeld ook nieuwe bewoners en medewerkers.

Bij een vermoeden van een besmetting met corona bij een bewoner of medewerker wordt contact gelegd met de lokale GGD voor het afnemen van een test. Medewerkers blijven in dit geval thuis tot de testuitslag bekend is. Voor bewoners worden er extra hygiënemaatregelen genomen om de bewoner te verzorgen en onze medewerkers en andere bewoners te beschermen (denk aan het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondneusmaskers

Meer weten?

Kijk voor actuele informatie en voor vragen en antwoorden over het virus op de site van de RIVM of bel met het landelijke publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de locatiemanager.