Een bewoner met dementie kijkt samen met de locatiemanager op de telefoon wat er geregeld moet worden.

Wat moet ik regelen?

Door dementie wordt iemand steeds afhankelijker van zijn omgeving en (professionele) zorg. Zelf beslissingen nemen gaat steeds minder goed. Daarom is het belangrijk om op tijd na te denken over de toekomst. Wie mag de financiën regelen en beslissingen maken over de zorg? En welke ondersteuning moet geregeld worden? Wij helpen u hierbij graag op weg. Aarzel niet om contact op te nemen met onze zorgadministratie via (055) 576 66 76 of zorg@dagelijks-leven.nl. We staan graag voor u klaar.

Zorg in een kleinschalige setting

Een kleinschalige zorglocatie is een woonvorm voor mensen met dementie of andere geheugenproblematiek die zo veel mogelijk op thuis lijkt. Herkenbaarheid, huiselijkheid en privacy zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. De betrokkenheid van partners, kinderen, andere familieleden en vrienden speelt een grote rol.

Mevrouw met dementie kijkt naar buiten en denkt aan wat ze nog moet regelen

Kleinschalige locatie van Dagelijks Leven

Het woord zegt het al: kleinschalig. Samen met een team van vaste medewerkers vormt de groep een eigen huishouden. De dagindeling wordt samen bepaald en de vragen en gewoonten van de bewoners zijn daarin leidend. Bij de medewerkers ligt het accent dan ook op begeleiding en verzorging en minder op verpleging.

Centraal in het kleinschalige locatie staan de gemeenschappelijke woonruimtes. Deze zijn huiselijk en herkenbaar ingericht zodat iedereen zich er thuis kan voelen. Het huishouden verloopt zo veel mogelijk als thuis. Boodschappen doen, eten koken, eten en afwassen wordt met elkaar geregeld. U huurt een eigen studio met plek voor uw eigen meubels en spullen. U bepaalt zelf hoe laat u opstaat en naar bed gaat.

Betrokkenheid van de familieleden

Partner, kind, kleinkind, familielid of vriend(in), iedereen is altijd welkom. Zij dragen in belangrijke mate bij aan het vormgeven van een ‘normaal’ leven. Zij worden dan ook nauw betrokken bij de zorgverlening en geven ons een goed beeld van wie u bent en wat u prettig vindt.