Deel op:

Vakantie voor bewoners met dementie in Geldermalsen

Tijdens de vakantieweken in en rondom Het Boomgaardhuis in Geldermalsen zijn er allerhande zomerse activiteiten op poten gezet voor de bewoners met dementie. Een barbecue met verwanten, een heuse camping in de tuin, een huifkartocht, Spaanse tapasavond, Duits boottochtje, een Franse brocantemarkt én een musical van groep 8 van basisschool D’n Bogerd!

Omdat de bewoners van de kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie zelf niet zo makkelijk op vakantie kunnen, zorgt het team van Het Boomgaardhuis er samen met verwanten voor dat de vakantie naar de bewoners komt. Elke week staat er een ander land centraal. Met soms een beetje extra hulp.

Franse musical, Spaanse tapas

Zo zorgden de leerlingen van D’n Bogerd voor de perfecte overgang van de Duits-Oostenrijkse vakantieweek naar de Franse week met een opvoering van hun musical. Die speelt zich namelijk af in Parijs. Dat was genieten voor de bewoners! Ook de tapasgerechtjes die de kookclub van Koetjong serveerden in de Spaanse week waren een bijzondere toevoeging aan de vakantieweken.

Feestelijke vakantieweken bij Het Boomgaardhuis, kleinschalige zorg voor mensen met dementie in Geldermalsen.

Meer weten over de vakantieweek voor de bewoners met dementie van Het Boomgaardhuis in Geldermalsen? Lees hier dan ook het artikel dat de verslaggever van de krant Het Kontakt West-Betuwe erover schreef!