Deel op:

Het Oosterkerkhuis wint Erfgoedprijs Aalten

Het Oosterkerkhuis in Aalten heeft nog maar net officieel de deuren geopend, maar is nu al in de prijzen gevallen. De verbouwing van de voormalige kerk tot kleinschalige woonzorglocatie van Dagelijks Leven, heeft ‘Team Oosterkerkhuis’ de Erfgoedprijs van de gemeente Aalten opgeleverd. 

Met respect voor de historie en de gemeenschapsfunctie zijn tijdens de verbouwing van het Rijksmonument onder andere het gedenkraam, de preekstoel, het orgel en de gespanten behouden. Reden voor de Commissie Cultureel Erfgoed en het college van burgemeester en wethouders om Het Oosterkerkhuis te nomineren. Uiteindelijk kreeg het project ook de meeste stemmen.

Waardering voor behoud en herstel waardevolle panden

Initiatiefnemer Annelies Lammers van KKWiek, leden van de Oosterkerk en bouwbedrijf Klomps namen samen met locatiemanager Anne-Marie Tammel de prijs in ontvangst. Met de prijs wil het college waardering uitspreken voor het behoud en de wijze van herstel van waardevolle oude panden of objecten in de gemeente Aalten.

Lees hier meer over de prijs op de website van dagblad De Gelderlander. Ook weekblad Aalten Vooruit was bij de uitreiking aanwezig. Lees het artikel hier. Klik hier voor meer informatie over Het Oosterkerkhuis in Aalten.