Locatiemanager Hendrika en verzorgende IG Nancy bij de container voor incontinentiemateriaal op de parkeerplaats van Het Langenlindenhuis in Boxtel.
Deel op:

Het Langenlindenhuis en gemeente werken aan schoner Boxtel met container voor incontinentiemateriaal

Handig voor Het Langenlindenhuis, maar ook voor jonge gezinnen in de buurt: op de parkeerplaats van de kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie in Boxtel is vandaag een speciale container voor incontinentiemateriaal en luiers geplaatst.

Het initiatief komt van Nancy Capel, die als verzorgende IG in opleiding de opdracht kreeg een verbeterplan te maken voor Het Langenlindenhuis. Omdat de grootste afvalstroom vanuit de zorglocatie incontinentiemateriaal is, bedacht zij dat het een goed idee is om een container voor deze materialen te plaatsen.

Recyclen in plaats van restafval

De gemeente Boxtel was het daarmee eens. Voordat de container geplaatst is, konden inwoners incontinentie- en babyluiers alleen gescheiden inleveren bij de milieustraat. Bij Het Langenlindenhuis belandde het bij het restafval. “Dat terwijl het sinds begin 2022 mogelijk is om luiers en incontentiemateriaal te recyclen”, zegt Nancy. “De plastic korrels uit de luiers worden bijvoorbeeld gebruikt voor de auto-industrie of omgezet tot kunstmest, biomest en biomassa. Nuttige materialen. We geven onze luiers dus een tweede kans!”

Ook voor de buurt

De hele buurt mag gebruikmaken van de container op de parkeerplaats van Het Langenlindenhuis, die elke dinsdag gratis geleegd wordt. Nancy: “Dat betekent dat we niet alleen ons steentje bijdragen aan een schonere omgeving, maar ook nog eens besparen op kosten. Hoe geweldig is dat? Het is een win-win-situatie waar we allemaal van kunnen profiteren. Want een beter milieu begint bij jezelf!”

Locatiemanager Hendrika en verzorgende IG Nancy bij de container voor incontinentiemateriaal op de parkeerplaats van Het Langenlindenhuis in Boxtel.