Deel op:

Margreth Baks nieuwe voorzitter van onze verwantenraad

Een belangrijk onderdeel van Dagelijks Leven is de verwantenraad. Zij komen op voor de belangen van alle bewoners in onze huizen. Sinds 1 juli is Margreth Baks voorzitter van de verwantenraad. Ze neemt het stokje over van Christiaan Meyboom, die na 6 jaar afscheid heeft genomen. Maar…hoe komt ze in de verwantenraad terecht? En wat doen ze precies binnen Dagelijks Leven? We laten Margreth aan het woord.

“Wat fijn, om deel uit te maken van Dagelijks Leven”

Portret van Margreth Baks, de nieuwe voorzitter van de verwantenraad van Dagelijks Leven.

Margreth: “Laatst liep ik het huis binnen waar mijn moeder sinds 2,5 jaar verblijft. Het was doodstil, waar was iedereen? Gelukkig zag ik bij het zitje op de gang een verzorgende gezellig kletsen met een bewoonster. ‘Iedereen zit bij de film, De Fanfare’, vertelde ze. Wat een uitstekend idee bij deze hitte, dacht ik.

Terwijl ik naar de huiskamer liep, zag ik een nieuw certificaat aan de muur: het huis had heel veel mooie beoordelingen gekregen. Iets om trots op te zijn. Wat fijn, dacht ik, om deel uit te maken van deze organisatie via de verwantenraad. Door bewoners en verwanten in het zicht te houden, hopen we vanaf de zijlijn bij te dragen aan de kwaliteit van leven.”

Wat doet de verwantenraad eigenlijk?

“De 10 leden van de verwantenraad komen uit alle provincies van Nederland. Allemaal zijn we verwant van een bewoner bij Dagelijks Leven. We bezoeken verwantenavonden en regio-overleggen, zodat we weten wat er speelt. Bij bewoners, verwanten en personeel.

Vijf keer per jaar overleggen we met elkaar, en daarna met de directie. Waarover? Over van alles: van de was, voeding en meubels tot intakes en wetgeving. Medewerkers van Dagelijks Leven nemen ons regelmatig mee in nieuwe ontwikkelingen en toekomstige plannen.

De verwantenraad bestaat nu 6 jaar. Met Christiaan Meyboom als voorzitter is er een stevige verwantenraad neergezet met hele fijne, betrokken mensen vanuit verschillende achtergronden.”

“Zou ik toch een beetje op mijn moeder lijken?”

“Vanaf 1 juli mag ik me voorzitter noemen van de verwantenraad. Een prachtige nieuwe uitdaging met een mooie groep betrokken mensen. Ik vertelde het mijn moeder. Ze gaf een kleine glimlach. ‘Ja, dat past wel bij ons om voorzitter te zijn’, vertelde dat glimlachje. Negen jaar was zij voorzitter van een Vrouwenbond. Zou ik toch een beetje op haar lijken?”

Meer weten over de verwantenraad van Dagelijks Leven?

Je leest hier meer over de verwantenraad van Dagelijks Leven. Ook kun je altijd contact opnemen met Margreth Baks via verwantenraad@dagelijks-leven.nl of 06-25202373.