Deel op:

Dementiezorg van de toekomst: Pointer bezoekt Dagelijks Leven

Steeds meer behoefte aan verpleegzorg voor mensen met dementie, nauwelijks nieuwe verpleeghuisplekken. Onderzoeksprogramma Pointer van de KRO-NCRV zocht uit waarom de bouw van zorgwoningen in veel gevallen niet van de grond komt en bezocht ook Dagelijks Leven. Wij bieden wél op steeds meer plekken in Nederland 24 uurs-woonzorg aan mensen met dementie. Kleinschalig, betaalbaar en daarmee een belangrijk alternatief voor verdwijnende traditionele verpleeghuisplekken.

De onderzoekers van het televisieprogramma spraken bij Het Zevenheuvelenhuis met mevrouw Theunissen en haar dochter, die heel blij zijn met de 24-uurszorg die geboden wordt in de woonzorglocatie. “Er is altijd iemand. Dat was er thuis natuurlijk niet.”

Klik hier om de hele uitzending te bekijken.

Vanuit Dagelijks Leven werkten wij graag mee aan de uitzending van Pointer. Omdat we graag laten zien hoe onze zorg er in de praktijk uitziet, maar ook omdat ook wij ons zorgen maken over de groeiende groep ouderen met dementie, tegenover het slinkende aantal verpleeghuisplekken. Bekijk de hele uitzending en hoor onder meer zorgeconoom Bram Wouterse en minister Conny Helder (Langdurige Zorg) aan het woord over deze nationale problematiek, die ons uiteindelijk allemaal zal raken.