Deel op:

“Bij Dagelijks Leven kijken we verder”

Ze gaat iedere dag met plezier naar haar werk, vertelt locatiemanager Cordina Dubbelman – Brouwers, locatiemanager van Het Toorenhuis, aan Nursestation. “Door de bewoners, mijn collega’s en de visie van Dagelijks Leven, die echt terug te zien is in ons werk.”

In het interview met Cordina wordt al snel duidelijk dat ze haar hart verloren heeft aan de zorg voor mensen met dementie. “Veel mensen hebben een verkeerd beeld bij dementie en dat vind ik jammer. Er wordt alleen gedacht aan mensen die hun geheugen verliezen en zorg nodig hebben, maar bij Dagelijks Leven kijken we verder dan dat. Onze bewoners hebben juist dagstructuur en activiteiten nodig.”

“80 jaar aan ervaringen en herinneringen”

Daarnaast is, anders dan bij andere zorgorganisaties, het levensverhaal van bewoners erg belangrijk, legt de locatiemanager uit.  “De bewoners hebben vaak 80 jaar aan ervaringen en herinneringen. We behandelen ze niet als ‘klein kind’ omdat ze niet veel meer weten, maar we richten ons echt op de bewoner. We horen ze, we zien ze, we luisteren naar ze en we laten ze ook met rust als ze dat graag willen.”

Benieuwd naar de dagelijkse gang van zaken bij Het Toorenhuis in Middelburg en wat voor de locatiemanager de mooiste momenten zijn? Lees dan hier snel het hele interview of ontdek hier de blogs van Cordina op onze website!