Deel op:

Wordt Wendy Voeding in de Zorg-medewerker van het jaar?

Een bijzondere nominatie voor Wendy Botermans, kok van Het Markiezaathuis in Bergen op Zoom. Zij maakt kans op de titel ‘Voeding in de Zorg-medewerker van het jaar’, een initiatief van het FrieslandCampina-platform voedingindezorg.nl.  “Ze tovert de smakelijkste maaltijden op tafel!”

Wendy heeft de nominatie te danken aan haar collega’s van Het Markiezaathuis, waar zij sinds drie jaar als kok ervoor zorgt dat het de 21 bewoners aan niets ontbreekt. De collega’s vinden dat “hun” kok de titel mee dan verdient, omdat: “Wendy tovert met een beperkt budget de smakelijkste maaltijden op tafel. Elke dag zorgt ze voor gezonde en gevarieerde maaltijden. Ze weet goed wat de bewoners lekker vinden en kookt vaak hun lievelingsgerechten. Ook van de bijvoedingen maakt Wendy iets speciaals, zoals gevulde eitjes of wraps. Ze werkt met liefde en plezier en is een sociale en lieve meid. Top in alles!”

‘Oudhollands favoriet’

Het is dan ook vooral de liefde voor de bewoners, die ervoor zorgt dat Wendy altijd net dat stapje extra zet, vertelt ze op voedingindezorg.nl. “Ik ben nooit klaar met werken. Ook als ik thuis met eten bezig ben, denk ik nog: ‘Hé, zouden de bewoners dat ook lekker vinden?’ Ik vraag de bewoners wat ze lekker vinden en wat ze vroeger graag aten. Ik ben het weleens een beetje beu om vijf dagen per week aardappels te schillen, maar de Oudhollandse pot vinden ze gewoon het lekkerst. Dus dan maak ik dat natuurlijk voor ze.”

Lees het hele interview op de website voedingindezorg.nl, waar je direct op Wendy kunt stemmen.