Deel op:

Dagelijks Leven & Amvest Living krijgen GRESB Award

De Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) is een wereldwijde duurzaamheidsbenchmark waar o.a. vastgoedfondsen jaarlijks aan deel kunnen nemen. In de benchmark wordt gemeten hoe vastgoedfondsen omgaan met de verschillende ESG thema’s (Environmental, Social, Governance). De enquête is zo opgebouwd dat er op alle onderdelen punten te scoren zijn. Afhankelijk van het aantal punten, en hoe de ‘peers’ scoren, wordt het aantal sterren bepaald. Het maximaal te behalen sterren is 5 (green star). Voor meer informatie zie: https://gresb.com/about/#do.

Award voor Global Real Estate Sustainability Benchmark

Het Amvest Living & Care Fund, eigenaar 46 van de gebouwen van Dagelijks Leven, neemt sinds 2017 deel aan de GRESB onder de categorie Healthcare. De afgelopen jaren heeft het fonds flinke stappen gemaakt met alle stakeholders in duurzaamheid. Deze positieve uitwerking komt enerzijds vanuit beleid (management) en anderzijds vanuit performance. Met Dagelijks Leven zijn de laatste jaren o.a. stappen gemaakt in het investeren in duurzame gebouwen maar ook door het toevoegen van o.a. ‘green leases’ aan de huurovereenkomst (duurzaamheidsartikelen). Daarnaast wordt de energiedata (performance) de van de gebouwen gemonitord (elektra, gas, warmte, PV panelen, water en afval). Deze data wordt weer gebruikt om verdere acties in de toekomst te ondernemen.

Het Amvest Living & Care Fund heeft haar score van 89 punten (2019) verhoogd naar 91 punten (2020), hiermee wordt ook in 2020

weer de maximale score van 5 sterren gescoord. Naast de titel ‘Green Star’ sleept het Amvest Living & Care Fund in 2020 ook 4 extra titels in de wacht;

  • Healthcare Global Sector Leader;
  • Healthcare Global Non-listed Sector Leader;
  • Healthcare Europe Regional Sector Leader;
  • Healthcare Europe Regional Non-listed Sector Leader.

Ook de komende periode blijft het fonds duurzame stappen zetten, hierbij zal de focus liggen op het verzamelen van de (jaar) energiedata. In 2021 doet het Amvest Living & Care Fund weer mee met de GRESB.