7x: financiële voordelen van de CAO VVT

7 financiële voordelen als zorgmedewerker

Werk jij in een verpleeghuis, de thuiszorg of jeugdgezondheidszorg? Dan val jij onder de CAO VVT. In deze CAO staan allerlei regels over werktijden, vakantie en pensioen, maar ook fijne financiële voordelen. Je leest onze top 7 hier!

1) Extra loon

Iedereen wordt blij van loonsverhoging, toch? Jouw salaris ging tussen oktober 2023 en maart 2024 al omhoog met 7,5%. Extra leuk: in oktober 2024 stijgt het salaris volgens de CAO VVT nóg een keer met 2,5%.

2) Eindejaarsuitkering

Geld op in december? Niet als je in de zorg werkt, want jij krijgt elk jaar een eindejaarsuitkering. Die is maar liefst 8,33% van jouw verdiende salaris dat jaar. Dat is één heel maandsalaris! En natuurlijk krijg je ook vakantiegeld in mei.

3) Ontwikkelbudget

Als zorgmedewerker ben je nooit uitgeleerd! Wil jij je verder ontwikkelen in jouw werk? Een cursus, workshop of opleiding volgen? Jouw scholings- en ontwikkelingsbudget is volgens de CAO VVT minstens 2% van jouw totale loon.

4) Auto, scooter én fietsvergoeding

Je weet misschien dat jij voor woon-werkverkeer een kilometervergoeding krijgt van €0,17. Heb jij geen vaste standplaats? Dan krijg jij een vergoeding voor de reiskosten naar, van én tussen cliënten of locaties. Met de auto is dit €0,21 per kilometer (en zelfs €0,31 boven de 10 kilometer!) Je krijgt €2,37 netto per dag voor jouw kilometers met de brommer of scooter. De fietsvergoeding is € 1,37 netto per dag in 2024. Da’s makkelijk verdiend!

5) BIG-registratie

Moet jij je (her)registreren in het BIG-register, bijvoorbeeld omdat jij werkt als verpleegkundige of medisch specialist? Dan krijg je dit door jouw werkgever vergoed. Ook fijn: dit mag je onder werktijd doen.

6) Jubileum

Werk je langere tijd voor dezelfde werkgever? Dan krijg je een financiële bonus bij jouw jubileum. Dit is een kwart maandsalaris bij 12,5 jaar in dienst, bij 25 jaar een half maandsalaris en bij 40 jaar zelfs een heel maandsalaris.

7) Onregelmatigheidstoeslag (ORT)

De zorg stopt nooit. Daarom krijg jij als zorgmedewerker een toeslag op jouw salaris als je werkt op onregelmatige tijden. Zoals ’s avonds, in het weekend of ’s nachts. Voor sommige diensten krijg je maar liefst 60% extra per uur. Jouw uurloon is tijdens deze diensten dus hoger!

Weten wat jij kunt verdienen als zorgmedewerker?

Alles over jouw salaris, vergoedingen én meer lees je in de CAO VVT. Lees hier de hele CAO VVT.

Meer over de CAO VVT