Deel op:

‘Zet ‘m op!’ Het Stevenfennehuis loopt eigen Vierdaagse onder luid gejuich basisschoolleerlingen

Wat ze in Nijmegen kunnen, dat kunnen we in Enschede ook! De bewoners van Het Stevenfennehuis lopen daar hun eigen Vierdaagse, mét juichende toeschouwers, drinkpauzes, medailles en gladiolen. Dagblad De Twentsche Courant Tubantia wandelt op de eerste dag een eindje mee.

En dat is precies de dag waarop de bewoners samen met medewerkers, verwanten en vrijwilligers de langste afstand lopen: 1,6 kilometer. Daarna hebben de wandelaars op woensdag nog 1,2 kilometer voor de boeg. Op donderdag en vrijdag de slotetappe staat er 450 meter op de planning: precies een rondje om de woonzorglocatie voor mensen met dementie.

Vrolijk met een dansje

Onderweg wordt er volop genoten. Vooral de tientallen kinderen, die de deelnemers bij de nabijgelegen basisschool opwachten en toejuichen, zorgen voor een vrolijke stemming en zelfs een klein dansje bij sommige bewoners. “Zet ‘m op!” galmt het door de straat.

Bewoonster Annie Siegersma bekent aan de journalist van de Tubantia dat ze „al wel een beetje meu is van al dat lopen.” Ze zit in haar rolstoel en wijst naar haar grijze sandalen: „Maar ik heb speciaal voor vandaag mijn wandelschoenen aangetrokken.”

Klik hier om de hele reportage van de Twentsche Courant Tubantia te lezen en de video te bekijken. Ook de cameraploeg van 1Twente deed een dagje mee, en bracht de laatste meters in beeld. Bekijk hieronder de video.