Deel op:

“Het Picardthuis in Coevorden wordt een warm thuis voor mensen met dementie”

Het Picardthuis, onze tweede woonzorglocatie in Coevorden, is op vrijdag 8 juli onder grote belangstelling geopend. Ook RTV Drenthe kwam een kijkje nemen in de spiksplinternieuwe thuis voor mensen met dementie. Locatiemanager Karin Pieper en opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt vertelden de verslaggever over de zorg bij Dagelijks Leven. 

“Iedereen die hier vandaan komt, hier ook graag blijven”, zegt Anne Marie. ” In de laatste fase van je leven wil je niet elders in het land geplaatst worden. Helemaal niet met dementie.”

Karin legt in het artikel uit hoe de zorg bij Dagelijks Leven en dus Het Picardthuis wordt vormgegeven. “Onze visie is: Ken mij, zie mij, hoor mij en laat mij. Daarmee bedoelen we dat de bewoner de regie heeft. In de reguliere zorg wordt die snel overgenomen van de bewoner. Hier niet. Wij kijken naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen.”

Een warm thuis voor mensen met dementie

Het team past zich aan aan de behoefte van de bewoners, vult Anne Marie aan. “Hoe laat iemand opstaat of wil douchen? Wij gaan dat niet bepalen. We willen een warm thuis creëren voor mensen met dementie.”

Lees hier het hele artikel en bekijk de video die een mooi kijkje biedt in Het Picardthuis. Klik hier voor meer informatie over wonen of werken in Het Picardthuis.